Cakar setan, anti-inflamasi alami

Cakar Setan

Cakar setan minangka tanduran sing uga dikenal minangka Harpagophytum procumbens utawa cakar setan. Iki digunakake ing obat alternatif kanggo ngobati nyeri punggung lan osteoarthritis.

Jenengmu (tanduran kecanthol ing basa Yunani) asale saka tampilan woh-wohan, sing ditutupi kait. Kadhangkala diwenehi obat anti-inflamasi non-steroid, kayata aspirin utawa ibuprofen.

Propiedades

Nyeri punggung

Tanduran sing dadi perhatian kita ing acara iki ngemot zat-zat sing bisa nyuda inflamasi uga nyeri sing ana gandhengane, mula bisa digunakake minangka anti-inflamasi alami. Biasane dijupuk kanthi tutuk kanggo ngatasi rasa nyuda punggung. Ing babagan iki, dianggep bisa digunakake uga sawetara obat anti-inflamasi non-steroid (NSAIDs).

Nyeri sing ana gandhengane karo osteoarthritis uga bisa dikurangi amarga sifat tanduran iki. Liwat cakar setan, sawetara wong bisa nyuda dosis NSAID sing dibutuhake kanggo ngatasi rasa lara osteoarthritis.

Sanajan paneliten luwih akeh kanggo nemtokake tingkat efektifitas, ing ngisor iki panggunaan liyane saka cakar setan:

  • Arteriosklerosis
  • Artritis
  • Gulung
  • Sakit otot
  • Fibromyalgia
  • Tendinitis
  • Sakit dada
  • Gangguan gastrointestinal
  • Lara ati
  • Demam
  • Migren
  • Kolesterol dhuwur

Perlu dielingi, iki uga digunakake kanggo kasusahan, pegawe menstruasi, reaksi alergi, kurang napsu, lan penyakit ginjel lan kandung kemih. Kajaba iku sawetara wong nggunakake cakar setan kanggo nambani ciloko lan kondisi kulit liyane.

Efek samping

Wanita kesel

Umume, njupuk cakar setan, kanthi lisan lan dosis sing cocog, aman kanggo umume wong diwasa. Babagan aplikasi ing kulit lan keamanan panggunaan jangka panjang, perlu luwih akeh panelitian.

Efek samping sing paling umum saka cakar setan yaiku diare. Ora kabeh efek samping sing bisa dingerteni, nanging ing ngisor iki minangka reaksi buruk liyane sing bisa kedadeyan sawise njupuk tanduran iki:

  • Mual
  • Muntah
  • Perut weteng
  • Sakit Kepala
  • Kuping ing kuping
  • Kelangan napsu
  • Kelangan rasa

Uga bisa nyebabake reaksi kulit alergi, masalah menstruasi lan perubahan tekanan getih. Nanging kudu dielingi manawa efek kasebut arang banget. Nanging, yen sampeyan ngalami efek samping kasebut, aja langsung njupuk cakar setan lan coba hubungi dhokter.

Pancegahan khusus

Kandhutan

Kandhutan lan nyusoni

Sampeyan ora luwih becik njupuk cakar setan kanggo wanita hamil. Sebab, durung kabukten mbebayani tumrap janin sing lagi berkembang. Nalika nerangake wanita sing nyusoni, sampeyan uga kudu luwih becik supaya ora ngonsumsi tanduran iki, amarga durung cukup bab keamanan nalika nyusoni. Bisa ditularake menyang bayi liwat susu ibu.

Masalah jantung, hipertensi lan hipotensi

Wiwit cakar setan bisa mengaruhi denyut jantung lan tekanan getih, sampeyan kudu nimbang konsultasi karo dhokter sadurunge miwiti njupuk yen nandhang kelainan jantung utawa sistem sirkulasi.

diabetes

Jupuk cakar setan bisa nyuda tingkat gula getih sing sithik banget yen digabung karo obat-obatan kanggo tujuan iki. Pantau tingkat glukosa getih sampeyan kanggo nyetel dosis obat diabetes yen prelu.

Gamping

Gamping

Wong sing duwe batu empedu uga becik banget supaya ora nggunakake cakar setan. Alesane yaiku bisa nambah produksi empedu, sing bisa dadi masalah kanggo dheweke.

Ulkus peptik

Produksi asam lambung bisa ditambah minangka asil saka perawatan adhedhasar tanduran iki. Kanthi cara iki, wong sing tukak weteng disaranake ora nggunakake.

Interaksi

Interaksi obat cilik nganti moderat bisa kedadeyan ing antarane sawetara obat lan cakar setan. Amarga alesan iki luwih becik konsultasi karo dhokter sadurunge njupuk yen sampeyan ngalami perawatan medis, kalebu perawatan depresi, kolesterol dhuwur, utawa asma. Kajaba iku, cakar setan ora bisa digunakake kanggo ngganti obat sing diwenehake dening dokter lan kabeh pituduh babagan kemasan produk kudu diikuti.

Tuku ngendi

Kapsul

Umume, cakar setan didol minangka suplemen panganan ing toko panganan kesehatan lan toko panganan kesehatan, kanthi fisik uga online. Format sing paling umum yaiku kapsul, regane beda-beda gumantung karo merek lan jumlah kapsul saben wadhah.

Perlu dielingi, kajaba kapsul, sampeyan uga bisa nemokake ing format liyane. Ing toko produk alami lan ahli herbal sampeyan bisa entuk tablet, blister, gel pijet, oyot potong lan ramuan garing kanggo infus.

Ing kasus apa wae, kanthi cakar setan lan kabeh suplemen herbal, sampeyan kudu priksa manawa asale saka sumber sing aman.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.