Panganan kaya karo biotin

woh wohan beri lan panci abang

Tembung biotin bisa uga ora cocog kanggo sampeyan lan bisa uga katon teknis banget, nanging saka kene kita pengin nerangake apa sejatine, ing endi kita bisa nemokake biotin ing panganan, kanggo apa lan apa sifat sing paling apik.

Keuntungan sing bisa ditindakake kalebu macem-macem, biotin bisa dadi solusi sing apik kanggo macem-macem penyakit. 

Biotin uga dikenal minangka vitamin H, vitamin B7, utawa B8. Iki larut karo vitamin ing banyu lan alkohol, bisa dioksidasi, campur ing fungsi metabolisme sing tepat karbohidrat, asam amino, lemak utawa purine.

Salah sawijining panggunaan biotin sing paling apik yaiku ngurus kesehatan kapiler, nyegah rambut rontog lan nyegah serangan diabetes tipe II.

molekul

Sipat biotin

Vitamin H iki larut ing banyu lan kalebu bagean saka kompleks vitamin klompok B. Ora duwe keracunan, amarga yen ngonsumsi vitamin iki kakehan kanthi cara alami.

Wiwitane iki diarani vitamin H kanthi basa Jerman, tumrape Haut tegese sikilDheweke lan vitamin iki efisien banget kanggo ngatasi masalah kulit, wong sing kekurangan gizi ngalami masalah karo dermis.

Sabanjure, kita critakake apa sifat-sifat biotin.

  • Ngimbangi tingkat gula awak.
  • Ngramut sing apik status imun.
  • Penting kanggo ngowahi glukosa dadi energi.
  • Ngurangi ing nomer trigliserida.
  • Kolaborasi ing nggawe hemoglobin
  • Ngramut sing apik kesehatan kuku, rambut lan kulit.
  • Ngiringi vitamin B5 lan B9 ing tumindak kasebut.
  • Metabolisme lemak, protein, lan karbohidrat.

rambut ing tangan

Mupangate ngonsumsi biotin

Rambut rontog

Ditemtokake manawa konsumsi biotin sing terus nyuda rambut rontogIki diasilake kanthi konsentrasi seng sing dhuwur. Kajaba iku, nambah krim sing digawe saka bahan kimia kayata propionat clobetasol bisa nambah jaminan sukses.

diabetes

Mesthi wae manawa biotin ora bisa nambah kadar gula getih dheweAmarga alasan kasebut, ora langsung nulungi wong sing ngalami diabetes tipe II, nanging ana bukti yen biotin ing jejere chrome dadi ya sampeyan bisa gula getih ngisor.

Kosok baline, iku wong diabetes sing lara saraf, wis kabukten nambah kesehatan.

kuku dicet

Kuku rapuh

Akeh wong sing duwe kuku rapuh, yen konsumsi vitamin iki ditambah, atose kuku lan kuku bakal luwih apik. Bakal nambah kekandelan lan sampeyan bisa tetep tuwuh tanpa kuwatir sing siji

Temokake yen sampeyan butuh biotin

Iki minangka gejala sing paling umum sing bisa dingerteni utawa dirasakake nalika awak njaluk luwih akeh vitamin H, B7 utawa B8.

  • Tiba luwih gedhe ing rambut.
  • Kesel permanen
  • Rasa ora nyaman sacara otot
  • Ngantuk.
  • Depresi.
  • Kuwatir
  • Lara-lara.
  • Dermatitis utawa kulit garing banget.

bonbon coklat

Panganan kaya karo biotin

Salah sawijining cara paling apik kanggo nambah level biotin ing awak yaiku ngonsumsi panganan sing akeh bahan iki, amarga iki, kita menehi dhaptar panganan paling apik kanggo nggayuh iki.

  • coklat.
  • Ragi bir.
  • Jeli kraton.
  • Gandum lengkap.
  • Chickpeas.
  • Kacang asem
  • Kenari
  • Kacang
  • Salmon.
  • Pitik
  • Ati sapi.
  • Kuning
  • Susu
  • Keju
  • Jamuran
  • Kembang kol.
  • Wortel
  • Kacang polong ijo.
  • Kentang
  • Brokoli.
  • Bayem.
  • Tomat.
  • Gedhang
  • Anggur
  • Stroberi.
  • Semangka.

Kanggo sapa sing dituduhake biotin

  • Wong ngrokok.
  • Pasien karo akeh obat kanggo nyegah kejang.
  • Wong sing nemoni masalah sing nandhang lara masalah usus lan nggawe dheweke angel nyerep vitamin iki.
  • para sing ngombe akeh alkohol.
  • Cocog kanggo wong sing diwenehi panganan intravena kanggo wektu sing suwe.
  • Kanggo sing njupuk antibiotik kanthi rutin.
  • Wong sing ngetutake diet con dietung kalori sing kurang.

Dosis apa sing dibutuhake?

Jumlah biotin sing dibutuhake mesthi gumantung karo umur, kesehatan, lan kahanan liyane.

Nganti saiki, durung cukup informasi babagan ikiMbok wis sethithik sing ditliti babagan jumlah sing kudu dikonsumsi. Nanging, kudu dielingi manawa produk alami ora mesthi paling aman utawa akeh bahan sing dibutuhake.

Amarga iki, akeh wong sing tuku produk ing toko khusus ing endi kita bisa nemokake konsentrasi kabeh vitamin lan nutrisi sing dibutuhake. Yen kapsul utawa esens dikonsumsi mesthi Sampeyan kudu ngelingi apa dosis sing disaranake miturut pabrikan.

Sanajan ora ana panelitian, kita bisa menehi saran babagan jumlah indikatif.

  • Bayi wiwit 0 nganti 12 wulan: 7 mcg
  • Bocah-bocah umur 1 nganti 3 taun: 8 mcg.
  • Bocah-bocah umur 4 nganti 8 taun: 12 mcg.
  • para Bocah-bocah 9-14 taun: 20 mcg
  • Remaja umur 14 nganti 18 taun: 25 mcg.
  • Wong diwasa luwih saka 18 lan wanita ngandhut: 30 mcg
  • Wanita lactating: 35 mcg

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.