Diet ubi jalar

panganan ubi jalar

Iki minangka panganan sing dirancang kanggo wong sing kudu nggawe diet supaya bisa ngilangi bobot amarga bobote awake lan dadi penggemar ubi jalar. Sampeyan bisa nindakake kanthi maksimal 1 minggu, supaya sampeyan bisa ngilangi bobot udakara 2 kilo. Saiki, sampeyan kudu duwe kahanan kesehatan sing sehat kanggo nindakake.

Yen sampeyan duwe tekad kanggo nindakake rencana iki, sampeyan kudu ngombe banyu 2 liter saben dina tanpa preduli apa sing dikonsumsi nalika mangan, legi infus karo pemanis lan wenehake panganan karo uyah lan sawetara minyak kembang srengenge. Sampeyan bisa masak kentang manis ing oven utawa godhok.

Menu saben dina

  • Sarapan: 1 infus pilihan (kopi utawa teh) lan segelas jus buah jeruk sing dipilih.
  • Tengah esuk: 1 infus pilihan (kopi utawa teh) lan 2 biskuit bran.
  • Nedha awan: 1 cangkir duduh kaldu ringan, jumlah ubi jalar lan 1 woh sing dipilih.
  • Tengah awan: 1 infus pilihan (kopi utawa teh) lan 2 cookie gandum.
  • Cemilan: 1 infus pilihan (kopi utawa teh) lan 1 yogurt lemu.
  • Nedha bengi: 1 tuwung duduh kaldu ringan, jumlah ubi jalar lan 1 woh pilihan.

Ing ngisor iki sampeyan bakal nemokake menu panganan uyah sajrone seminggu.

Napa ubi jalar apik kanggo nyuda bobot?

ubi jalar

Bebener iki ubi jalar kanggo ngilangi bobot awak lan sing paling penting, kanggo ngilangi weteng. Salah sawijining wilayah sing biasane dadi perhatian kita lan ora gampang mudhun. Ubi jalar bakal dadi sekutu sing apik amarga duwe indeks serat sing dhuwur. Iki nggawe kita wareg kanthi njupuk sethithik. Pencernaan bakal luwih alon, mula yen rasane wareg, kita uga bakal sok dong mirsani suwe-suwe.

Saliyane, minangka sumber antioksidan sing sampurna lan indeks glikemik sing sithik. Kasunyatane yaiku kentang manis kanthi indeks iki luwih murah tinimbang kentang. Dadi mesthi dadi sekutu sing apik. Nalika kita pengin ngilangi bobotKita butuh tingkat glukosa getih supaya bisa seimbang, amarga ubi jalar kanggo kita. Nanging iki uga panganan sing kurang kalori kanthi kadar banyu sing akeh, sing ndadekake pencernaan luwih apik.

Sifat ubi jalar 

Amarga akeh karoten, kanthi kekuwatan antioksidan, dadi salah sawijining panganan sing penting kanggo panganan. Kaya sing wis dingerteni, ubi jalar duwe protein alami sing ora bisa dikalahake. Nanging iki uga duwe persentase serat sing dhuwur, ing wektu sing padha digawe mineral kaya kalsium, magnesium, utawa kalium, tanpa lali karo vitamin C. Kanggo saben 100 gram ubi, godhong udakara 30 ml vitamin iki uga uga vitamin E. Nanging uga nyakup 480 mg kalium, 0,9 mg zat besi, 3 gram serat lan kurang saka 90 kalori.

Kita ora bisa lali, amarga kita wis nyebutake vitamin, sing uga duwe B1, B2, B5 lan B6.

Pira kilo sing ilang karo panganan ubi jalar?

resep nganggo ubi jalar

Kasunyatane yaiku panganan sing sedhep. Sampeyan ora kudu nambah wektu, amarga wis dingerteni, sampeyan mesthi kudu mangan kanthi cara sing luwih seimbang. Cocog banget kanggo ngilangi bobot ing wektu sing padha karo weteng. Sampeyan bisa uga nindakake udakara limang utawa enem dina paling. Anggere kesehatan sampeyan optimal. Ing wektu kasebut sampeyan bisa ngilangi rong kilo. Nanging sejatine saben awak beda banget lan bakal ana wong sing bisa ngalami penurunan.

Menu diet ubi jalar

Senin

  • Sarapan: segelas jus kentang lan jeruk loro
  • Enjing-enjing: 30 gram roti gandum kanthi yoghurt skim
  • Nedha awan: Ubi panggang (jumlah sing sampeyan butuhake) karo mangkuk salad lan tomat
  • Tengah awan: Infus lan rong cookie gandum
  • Nedha bengi: kentang manis sing dipanggang karo krim sayuran sing entheng lan woh kanggo panganan cuci mulut

Selasa

  • Sarapan: Gelas jus kentang, endhog rebus, lan woh-wohan
  • Enjing-enjing: 30 gram roti gandum kanthi 50 gram keju ringan
  • Panganan: puree kentang manis dicampur karo sendok susu skim lan 100 gram susu pitik panggang karo sayuran
  • Tengah awan. Infus lan 30 gram biji-bijian kanthi yoghurt skim
  • Nedha bengi: ubi panggang karo salad lan buah

Rebo

  • Sarapan: Kopi dhewe utawa nganggo susu skim, 30 gram roti gandum lan telung irisan kalkun utawa susu pitik
  • Tengah esuk: 50 gram keju ringan lan woh loro
  • Panganan: Kripik ubi panggang utawa oven microwaved kanthi 125 gram iwak lan mangkuk salad.
  • Tengah awan: jus ubi jalar lan yoghurt skim
  • Nedha bengi: puree kentang manis karo piring duduh kaldu ringan lan woh kanggo panganan cuci mulut.

Ana

  • Sarapan: Infus utawa jus kentang manis karo 5 irisan kalkun utawa pitik lan sepotong buah
  • Tengah esuk: 30 gram biji-bijian kanthi susu skim
  • Nedha awan: ubi lan salad panggang
  • Tengah sore: 30 gram roti gandum kanthi keju 0%
  • Nedha bengi: puree ubi jalar, 150 gram iwak lan yogurt alami.

Ana

  • Sarapan: Infus lan rong cookie lengkap
  • Tengah esuk: woh loro
  • Panganan: Kentang sing wis mateng karo endhog godhog loro lan siji woh
  • Tengah sore: 30 gram roti gandum karo kalkun
  • Nedha bengi: salad, puree ubi lan yogurt alami

Apa sampeyan bisa ngganti kentang karo ubi jalar?

panganan ubi jalar

Sanajan pitakon kasebut minangka salah sawijining pitakon sing paling umum, kasunyatane wangsulane luwih sederhana tinimbang sing dipikirake. Minangka ubi lan ubi iku padha. Yaiku, rong jeneng kanggo umbi sing padha. Nanging sejatine ing saben papan bisa dingerteni dening salah sawijine, sing biasane nyebabake kebingungan. Sampeyan kudu ujar manawa ubi jalar utawa ubi iki uga dikenal kanthi jeneng ubi utawa ubi jalar.

Sejatine yaiku sanajan panganan mesthi padha, nanging kita pancen beda. Amarga duwe macem-macem jinis lan iki ndadekake jeneng kanggo milih uga beda. Salah sawijining bedane yaiku warna pulp uga kulit. Amarga varietas kanthi kulit abang yaiku sing diarani ubi jalar, lan kulit sing luwih entheng diarani ubi jalar. Dadi, nalika pengin ngobrol babagan ubi jalar utawa ubi jalar ing panganan, kita kudu ngerti yen bakal entuk kabutuh, kualitas lan mupangat sing padha.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   eugenius ngandika

    Yen aku arep ngombe duduh kaldu lignt, 4 roti panggang lan rong cangkir kopi saben dina, sejatine aku bakal mati amarga keluwen lan mula kenapa aku ora bisa nggawe diet kanggo ngilangi bobot

  2.   Fran ngandika

    Iki nggawe aku ngguyu panganan iki sing sampeyan ngilangi bobot awak sing ngapusi wong liya. Sampeyan ora nyelehake protein lan hidrat sing sampeyan lebokake ing nedha bengi yaiku nalika sampeyan lemu ... ora kalebu sawetara nutrisi sing sampeyan mangan ... siji-sijine sing bakal entuk diet yaiku kelangan cairan kanthi infus, kelangan otot kanthi protein sithik lan lebokake lemak kanthi nyelehake hidrat ing nedha bengi nalika sampeyan kudu sarapan yen duwe kekuwatan sedina muput. Dheweke wis ujar manawa kabeh wong ahli nutrisi lan amarga iki bisa ngrusak awak lan kesehatan kita

  3.   Inna salazar ngandika

    Nggih … Aku ora mikir ora bisa mangan daging sajrone seminggu, nanging penyanyi nindakake panganan iki lan rapi banget

  4.   Fabio Calderón ngandika

    Endi protein sing ana ing panganan iki? Pancen, uyah manis banget, nanging sampeyan kudu nggabungake karo protein, supaya kuatir ora bakal nggawe sampeyan gila lan banjur pengin mangan gajah ... Ora ana panganan sing ora adhedhasar protein ora ana gunane ... Loro-lorone kanggo nambah massa otot lan nyuda lemak awak
    ...