Sipat kuman gandum

Yen wis ana panganan sing pantes diwenehi gelar superfood yaiku kuman gandum. Bagéyan cilik saka gandum iki (mung ukuran 3% ukurane) ngemot konsentrasi nutrisi sing akeh.

Lan tugas kasebut yaiku menehi panganan tanduran nalika tuwuh. Sayang, germ gandum dibuwang nalika nggawe glepung putih (yaiku sing paling akeh dikonsumsi). Nanging, sampeyan bisa nemokake panganan iki ing bagean sing sehat ing sawetara supermarket lan kalebu ing panganan kanthi macem-macem cara.

Cara ngonsumsi kuman gandum

Kuman gandum mentah utawa panggang

Kuman gandum

Kuman gandum minangka panganan sing fleksibel. Rasane wujude almond lan rada legi, dene teksture renyah. Sampeyan bisa nambah sendok (dosis sing disaranake maksimum yaiku 2-4 sendok saben dina) kanggo meh kabeh panganan sing bisa dipikirake:

  • Yogurt
  • Jus
  • Gonjang-ganjing
  • Sereal sarapan
  • Roti lapis
  • Stews
  • Sup
  • Saos
  • Barang panggang krasan (roti, kue ...). Sampeyan bisa ngganti 1/2 cangkir glepung biasa nganggo germ gandum.

Sampeyan uga bisa nyampur karo breadcrumbs kanggo nambah gizi saka piring kayata pitik roti.

Cathetan: Sawise dibukak, simpen ing kulkas ing wadhah sing wis ditutup. Kekayaan ing lemak tak jenuh nyebabake gampang rusak.

Minyak gandum gandum

Minyak gandum gandum

Saliyane panganan (ing endi wae siji sendok cukup kanggo nyukupi kabutuhan vitamin E saben dina), sampeyan bisa nggunakake minyak germ gandum kanggo nambah kahanan rambut lan kulit. Nambah sawetara tetes ing sampo utawa kondisioner bisa nyegah rambut rontok lan ketombe.

Yen sampeyan duwe kulit sing iritasi utawa radang, nglamar minyak germ gandum bisa nyepetake marasake awakmu, amarga nutrisi sing migunani kayata vitamin E. Diterapake ing njaba, iki uga nduweni kemampuan kanggo ngatasi obat-obatan psoriasis, eksim, kisut, bekas lan kulit liyane.

Cathetan: Amarga sugih lemak tartamtu, kudu dikonsumsi kanthi moderat. Penyalahgunaan bisa nyebabake hipotensi, kolesterol dhuwur lan gangguan weteng ing antarane efek samping liyane.

Suplemen kuman gandum

Suplemen kuman gandum

Kuman gandum uga bisa ditemokake ing kapsul. Plugin kasebut bisa mbantu:

  • Ilang bobote
  • Entuk pencernaan sing luwih sehat
  • Mbenakake kahanan kulit lan rambut
  • Nguatake balung
  • Nambah kesuburan kanggo wanita lan pria

Cathetan: Coba konsultasi karo dhokter sadurunge miwiti suplemen kanggo setuju dosis lan suwene perawatan.

Cara liya kanggo mangan kuman gandum

Roti gandum lengkap

Sampeyan bisa nggunakake kuman gandum liwat produk gandum, kalebu roti gandum, roti panggang, sereal lan glepung. Yen label kasebut nuduhake manawa produk sing dimaksud digawe karo "100% gandum", kudu ngemot kabeh bagean gandum, kalebu bran lan germ.

Apa mupangate germ gandum

Kuman gandum ngemot serat, protein, lan vitamin B (folat, thiamine, lan vitamin B6). Opo maneh, ngemot akeh mineral penting kanggo awak (seng, magnesium lan mangan). Iki uga nyedhiyakake vitamin E, nutrisi kanthi kegiyatan antioksidan sing cenderung kurang ing panganan masarakat, lan sing bisa nyegah kanker utawa diabetes.

Balung lan balung sing kuwat

Kuman gandum bisa mbantu jantung dadi sehat lan nyegah cacat tabung saraf ing bayi amarga kandungan asam folat.

Panganan iki uga oksigen ing getih, nguatake balung lan nyuda oksidasi sel. Iki amarga sumbangan saka wesi, fosfor lan selenium.

Pangurangan tekanan darah tinggi (dipromosikan kanthi kadar kalium) minangka kaluwihan liya kanggo ngonsumsi germ gandum.

Kontrol bobot

Rong sendok makan gandum nyedhiyakake 1.9 gram serat. Perlu dingerteni pentinge serat ing panganan supaya luwih napsu lan bisa ngontrol bobot awak. Nanging, ati-ati karo isi kalori sing akeh (52 gram saben rong sendok makan). Coba waca bagean, uga kalori panganan sing isih ana ing panganan supaya ora nambah bobot awak.

Amarga kontribusi serat iki, kuman gandum uga mbantu ngatur transit usus, stabilake tingkat gula getih lan nyuda tingkat kolesterol ala.

Mbangun otot

Asupan proteine ​​(udakara 4 gram saben rong sendok makan) sekutu kanggo nambah utawa njaga massa otot. Uga, awak nggunakake protein kanggo nggawe sel anyar lan njaga sistem kekebalan awak kanthi maksimal.

Efek samping kuman gandum

Gandum

Sanajan akeh mupangate, ora dianjurake kanggo wong sing diet bebas gluten. Kajaba iku, bisa nyebabake kabotan amarga akeh kalori, mula disaranake ngawasi total kalori saben dina nalika panganan iki kalebu ing panganan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.