Gamelan pisang lan susu

smoothie gedhang lan susu
ing susu gedhang prakteke tradisional ing pirang-pirang budaya ing saindenging jagad, makili cemilan sing akeh nutrisi, sing mung dilaporake mupangat sing sehat banget.

Mupangate smoothie banana lan susu

Banana

Susu, ora kaya gedhang, dianggep duwe jinis protein luwih lengkap ndhuweni sangang saka asam amino esensial sing diarani utawa sing dibutuhake awak amarga ora bisa ngasilake dhewe, amarga total ana udakara rong puluh asam amino penting sing digunakake awak kanggo ngrampungake fungsine ing level iki.

Sangang asam amino esensial sing disedhiyakake dening panganan iki yaiku; isoleusin, histidin, leusin, methionine, valine, tryptophan, threonine, lisin, lan fenilalanin.

Siji pisang medium nyedhiyakake 1,29 gram protein, dibandhingake karo gelas susu skim Nyedhiyakake udakara 8.26 gram protein, nanging gedhang nyedhiyakake nutrisi kasebut kanthi sithik, nanging nambah banget kanggo total protein.

Gamelan pisang lan susu krasan

Gabung menyang diet Panganan adhedhasar tanduran sing ngemot protein minangka pilihan alami sing apik banget kanggo ngimbangi produk daging sing umume sugih lemak jenuh sing ora sehat, ing antarane sayuran lan woh-wohan sing akeh protein sing ditemokake; gedhang, kacang-kacangan lan rumput laut, sing bisa nulungi tambahan kabeh asam amino penting.

Artikel sing gegandhengan:
Panganan protein dhuwur

Kebiasaan nggabungake pisang karo susu nyedhiyakake mupangat protein sing lengkap, uga serat, kalsium lan kalium, Nutrisi penting kanggo kesehatan sing apik, kanthi ringkes gabungan saka sajian susu lan sajian pisang, sampeyan entuk total protein 9,55 gram.

Kanggo ngetung; Wong diwasa butuh antara 46 lan 56 gram protein saben dina, gumantung saka Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit, nanging umume wong entuk luwih saka jumlah protein sing disaranake, amarga kekurangane angel banget.

Cara nyiyapake smoothie pisang lan susu

Bahan-bahan saka banana lan smoothie susu

Ana macem-macem jinis kocok sing digawe saka susu. Kita ndeleng salah sawijining klasik, gedhang lan susu goyang. Kanthi panas, sampeyan pengin nggunakake luwih akeh, sanajan bisa ngombe kanthi sampurna sajrone taun.

Milkshake iki kita tresna amarga wis disiapake kanthi gampang banget lan rasane alus lan krime. Sapa seneng rasa pisang, dheweke bakal dadi duweke omben favorit.

Bahan-bahan kanggo smoothie:

  • 250 mililiter susu
  • Pisang mateng
  • es ulig (opsional)

Preparation

Sampeyan mbutuhake pitulung saka mixer listrik utawa lengen mixer. Ketik bahan lan ngalahake kanthi kuat nganti rata. lan tanpa pulp. Sampeyan bisa nambah es remuk yen pengin dikonsumsi nalika adhem. Yen ora, sampeyan bisa nyimpen ing kulkas. Sanajan nyaranake supaya bisa dikonsumsi kanthi cepet.

Unsur sing beda bisa ditambahake ing jinis shake iki supaya konsistensi utawa rasane beda-beda, dekorasi nganggo kripik coklat, taburi gula es, krim kocok utawa cukup remuk nganggo cookie.

Kalori saka susu banana banana shake

Kalori saka susu banana banana shake

Nalika ngrungokake tembung smoothie, kita langsung mikir babagan jumlah kalori sing kudu dimiliki omben-omben sing enak iki. Ing kasus iki, goyangake iki bisa dadi salah sawijining kalori paling gedhe sing bisa kita lakoni ing omah.

Kalori kalori ing shake iki asale saka karbohidrat, protein lan lemak saka rong bahan kasebut. Gumantung saka konstitusi lan metabolisme, sampeyan bakal nggunakake jinis shake iki kanthi cara liya utawa liya.

Diramalake yen gedhang lan susu biasa digoyang duwe udakara 250 kalori. Bakal mesthi gumantung karo jinis pisang sing digunakake padha karo jinis susu, ora padha nggunakake a banana umum wis 170 kalori saben 100 gram tinimbang gedhang lanang sing duwe 95 kalori saben 100 gram. Saliyane, kita bakal njupuk a segelas susu utuh nyedhiyakake 150 kalori lan segelas skim utawa susu skim duwe 80 kalori.

Apa banana lan susu sing mulus nggawe sampeyan lemu?

Kurangi bobot karo susu susu gedhang

Akeh wong mikir manawa jinis goyang iki migunani kanggo nambah bobot lan nambah massa otot yen sampeyan lagi ing tahap latihan sing ketat.

Pratelan yen goyang iki bakal nggawe kita lemu ora mesthi, yen dikonsumsi kanthi rutin lan kanthi jumlah akeh, kita bakal nambah bobot kanthi gampang.

Panganan diowahi dadi energi lan kita kudu nggunakake energi kanggo ngatasi urip saben dinane, yen kakehan ngonsumsi luwih akeh tinimbang energi, ora ketompo panganan sing dikonsumsi amarga awak bakal ngirit cadangan lan bakal nambah bobot .

Artikel sing gegandhengan:
Apa diet protein dhuwur mbebayani?

Sanajan kalori, smoothie banana iku sehat banget kanggo awak. Pisang sehat bisa digunakake ing panganan cuci mulut. Wis dingerteni yen atlet Dheweke nggunakake kanggo mulihake mineral lan vitamin sing digunakake ing kegiatan fisik, mula nggunakake pisang siji nganti loro kanggo pulih. Amarga iku, kacang gedhang lan susu uga digawe tetep sehat. 

Apa jinis susu liyane bisa digunakake kanggo nyiyapake?

Gamelan pisang lan susu kedele

Dina iki, ing endi masarakat sing akeh omngan, vegetarian, vegan, vegan mentah lan akeh dhaptar panganan kasedhiya, kita bisa nemokake macem-macem cara kanggo nyiapake Gamelan iki saka macem-macem jinis susu.

Sing paling misuwur yaiku susu kedhele, pilihan sing cocog kanggo ngganti susu sapi. Susu kedel sugih karo asam amino esensial, sampurna kanggo pangembangan sing tepat. Kajaba iku, nyedhiyakake jumlah akeh protein, ora duwe kolesterol lan akeh vitamin lan mineral.

Kosok baline, kanggo untu sing paling manis lan manis sing bisa ditindakake nambah susu kental menyang kocokan. Iki bakal nggawe smoothie banana sampeyan mundhak vitamin jinis A, C, D lan kabeh klompok B.

Susu kental minangka salah sawijining proses sing ngatasi susu sapi wis ilang kabeh banyune banjur ditambahake. Thanks kanggo iki, konsistensi sing kandel bisa ditindakake.

Produk sing sugih kalsium, fosfor lan seng sing nyedhiyakake glukosa lan laktosa tingkat tinggi.

Santen klapa

Pungkasan, sampeyan uga bisa nyiyapake santen, tutul tropis lan eksotis sing bakal menehi rasa legi lan aroma.

Kanggo nindakake iki, sampeyan mung kudu ngowahi ukuran susu sapi dadi santen. Santen klapa Wis disiapake saka daging putih klapa sing wis mateng, remuk dadi wedang sing enak lan bergizi. Kita bisa tuku ing toko sing wis siyap utawa ngajak awake dhewe ing omah.

Santen klapa ngemot vitamin klompok B lan vitamin C. Kajaba iku, iku sugih yaiku kalium, fosfor, selenium lan magnesium. Kajaba iku, iku apik kanggo balung kita amarga nduweni kalsium.

Saliyane, ora nyedhiyakake fruktosa nanging gula 2%, cocog kanggo kabeh intoleransi laktosa, sugih lemak ora jenuh jenuh lan jenuh.

Artikel sing gegandhengan:
Protein dhuwur, panganan sing kurang lemak

Guncang iki menehi macem-macem variasi ing kabeh, kabeh nyedhiyakake mupangat sing gedhe kanggo awak. Yen sampeyan ora bisa mutusake babagan smoothie apa wae, disaranake sampeyan nyathet lan nyiyapake smoothie banana lan susu saiki. Mung nganggo rong bahan, sampeyan bisa ngombe sing enak yen sampeyan bakal jatuh cinta.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Pak x ngandika

    Sepira kerepe dianjurake kanggo ngombe shake iki?