Fennel, sampurna kanggo njaga kesehatan sampeyan

Kembang Fennel

El adas nduwe perawatan unik ing jero obat alami, tanduran aromatik sing umume ditemokake ing Mediterania. Minangka salah sawijining tanduran gedhe sing bisa dieksploitasi, amarga wiji lan suketane cocog kanggo kepentingan manungsa

Bisa digunakake kanggo pirang-pirang penyakit sing ana gandhengane masalah pencernaan lan pernafasan sanajan uga misuwur amarga kautaman sing gedhe.

Dadi kagungane Kulawarga Umbelliferae lan genusé yaiku Foenikulum. Jeneng ilmiah yaiku Foenikulum Vulgare. Iki ditemokake ing zona sedheng ing saindenging jagad, sanajan zona asale yaiku kabeh pesisir Mediterania ing endi tuwuh thukul alam lan alami.

Fennel kondhang ing tanduran lan obat herbal amarga tumindak sing apik kanggo nyenengake gas lan kembung, dadi pencernaan kuat. Nanging kajaba iku, ing adas nduweni macem-macem sifat sing unik. Panganggone ngluwihi obat rakyat, Uga bisa digunakake ing jagad kuliner, bohlam bisa dipanggang ing oven bareng karo keju lan kacang cemara, dene wiji kasebut digunakake kanggo nggawe salah siji teh pencernaan sing paling apik.

Panganan karo Fennel

Sifat Fennel

  • Fennel mudhun kolik disebabake dening gas, perawatan ing ngisor iki meh padha karo chamomile.
  • Nyegah lan ngrawat masalah pencernaan, kayata heartburn, kembung utawa gangguan pencernaan.
  • Ngurangi masalah ambegan, watuk, bronkitis lan panandhang asma bakal dikontrol amarga adas.
  • Ngewangi inkontinensia urin. 
  • Pateni ing watu ginjel 
  • Nyegah asam urat lan jaundice. 
  • Sampurna kanggo ati lan kandung empedu ojo clog.
  • Kanggo wanita meteng lan yen ana ing wektu lactation bisa migunani banget, adas bisa nambah tingkat produksi susu. 
  • Nyuda pain sadurunge nyuda. 

Wiji adas obat

Teh adhem kanggo entuk manfaat lengkap kanggo sampeyan

El adas bisa dijupuk kanthi bentuk teh, salah sawijining bentuk sing paling gampang lan paling umum. Kita bisa nemokake ing macem-macem format, ing toko khusus produk alami sing bisa ditemokake kapsul, pil utawa tetes konsentrat.

Sadurunge dikonsumsi, penting dingerteni apa dosis saben dina? Disaranake supaya ora mbebayani awak, amarga kita ora nate nyiksa panganan, sanajan mupangate migunani.

Kanggo nyiyapake teh adas, kita kudu ing ngisor iki:

Ingredients

  • 2 sendok teh wiji adas
  • 1 gelas banyu

Preparation

  • Kita kudu ngremuk wiji ing a lesung 
  • Panas cangkir banyu ing panci nganti umob.
  • Nalika godhok dipateni geni lan nambahake wiji sing rada remuk, wenehake infus kanggo 10 menit nutupi wajan.
  • Sawise wektu wis kliwat, saring campuran lan bakal siyap ngombe.

Rekomendasi saben dina kanggo njupuk telung cangkir dina setengah jam sadurunge mangan utama, iki bakal mbantu panganan supaya luwih apik ing weteng lan nyegah pencernaan sing kurang.

Alam nyedhiyakake jamu obat sing gedhe Lan mupangate banget kanggo ngerti carane nggunakake, pinten lan apa mupangate. Sanajan kaya ing kabeh panganan, aja nyiksa. Fennel bisa duwe contraindications lan efek samping tartamtu sing kudu dipikirake amarga kita ora pengin obat luwih ala tinimbang penyakit iki.

Wiji adas

Kontra fennel

Ngonsumsi adas ing dosis normal ora nyebabake awak cilaka, nanging dianjurake supaya wanita wanita hamil ora nyalah gunakake adas utawa luwih becik ora langsung njupuk.

Sing nandhang sangsara marga alergi kanggo celery utawa wortel sampeyan kudu ati-ati amarga adas bisa nyebabake reaksi sing padha.

Antibiotik lan adas ora bisa dicampur kanthi apik, ora bisa dikonsumsi nalika sampeyan lagi ngobati antibiotik.

Sanajan tanduran obat, sawetara aspek kudu dipikirake yen pengin ditrapake kanggo obat:

  • Yen sampeyan ana ing sangisore a perawatan hormon kayata tamoxifen, ora usah dikonsumsi.
  • Sampeyan kudu ati-ati karo Ciprofloxacin, antibiotik iki ora nanggapi kanthi apik karo adas, yen kudu dijupuk kudu ditinggalake setengah jam supaya bisa tumindak kanthi bener.
  • Ya kanggo masalah genetik sampeyan bisa nandhang kanker payudara utawa uterus, luwih becik tumindak tanpa adas. Kaya wanita sing wis nandhang kasusahan kanker payudara Sadurunge, konsumsi ora dianjurake amarga adas nambah level scrub lan bisa nyebabake tumor anyar.
  • Gunakake minyak esensial tanduran iki bisa langsung ngganggu pil anticonceptive. 
  • Luwih becik nyegah asupan yen sampeyan duwe sensitivitas dill, celery, peterseli, utawa cumin.
  • Tanpa pengawasan medis wong meteng lan bocah-bocah ora bisa ngonsumsi adas sing dikarepake.
  • Aja nyiksa asupan, ing bocah-bocah ing taun 14 ngirim ora ngluwihi luwih saka 7 dina ngonsumsi lan ing wong diwasa ora ngluwihi rong minggu.
  • Ngombe minyak adas kanthi dosis dhuwur bisa nyebabake beracun Kanggo awak, ora luwih becik njupuk luwih saka siji sendok makan saben dina.
  • Bisa njalari mutah lan mual. 
  • Teh fennel nduweni yodium sing akeh banget, zat sing nambah kegiatan fungsional kelenjar tiroid lan nggawe rahasia hormon tiroidMula, ora kena dikonsumsi kabeh wong sing ngalami hipotiroidisme.

Nalika nglumpukake, sampeyan kudu menehi perhatian khusus wiwit saiki bisa bingung karo HemlockKaton mirip banget nanging woh-wohan beracun banget. Kaya sing wis diandharake, sampeyan ora bisa nggunakake akeh adas, salah sawijining sebab yaiku bisa dadi karsinogenik yen sampeyan ngombe dosis luwih saka 4mg saben dina.

Sanajan kabeh kekurangan sing ana adas, kita elinga mupangate bangetBanjur kita nyorot kabeh mupangate lan mupangate sing diwenehake.

Adas ijo

Keuntungan adas

Kita kudu mbedakake gas lan wetengGas kalebu hawa sing ana ing usus sing ngliwati rektum, dene kembung yaiku distensi weteng lan usus minangka asil saka akumulasi gas kasebut.

Gas bisa dadi masalah ngganggu lan ora kepenak weteng bengkak lan nyebabake rasa nyeri lan rasa ora nyaman sacara. Supaya bisa ngatasi masalah iki lan liya-liyane.

  • Mbantu ngusir gas lan njaga fungsi usus sing apik.
  • Cocog kanggo pencernaan alon lan abot. 
  • Ngurangi sensasi napsu, iku menehi kekuwatan yen ngombe secangkir teh sadurunge mangan.
  • Tenang ing watuk lan bronkitis. Sampurna kanggo ditrapake ing musim gugur lan musim salju, wulan nalika flu njupuk organisme lan nyebabake rasa ora nyaman.
  • Stimulate produksi susu ibu. Iki mbantu ngasilake susu liyane, pilihan sing sampurna supaya bayi bisa entuk panganan sing luwih suwe lan entuk manfaat saka kabeh antibodi ibu. Nanging, ora ana panelitian ilmiah sing nyengkuyung, akeh wanita sing ngonfirmasi.

Kaya sing bisa dideleng, Alam saiki menehi tanduran obat sing luar biasa ing wektu sing padha angel banget yen dilecehke, kita kudu tetep mikir yen wiwit njupuk tanduran miturut kekarepan kita dhewe amarga bisa ngrusak awak tanpa pengin.

Disaranake njupuk adas sing paling apik, sing lair kanthi alami lan diklumpukake kanthi cara sing paling alami, bisa ditemokake ing endi wae toko panganan kesehatan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Carmen ngandika

    dheweke bertentangan utawa nggawe kesalahan ing surat .. iku luwih becik tumrap wong sing kena hipotiroidisme, sing duwe hiper ora bisa njupuk.

  2.   Guadalupe Valenzuela ngandika

    Sugeng siang, aku duwe total tiroidektomi, saiki aku ngalami operasi kanggo hernia umbilik, lan aku ngalami kram utawa kejang, aku bisa ngombe teh, saya hipertensi, lan aku ngerti manawa wong tiroid ora njupuk, nanging uga yen