Probiotik alami

Yogurt polos

Apa sampeyan kudu nambah pencernaan? Nganggo probiotik alami bisa mbantu sampeyan ngrampungake amarga wis dianggep mulihake keseimbangan bakteri ing usus.

Temokake apa mupangat liyane sing disebabake amarga mikroorganisme sing wis akeh dibahas, uga panganan sing bisa ditambahake kanthi alami ing panganan.

Apa probiotik?

Weteng

Kanggo nerangake apa probiotik, anané bakteri sing apik lan ala minangka wiwitan sing apik. Probiotik kalebu klompok pisanan. Iki babagan mikroorganisme ono gunane sing urip ing awak lan dheweke bakal duwe peran penting ing kesehatan umum.

Probiotik nyuda jumlah bakteri ala. Kanthi cara iki, mbantu njaga keseimbangan tingkat bakteri sing sehat ing usus. Kajaba iku, bakteri lan ragi iki digandhengake karo akeh mupangat kesehatan liyane. Sawetara wong nggawa dheweke menyang:

  • Nambani diare, sembelit, lan gas. Dheweke asring digunakake bebarengan karo antibiotik kanggo nglawan efek samping saka fungsi usus normal.
  • Nambani gejala kolitis ulseratif utawa sindrom usus sing gampang nesu
  • Nguatake sistem kekebalan awak
  • Ngatasi intoleransi laktosa
  • Nyegah rongga
  • Nambah fungsi otak
  • Nyegah alergi
  • Lindhungi saka infeksi bakteri
  • Tekanan getih ngisor
  • Kolesterol murah
  • Nyuda gejala eksim utawa psoriasis
  • Ngurangi gejala sindrom lemes kronis
  • Ningkatake kesehatan umum

Apa padha karo prebiotik

Asparagus ijo

Ora, lan kudu ora mbingungake karo prebiotik. Beda karo probiotik, prebiotik ora duwe bakteri urip. Nanging, panganan prebiotik yaiku nyedhiyakake serangkaian bahan kanggo bakteri apik sing wis ana ing usus supaya bisa tuwuh. Asparagus, gandum, lan legum minangka panganan prebiotik.

Apa padha bisa?

Ana akeh wong sing ngaku ngalami paningkatan kesehatan (utamane ing saluran gastrointestinal) sawise njupuk probiotik. Nanging uga ana akeh peneliti sing, sanajan ora ngerteni manfaat tartamtu, nanging percaya luwih akeh panelitian isih dibutuhake gegayutan karo kabeh kaluwihan sing ana gandhengane. Saliyane, penting kanggo dicathet yen ana macem-macem jinis probiotik. Efek ing awak beda-beda gumantung karo jinis probiotik sing dimaksud.

Cara entuk probiotik alami

Kefir nodul

Sampeyan bisa entuk probiotik liwat panganan sing difermentasi. Yogurt minangka sumber probiotik alami sing paling populer. Dheweke menehi saran supaya nguatake balung. Lan versi sing kurang lemak lan kurang gula asring dikatutake ing rencana penurunan bobot, utamane kanggo nedha awan utawa cemilan.

Nanging sanajan sing paling gampang diakses, yogurt dudu mung panganan probiotik. Ana liyane sing apik sumber probiotik kanggo panganan sing kudu dipikirake:

  • Kefir: Dianggep minangka salah sawijining sumber probiotik paling apik, kefir minangka minuman susu fermentasi sing ana ing Kaukasus. Wis disiyapake kanthi nambahake nodul kefir menyang susu sapi utawa wedhus. Umume ditoleransi kanthi becik karo wong sing ora duwe toleransi laktosa, nanging yen sampeyan kudu nindakake tanpa susu, alternatif kaya kefir banyu iku penting. Sampeyan bisa nyiyapake dhewe ing omah utawa tuku kefir siap pakai ing supermarket.
  • Sauerkraut: Yaiku Gobis fermentasi. Kimchi Korea minangka panganan probiotik liyane sing disiapake karo panganan iki (antara liya sayuran).
  • Miso: Iki minangka pasta Jepang sing digawe nganggo macem-macem sereal fermentasi. Digandhengake karo mupangat kesehatan sing penting, biasane digunakake kanggo sup miso.

Keju Mozzarella

  • Keju tartamtu: Mozzarella, cheddar, pondok, gouda ... Sanajan mupangate, keju kudu dipangan kanthi moderat.
  • Acar fermentasi: Kanggo ngasilake efek probiotik, mesthine kudu digawe tanpa cuka.
  • Tempe: Iki minangka kedelai fermentasi khas Indonesia. Ing saindenging jagad iki, wis dadi panganan sing dihargai banget kanggo kekuwatan protein, utamane kanggo wong sing ngetutake panganan vegetarian.
  • Jus tartamtu

Efek samping

Probiotik bisa duwe efek samping, biasane suntingan. Ing sawetara kasus, bisa ngasilake gas entheng lan kembung. Yen mengaruhi sampeyan kanthi cara iki, coba nyuda jumlah kasebut.

Babagan suplemen probiotik

Kapsul

Ana akeh cara kanggo entuk probiotik liwat pola diet, nanging sampeyan uga bisa menehi probiotik kanggo awak liwat suplemen panganan. Ing kapsul, bubuk, utawa bentuk cair, suplemen nggawe probiotik luwih trep. Nanging, panganan kasebut ora padha karo level nutrisi kanggo panganan probiotik.

Pungkasan, kaya suplemen tambahan, ngombe bisa uga ora aman kanggo sampeyan. Sadurunge miwiti nggunakake probiotik utawa suplemen apa wae, luwih becik konsultasi karo dhokter, utamane kanggo wanita sing hamil utawa nyusoni.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.