Panganan sing ngemot lipid

Lemak sing apik

ing lipid, uga diarani lemak, duwe reputasi ala banget. Kosok baline, rekomendasi kasebut ujar manawa panganan sing sehat kudu ngemot persentase sing ringkih lemak. Nanging kabeh panganan lipid ora kualitas sing padha, mula kudu dingerteni.

ing lipid Iki uga dikenal minangka lemak utawa asam lemak, mula dibutuhake kanggo fungsi awak. Sing terakhir kudu dilebokake ing panganan saben dina antara 25 lan 30% saka total nilai kalori.

Sing paling penting ing lipid yaiku kualitase. Pramila penting nggawe klasifikasi khusus lan ngerti panganan sing ngemot lemak terkenal iki.

Klasifikasi asam lemak

  • Lipid jenuh yaiku rantai sing sederhana.
  • Lipid sing ora jenuh tunggal yaiku lemak sing duwe rantai ganda karbon, kayata asam Omega 9.
  • Lipid sing jenuh jenuh duwe rantai ganda karbon sing beda, kayata asam omega 3 lan asam omega 6.

Beda karo apa sing dipercaya wong liya, kabeh lemak iku ora enak. Pancen lemak monounsaturated y polyunsaturated mbantu nyuda kolesterol ala.

Panganan sing Akeh Kandhute Lemak

Ana sing kudu diwatesi mangan. Ngonsumsi lemak jenuh karo panganan sing asale kewan kayata susu utuh, mentega, lemak, daging lemak, keju lemu, daging babi, daging lan sosis, krim, es krim.

Uga ditemokake lemak kebak ing panganan kayata minyak kelapa utawa minyak sawit. Konsumsi panganan sing akeh banget bisa nambah tarif LDL utawa kolesterol. Mula penting kanggo waspada marang konsumsi panganan kasebut.

Panganan adhedhasar tanduran:

  • Minyak zaitun,
  • minyak alpukat,
  • kacang almond
  • lan minyak walnut.

Panganan iki apik kanggo awak, saengga minyak zaitun duwe kaluwihane rezim Mediterania dhasar

Panganan kaya lipid sing ora jenuh jenuh

Klompok iki khusus mbedakake iwak, sawetara biji-bijian lan kacang-kacangan.

Iwak segara, minyak iwak, kembang srengenge, jagung, kecap. Kacang kaya kacang, kacang almond, kastanye. Biji flax, chia lan wijen.

Panganan kasebut kudu dikatutake ing mangan kanggo ndeleng asil sing apik ing awak. Kaloro panganan sing sugih lipid sing ora jenuh jenuh lan jenuh tunggal yaiku panganan sing mbantu nyuda kolesterol ala, lan nambah kolesterol apik utawa HDL, mula panganan iki nyuda resiko penyakit kardiovaskular.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.