Pentinge asam amino

Asam amino minangka zat sing arupa hidrogen, karbon, oksigen, lan nitrogen. Iki dipérang dadi barang-barang penting sing ora bisa digawe lan kudu dilebokake liwat panganan lan non-esensial sing bisa digawe.

Iki minangka elemen sing penting kanggo proses fisik sing mengaruhi awak kayata tuwuh otot lan pulih, produksi energi, produksi hormon lan fungsi sistem saraf sing tepat. Saka 20 asam amino umum sing nyipta protein, 8 ora bisa disintesis ing awak lan kudu dilebokake liwat panganan.

Yen sampeyan minangka wong sing nindakake kegiatan fisik kanthi rutin lan regimen panganan supaya luwih apik ing kegiyatan kasebut tanpa pengawasan saka ahli nutrisi, sampeyan kudu ngontrol manawa asam amino sampeyan ana ing jumlah sing cocog.

Sawetara fungsi asam amino:

»Sintesis imunoprotein.

»Sintesis protein struktural: kolagen, elastin, serat otot kontraksi.

»Sumber kalori ing metabolisme energi yen sumber energi liyane ora nyukupi, liwat glukoneogenesis.

»Sintesis zat fungsional kayata klompok heme hemoglobin.

»Sintesis hormon: insulin, katekolamin

»Sintesis protein enzimatik aktif: biokatalis sing ana prasyarat kanggo urip.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jorge Perez ngandika

    Informasi sampeyan apik banget …… .. sampeyan lali jawaban:
    asam amino digunakake kanggo produksi senyawa non-nitrogen. Muga-muga bisa migunani

  2.   dayana ngandika

    Halo, informasi iki chave ……………….