Apa sing luwih apik? Sayuran rebus utawa kukus?

Kaping pirang-pirang kali kita mikir nambah asupan sayuran ijo lan sayuran ing panganan? Akeh sing mesthi. Iki minangka panganan sehat sing kudu ana saben dina ing menu saben dina. Nanging, ing pirang-pirang acara, kita ora ngerti apa kemungkinan masak kasebut.

Ing kene kita bakal ngerti pilihan sing paling apik kanggo masak saben macem-macem. Umume kita nggunakake sayuran seger, rebus, kukus, panggang, utawa gorengan. Minangka premis, catet manawa pilihan sing paling sehat dimasak utawa dikukus, lan sing paling anyar paling sehat.

Sayuran, digodhog utawa dikukus?

Umume, wong milih nggodhok utawa masak sayuran ing panci, nanging kukus luwih disenengi. Panganan kukus luwih becik njaga kautamane. Nutrisi dheweke ora "nguap" lan awak nampani dheweke. Kajaba iku, masak kanthi luwih cepet. Sanajan kukus minangka pilihan sing paling apik, ora ana masalah nalika nggodhok sayuran kanthi cara tradisional. Ayo ndeleng apa bedane sing ditemokake.

Nggodhok

Nalika nggodhok sayuran, kita kudu wisuh panganan sadurunge. Tambah banyu menyang panci lan godhok produk nganti konsistensi sing dikarepake entuk. Duduh kaldu sing diluncurake, amarga jus lan rasa tetep diregep ing banyu, bisa digunakake kanggo nggawe sup utawa kaldu sing ngasilake resep liyane.

Dikukus

Masak uap minangka cara sing paling cocog lan gampang kanggo masak panganan, woh-wohan, sayuran lan uga daging. Dasar pot sing padha digunakake kanggo nambah banyu lan ing sisih ndhuwur bakal digunakake Kranjang pring, wajan berlubang, utawa kukus peralatan khusus kanggo kukus.

Cara masak iki luwih cepet, nggawe panganan bisa njaga sifat lan bisa bumbu saiki, amarga kukus ora menehi rempah-rempah utawa ramuan aromatik.

Akeh panliten negesake manawa cara masak sayuran sing paling apik dikukus, ora ana pitakonan. Gumantung saka panganan, kita bakal milih masak liyane tradisional, tuladhane sawetara kentang utawa kabeh kulawarga umbi bisa digodhog tanpa ana masalah, nalika panganan ijo, kayata brokoli, chard, utawa bayem iku pilihan sing apik kanggo kukus.

Sawise mateng, bisa diowahi kanthi cara sing padha dadi sajian liyane, yaiku kita uga bisa kukus banjur puri utawa saos sehat kanggo ngiringi sisa panganan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.