Telung latihan sing kudu dingerteni kabeh wong

Push-up

Yen sampeyan duwe kesempatan kanggo nyoba macem-macem latian, sampeyan bisa uga wis ngerti yen wis katon latihan sing padha bola-bali. Iki amarga efektif banget lan, kanthi nggabungake, klompok otot utama awak bisa digunakake.

Basis kanggo gerakan sing luwih rumit, iki kalebu telung latihan sing kudu dingerteni kabeh wong. Coba priksa manawa sampeyan lagi wae miwiti kebugaran lan kudu kenal karo dheweke utawa yen sampeyan veteran lan butuh soda.

Squats

Squats

Ngadeg kanthi sikil kanthi podo karo lan nyebarake ing sisih pundhak. Tangan sampeyan menyang sisih mburi sirah lan arahake sikut menyang njaba, dadi jinis "T" karo awak sampeyan.

Bend dhengkul lan, mudhunake pinggul kanthi kuat, lebokake paha podo karo lemah. Kanggo squat kanthi bener, sampeyan kudu langsung bobot tumit.

Luruskan sikil nganti bali menyang posisi wiwitan. Nalika sampeyan ngadeg, priksa manawa remet glute supaya bisa paling nguntungake.

Iki dianggep minangka salah sawijining wakil.

Push-up

Push-up

Miwiti posisi plank, yaiku, kanthi kabeh awak sejajar karo lemah lan mung bobote ing sikil lan tangan sampeyan.

Tangan lan sikil sampeyan tetep lurus, nganggo pundhak sampeyan ing ndhuwur bangkekan. Nyedhot, lan nalika sampeyan napas, tekuk sikut menyang sisih lan jupukake dhadha menyang lantai. Mungkasi nalika pundhak sampeyan selaras karo siku. Nyedhot kanggo ngencengi tangan.

Iki dianggep minangka salah sawijining wakil.

Abs

Abs

Ngaso ing lantai ing mburi. Bend dhengkul lan pasang sikilmu ing lantai. Nyebrang tangan sampeyan ing dodo supaya saben ana ing pundhak ngelawan. Sampeyan uga bisa nyelehake ing mburi sirah, kaya ing gambar.

Jupuk tumit lan driji sikil ing lemah, kencengake otot weteng lan alon-alon angkat sirah dhisik, banjur iket pundhak sampeyan. Terus munggah nganti punggung sampeyan udakara 90 derajat kanthi lemah.

Tahan posisi kasebut nganti kaping pindho, lan kanthi cara sing dikontrol, bali menyang posisi wiwitan.

Iki dianggep minangka salah sawijining wakil.

Cathetan: Kanggo olahraga iki, sampeyan bisa nggunakake tikar utawa obyek liyane supaya ora ganggu sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.