Saka masak nganti rebus: cara sing paling sehat kanggo mangan endhog

endhog

Endhog minangka salah sawijining panganan paling sehat lan paling lengkap sing ana: salah siji sing paling apik ing babagan nilai nutrisi, kasedhiya ing saindhenging taun, murah lan kurang kalori. Mulane, iku penting ing diet bobot mundhut utawa, mung, nalika planning sembarang sehat lan imbang pola mangan kanggo kulawarga kabèh.

Saiki, kaya umume panganan, cara masak endhog padha duwe akèh ngomong bab total kalori, intake lemak, lan penylametan nutrisi utawa aman.

Lan sanajan kabeh apik banget, sawetara luwih cocog karo sampeyan tinimbang liyane. Tansah maca kanthi ati-ati, amarga sampeyan bakal entuk kejutan.

Carane masak endhog kanthi cara sing paling sehat?

Beda karo sing dipikirake wong, cara paling sehat kanggo mangan endhog ora mentahnanging masak. 

Iki amarga kasunyatan manawa suhu dhuwur ngasilake fenomena sing diarani denaturasi protein endhog, sing ndadekake luwih gampang dicerna kanggo awak. Mulane, atlit nggawe kesalahan sing jelas kanthi mangan putih endhog mentah, amarga ora entuk efek sing dikarepake.

Kanthi ujar kasebut, ayo goleki macem-macem cara masak endhog sing sehat. Ing dhaftar iki kita wis dianggep Techniques paling umum; Nanging, wiwit Istana Vilane, farm Spanyol paling tuwa saka endhog free-range wungu ing kamardikan, padha kurban sampeyan sawetara cara éca lan asli liyane masak endhog. Luwih saka 25 taun ngunggahake pitik kanthi cara sing lawas, mula kita kudu ngetrapake sawetara sarane.

Panggangan

Yen sampeyan duwe wajan non-stick sing apik, iki. luwih cepet, éca lan sehat cara mangan endhog. Sampeyan ora duwe alesan kanggo ora kalebu ing sarapan, amarga mung butuh 1 menit kanggo nyiyapake.

Dimasak

Kalebu variasi sing beda: direndhem ing banyu luwih utawa kurang menit. Sing apik babagan cara masak endhog sing sehat iki yaiku sampeyan bisa nyiyapake sawetara sadurunge lan dicelupake nalika sampeyan ora duwe wektu akeh. Cut sawetara sayuran seger lan sampeyan bakal duwe kursus pisanan gedhe; endhog rebus medium mung nyedhiyakake 64 kkal.

rebus utawa rebus

endhog rebus

Teknik masak endhog iki modis banget thanks kanggo endhog Benediktin éca, sajian star sarapan sedhep lan brunches. Sanajan saus hollandaise sing biasane ngiringi dheweke nduweni kalori sing cukup akeh, ora mbebayani yen sampeyan njupuk saka wektu kanggo wektu lan nggawe ing omah.

Ing kasus apa wae, endhog poached utawa poached dhewe iku éca, lagi dimuat karo vitamins, mineral, asam amino lan protein, lan padha ora fattening (padha karo endhog nggodhok, bab 65 kcal).

Goreng

Ya, sampeyan mikir yen endhog goreng ora sehat… Kita bakal menehi kabar apik! Iku bener sing cara masak iki menehi sawetara kalori liyane (bab 110), nanging padha ora kakehan, lan sampeyan bakal ngindhari sawetara yen sampeyan saluran endhog uga nalika njabut. Uga, yen sampeyan nindakake ing lenga zaitun ekstra prawan sing apik Sampeyan ora mung menehi rasa nanging kabeh sifat EVOO sing ditresnani.

orak-arik

Kanggo teknik masak iki, aja ragu-ragu nggunakake kabeh imajinasi sampeyan. Lan nindakaken tanpa getun karo panganan sing paling sehat lan paling sugih sing bisa dipikirake: potongan tomat alami, jamur bawang putih, sawetara udang, bayem, tuna, kalkun, jagung. Loro endhog scrambled tanpa lenga meh ora nyedhiyakake 149 kkal.

ing tortilla

Omelet kentang sacrosanct yaiku kalori luwih sithik nanging dianjurake banget. Bener, yen sampeyan nyoba kanggo ngemot dhewe karo jumlah sing bisa saged karo sawetara frekuensi. Miturut Yayasan Nutrisi Spanyol, bagean cilik saka omelet kentang bisa ngemot kira-kira 196 kilokalori.

Minangka kanggo diiseni utawa tortilla Perancis, ora ana masalah kanggo kalebu ing diet meh saben dina. Omelet Perancis kanthi rong endhog bisa ngemot kira-kira 154 kkal.

Nalika sampeyan bisa ndeleng, ing cara sehat kanggo masak endhog banget mawarni-warni lan éca. Nyatane, digabungake karo panganan liyane sing disaranake meh ora ana telas.

Mulane, aja lali nyakup endhog nalika sampeyan ngrancang diet lan kabeh kulawarga, amarga sampeyan bakal nggawe kesehatan ... lan kanthong sampeyan. kauntungan pindho!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.