Properti tanggal

Tanggal katon saka kurma kurma lan kita bisa nemokake luwih saka enem ewu taun kepungkur. Tandurane diwiwiti ing Asia Tenggara lan Afrika Lor, pungkasane nyebar menyang negara sing luwih anget.

Woh-wohan wit kurma duwe akeh properti sing akeh ora dingerteniMula, kita teka ing kene kanggo ngandhani apa mupangate lan apa sing bisa ditindakake kanggo sampeyan.

El tanggal kaya woh bentuké ovalWarnane coklat, daginge kenceng lan legi, lan ing njerone ana balung sing dawa. Kita bisa nemokake spesimen nganti 4 sentimeter. Kaya sing wis dakkandhakake, budidaya iki musatake ing wilayah Timur Tengah, Afrika Lor lan sawetara wilayah California. Sanajan saiki, kita bisa nemokake ing macem-macem panggonan ing donya.

Dheweke asring kalebu ing klompok kacang, dianggep padha karo kismis utawa apricot sing garing, nanging tanggal tuwuh lan diwasa ing tanduran kasebut.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ora mung ana siji jinis tanggalBakal mesthi gumantung karo jinis wit kurma. Ditulis manawa kualitas tanggal paling apik ditemokake ing wilayah kasebut Tunisia, kulité alus, alus lan peteng. Saliyane, tanggal turkish Dheweke uga misuwur banget, warnane luwih peteng lan luwih alus. Pungkasan, kita nemokake tanggal, saka Elche sing kualitas apik banget.

Cara ngonsumsi kurma

  • Ing masakan madya Biasane digunakake, lan bisa digunakake ing panganan cuci mulut, minangka panganan utama utawa jinis panganan.
  • Sawise balung dicopot, kita bisa ngisi woh-wohan garing utawa tempel keju.
  • En Yunani lan Turki, dheweke nyiyapake bebarengan karo daging lan iwak.
  • Kita bisa nemokake cuka tanggal, bisa rampung chutney, awujud pasta lan wiji kanggo produk roti.
  • Kita ora kudu lali tunas wit, saka wit kurma kita entuk ati sawit, sing digunakake ing salad.

Properti lan mupangat tanggal

Tanggal nyedhiyakake khasiat nutrisi sing gedhe banget ing awak sajrone awan. Tanggal ditondoi kanthi menehi akeh energi lan nambah swasana.

Sabanjure, kita critakake apa mupangat sing paling apik saka tanggal.

  • Disaranake mangan kurma ing wektu sinau utawa yen butuh energi ekstra.
  • Dheweke nambah kapasitas mental lan prigel.
  • Iki panganan sing sugih ing asam amino antioksidan.
  • Perang kaya ngene radikal bebas.
  • Dheweke nyedhiyakake hidrat saka karbon, kalium, fosfor, kalsium y magnesium.
  • Ngemot asam pantoten, perlu kanggo ngubah lemak dadi karbohidrat lan energi.
  • Tanggal kasebut mbantu kita tampil ing olahraga favorit. Minangka propelan kanggo nggawe massa otot.
  • Gabungan ing kaku la kuatir lan mbantu kita turu.
  • Nyegah kita supaya ora duwe episode stres. 
  • Kaya serat, mula mbantu kita gelut konstipasi. 
  • Mbantu nyuda kolesterol ing getih. Dheweke meh ora ngemot lemak lan mbantu ngatur level.
  • Dheweke nambah lan melu pencernaan sing apik, ngatasi rasa nyuda sembelit, ngindhari bensin lan nyumbang kanggo ora nambah bobot awak.
  • Nyedhiyakake gula penting sing menehi energi. Gula alami yaiku glukosa, fruktosa lan sukrosa. 
  • Dheweke sugih wesi, mula konsumsi dianjurake kanggo kabeh wong sing duwe anemia, utawa wong tuwa sing butuh tenaga ekstra.
  • Saliyane, sugih kalium lan sodium sithik banget, tanggal mbantu ngatur sistem saraf.

Tanggal

Tips kanggo ngatasi tanggal

Tanggal duwe umur dawa, sanajan ora ateges ora bakal ala. Sampeyan kudu ngerti cara nyimpen lan ngreksa kanthi apik supaya ora rusak. Amarga iku, disaranake disimpen ing toples kaca sing adhem lan garing, ing papan sing ora kena cahya.

Kaya sing wis dakkandhakake, tanggal iki akeh banget nutrisi lan mineral, kayata kalsium, fosfor, kalium, magnesium lan vitamin klompok B, provitamin A, C lan D.. Aja ragu-ragu ngenalake ing panganan supaya bisa entuk manfaat saka kabeh. Sampeyan bisa ngonsumsi rata-rata tanggal 3 lan 5 dina.

Rasane legi, manis satiating lan bisa dikonsumsi kanthi diet pelangsing, nanging kita ora nyiksa amarga bisa ngemot gula, sanajan mupangate bisa ngowahi bobot awak. 

Kaya sing wis dingerteni, kurma minangka panganan enak sing wis dipangan pirang-pirang ewu taun kepungkur, woh wit palem iki bisa ditemokake ing kabeh prakteke. supermarket, pasar lan department storeNanging, kualitase bakal beda-beda gumantung saka asale.

Goleki kualitas sing paling apik lan nemokake saka ngendi tanggal sing paling disenengi, mesthine sampeyan bakal nemokake sawetara sing disenengi lan bisa nggawe resep sing enak.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.