Panganan sugih ing oksalat

Bayas

Oksalat minangka antinutrisi, istilah ilmiah sing digunakake kanggo nyebut senyawa sing nyuda kemampuan awak kanggo nyerep utawa nggunakake nutrisi esensial, kayata vitamin lan mineral.

Khusus, panganan sing ngemot oksalat bisa nyuda jumlah kalsium sing diserep awak. Iki amarga oksalat bisa kaiket karo kalsium lan nyebabake mineral iki ngliwati sampeyan tanpa usus duwe kesempatan kanggo nyedhot. Dheweke uga bisa nyebabake watu ginjel.

Panganan nganggo oksalat

Bayam

Oxalate umume ora ditemokake ing produk kewan. Panganan kanthi konsentrasi oksalat paling dhuwur yaiku rhubarb, coklat (persentase kakao sing luwih dhuwur), bayem, sayuran ijo, almond, chard, mete lan kacang. Panganan liyane kanthi oksalat sing kudu dipikirake kalebu:

Sayuran lan kacang-kacangan

  • Okra
  • Turnip
  • Parsley
  • Celery
  • Leek
  • Kacang ijo
  • Kentang (panggang nganggo kulit lan goreng)
  • Kentang manis
  • Sayuran ijo bit
  • Saos tomat kalengan
  • kacang buncis
  • Kacang jembar
  • kecap

Woh

  • Nanas
  • Ciruela
  • Kiwi
  • GAMBAR
  • Anggur
  • Jeruk nipis lan jeruk nipis (kulit)

Gandum

  • Jagung
  • Avena
  • Gandum
  • quinoa

Bayas

  • Mora
  • Blueberry
  • Raspberry
  • Stroberi
  • Currant

Kacang-kacangan

  • Asem
  • Pecan
  • Pistachios

Bibit

  • Wijen
  • Wiji kembang srengenge
  • Wiji waluh

Tanduran lan bumbu

  • Teh
  • Dill
  • Mrica ireng
  • Kayu legi
  • Basil
  • Mustar
  • Pala

Cathetan:

  • Tingkat oksalat ing panganan kasebut bisa beda-beda adhedhasar nalika panen lan ing endi tuwuh.
  • Tingkat antinutrisi iki biasane luwih dhuwur ing godhong tanduran tinimbang ing batang lan oyot.
  • Amarga ditemokake ing pirang-pirang panganan, angel banget kanggo ngilangi kabeh panganan. Lan sanajan sampeyan nindakake, awak isih bakal duwe oksalat, amarga duwe macem-macem cara nggawe dhewe.

Apa oksalat mbebayani?

Coklat peteng

Intine, mangan panganan nganggo oksalat ora mbebayani. Iki ngliwati saluran pencernaan lan pungkasane diusir ing bangku utawa urin. Sanajan oksalat bisa nyuda panyerapan kalsium, nanging ora bisa ngalangi kabeh.

Sampeyan butuh panganan sing akeh banget kaya zat oksalat saben dina sawise pengaruhe kanggo status nutrisi sampeyan dadi signifikan lan nyebabake lemes balung. Sajrone diet sing beda-beda, dosis kalsium sing cukup saben dina dipikolehi lan usus diidini kanthi normal, pencegahan penyerapan kalsium sing sithik amarga oksalat ora bakal dadi masalah.

Kalsium oksalat lan watu ginjel

Ginjel

Wong sing duwe watu ginjel, utamane watu ginjel kalsium oksalat (sing kalebu jinis sing paling umum), disaranake matesi panganan sing akeh oksalat. Tujuane yaiku nyuda resiko kambuh. Sing luwih dhuwur tingkat oksalat wong, luwih akeh risikone bisa tuwuh kelas watu ginjel iki.

Panganan oxalate sing kurang biasane matesi nganti 50 mg saben dina. Sayuran sing umpluk kaya oksalat minangka cara sing apik kanggo ora ngluwihi wates iki, amarga teknik iki bisa nyuda konsentrasi udakara 30 nganti 90 persen, gumantung karo sayuran sing dipilih.

Ngombe cairan sing cukup minangka cara paling apik kanggo nyegah watu ginjel, sanajan ing watu kalsium oksalat, kudu nyingkiri jus kanthi kandungan oksalat sing akeh, kayata cranberry utawa apel.

Pendekatan liyane sing digunakake yaiku nggabungake panganan sing sugih ing oksalat lan panganan sing kalsium. Iki mbantu awak luwih bisa ngatasi oksalat lan menehi kemungkinan ora nyerah panganan kasebut lan nutrisi liyane, kalebu vitamin K, magnesium, lan antioksidan. Coba entuk antara 800 lan 1.200 mg kalsium saben dina saka panganan sing akeh kalsium lan kurang oksalat, kayata ing ngisor iki:

  • Keju
  • Yogurt polos
  • Iwak kaleng
  • Brokoli

Apa sing Nimbulake Bangunan Oksalat?

Weteng

Kurang kalsium uga bisa nambah jumlah oksalat sing tekan ginjel. Kajaba iku, njupuk kakehan vitamin C bisa nyebabake oksidat berlebihan ing awak. Kanthi cara iki, penting ora ngluwihi 1.000 mg vitamin C saben dina.

Ngombe antibiotik lan penyakit pencernaan (kayata penyakit usus radang) uga bisa nambah tingkat oksalat ing awak. Lan bakteri sing apik ing usus bisa mbantu nyingkirake (sanajan sadurunge diikat karo kalsium) lan, mulane, yen tingkat bakteri iki kurang, wong kasebut duwe risiko bisa nyedhot oksalat saka panganan.

Iki nuduhake manawa wong sing wis ngombe antibiotik utawa ngalami disfungsi usus bisa entuk manfaat saka pola diet rendah oksalat. Wong sing duwe watu ginjel uga kudu nggatekake oksalat, nanging sisane ora prelu ngindhari panganan sing padhet nutrisi kasebut amarga mung akeh oksalat.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Pangadilan Rafael ngandika

    Good afternoon

    paling gati

    Aku ngubungi panjenengan kanggo njaluk tulung manawa sampeyan bisa ngunggah artikel sing sampeyan gunakake babagan godhong brokoli lan godhong anggur amarga aku duwe pitakon babagan informasi sing ana ing sayuran ing internet, lan aku pengin Sampeyan upload katrangan lengkap, mung babagan mupangat, sifat, lan gizi. uga konten oksalat sing ditampilake. lsp. Matur nuwun

  2.   Carol ngandika

    Aku duwe pitungan calcium oxalate lan mundhut saka calcium ing cipratan, (hypercalciuria), apa ora ala kanggo siji bab iku ala kanggo liyane, ing pungkasan aku ora mangan apa-apa ing kahanan, dhokter ora ngandhani kula cetha apa pangan kanggo. njupuk lan misale jek aku ing diet