Goji Berry

Woh wohan beri Goji

Woh wohan Goji asale saka China, woh saka grumbul kembang sing diarani Lycium Barbarum. Warga oriental percaya manawa duwe sifat sing nyenengake lan nulungi umur. Kanthi duwe kekuwatan gedhe loro kasebut, woh wohan beri cilik iki wis dikonsumsi lan digunakake kanggo akeh masakan lan resep.

Kajaba iku, dheweke percaya marang sifat lan lumaku wektu, digunakake kanggo ngobati macem-macem penyakit, masalah kesehatan kayata diabetes, tekanan darah tinggi, demam utawa masalah penglihatan. 

Sawetara panliten nuduhake manawa sawetara jinis woh wohan beri, kayata blueberry, stroberi utawa ceri, duwe mupangat kanggo awak sing sehat kaya woh-wohan Goji. Sabanjure, kita bakal ngrembug sing endi minangka properti sing apik banget sing nggawe dheweke unik lan istimewa.

goji-berries-heap

Properti woh wohan beri Goji

Komposisine nutrisi adhedhasar: Karbohidrat 68%, protein 12%, lemak 10% lan serat diet 10%. Iki menehi cukup sawetara kalori, amarga asupan 100 gram woh wohan beri padha 370 kalori. 

Kajaba iku, ngemot 19 asam amino esensial, mineral lan unsur tilak, kalsium, zat besi, seng, kalium, selenium. Vitamin B1, B2, B6, C lan E.. Thanks kanggo isine ing karotenoid gawe nduweni sifat antioksidan, nyuda proses penuaan.

Woh-wohan iki duwe sawetara mupangat sing ora kudu dilalekake:

  • Dheweke dianggep apik kanggo nambah paningal. 
  • Mbantu fungsi sing tepat kanggo pepati lan saka ginjel.
  • Nambani tekanan getih ninggalake ing tingkat sing apik.
  • Nyegah cencer lan penyakit sing mengaruhi jantung.
  • Nguatake sistem kekebalan awak 
  • Ngurangi tingkat kolesterol.
  • Mbenakake kapasitas otak, ningkatake kesehatan sampeyan lan supaya bisa ngindhari masalah kayata Alzheimer.

Woh wohan Goji katon cedhak

Woh wohan Goji kanggo nyuda bobot awak

Antarane kabeh sifat sing wis dikomentari, woh wohan beri cilik iki nduweni asam linoleat, zat sing nyebabake ngilangi lemak. Mula, dheweke uga dikonsumsi kanggo mbantu ngilangi bobot. Ngombe jus goji wis suwe digunakake kanggo ngilangi bobot lan lemak. Nyuda napsu, siji bakal ngrasakake luwih wareg lan nyepetake pembakaran lemak.

Saliyane, iki uga nambah level energi, dadi luwih gampang olahraga lan diwanti-wanti kanggo mbukak resep diet.

Dheweke mbebayani? Efek samping

Kaya umume panganan, yen dilecehke bisa nyebabake rasa ora nyaman lan bisa nyebabake penyakit serius. Ing cilik saka woh wohan beri goji ora bakal kurang, woh-wohan cilik iki bisa njalari macem-macem perubahan ing awak kita.

Amarga sifat-sifat kasebut, bisa ngasilake reaksi yen dicampur karo ramuan utawa obat liyane, kayata, wis kabukten manawa dienggo karo panggunaan anticoagulants bisa nyebabake karusakan sing ora dikarepake, mula njupuk anti-koagulan sampeyan ora kudu nganggo woh wohan beri iki.

infus-goji

Iki uga kedadeyan karo obat diabetes utawa sing ngontrol tekanan getih. Ing alergi kanggo serbuk sari utawa jinis zat sing padha ora bisa nganggo woh wohan beri iki, sing ideal yaiku konsultasi karo spesialis.

Siji panliten ditemtokake a isi pestisida dhuwur ing woh wohan beri iki ing sawetara pasar ing Spanyol ngluwihi tingkat sing cocog kanggo konsumsi manungsa. Sampeyan kudu waspada lan goleki kontainer saka ngendi lan sertifikasi kasebut.

Ing ngisor iki kita ngringkes apa efek samping sing dingerteni nganti saiki.

  • Sesambungan karo warfarin. Warfarin digunakake kanggo ngobati pembekuan getih sing dibentuk dening trombosis vena jero utawa emboli paru-paru lan yen dicampur karo woh-wohan goji bisa nyebabake kesehatan.
  • Obat-obatan nglawan diabetes. Pasien diabetes kudu nginum obat khusus saben dina, nanging yen dikombinasikake karo woh wohan beri Goji bisa mengaruhi fungsi pankreas lan produksi insulin, mula, wong diabetes kudu ora ngombe panganan iki.
  • Kaya sing wis kasebut, ora kompatibel karo antihistamin Resep kanggo alergi serbuk sari, bisa duwe reaksi wahing, sesak ambegan, gatal-gatal, mripat sing gatel, lsp. Yen ngonsumsi woh wohan goji.
  • Yen dikonsumsi kanthi berlebihan bisa nyebabake hipertensi.
  • Tambah level energiNanging, ing titik tartamtu iku apik, yen yen ngluwihi bisa nyebabake kita dadi hiperaktif utawa ngganggu konsentrasi kita.
  • Mung kudu dikonsumsi nalika awan, amarga bisa ngganggu turu lan bisa nyebabake insomnia yen dikonsumsi ing wayah telat.
  • Sabab dizziness amarga atropine akeh banget.
  • Nambah aliran getih Lan kanggo hemofiliac bisa dadi masalah serius.
  • ing wong meteng Dheweke kudu ora mangan woh-wohan Goji amarga duwe selenium sing dhuwur lan bisa nyebabake tuwuh lan perkembangan janin.
  • Nimbulaké gangguan pencernaan, mual, mutah, lan diare.

woh-wohan-abang

Dosis goji berry

Ing Asia Wétan, nyaranake ngonsumsi woh wohan beri iki kanggo ngasilake chi utawa energi vital dhokter Tibet Dheweke digunakake kanggo ngobati macem-macem penyakit lan penyakit amarga nyedhiyakake khasiat lan kesehatan.

Dosis sing disaranake yaiku ngombe antarane 5 lan 10 grams, yaiku, antarane sawetara 20 lan 40 woh wohan beri. Iki bisa dikonsumsi nalika ditemokake ing bungkus, kaya umume, dehidrasi, bisa ditambahake ing salad, sereal utawa yogurt.

Rasane padha karo kismis. Bisa dijupuk dhewe utawa dicampur karo bahan liyane. Cara paling apik kanggo njupuk yaiku nganggo berry sing wis garing, sampeyan kudu ngumbah ing banyu lan direndhem sedhela. Kajaba iku, bisa dikonsumsi kanthi bentuk kapsul.

Nganggo tuku woh wohan beri goji

goji-cool

Dheweke bisa dituku ing Toko panganan utawa rempah-rempah Asia sing regane larang, toko panganan kesehatan. Biasane ditemokake kalorone ing berry garing, kapsul utawa jus.

Kita kudu ati-ati karo paket kasebut lan maca informasi kanthi apik amarga penting banget kanggo verifikasi asale lan milih produk sing paling alami. Kita kudu maca label lan verifikasi manawa kabeh wis bener.

Yen milih tuku jus, woh-wohan kasebut kudu diwenehi woh wohan beri Goji supaya ora nyuwek produk kasebut. Sanajan ing akeh kesempatan kasebut jus dicampur karo woh wohan beri lan woh-wohan abang liyane, saengga entuk produk antioksidan sing larang regane.

Sampeyan kudu mriksa kepiye cara ngetrapake woh wohan beri lan apa gizi kasebut.

Produk iki wis suwe banget misuwurNanging, sawise kabeh riset kabukten ora migunani banget kanggo kesehatan yen pangguna ngalami penyakit utawa kudu ngombe obat saben dina. Nanging, kanggo wong liya, ora lara yen nganggo dosis sing disaranake saben dina amarga woh antioksidan sing apik sing ngalangi penuaan sadurunge kulit.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.