Panganan sugih ing omega 6

Wis akeh sing ujar manawa penting banget kanggo njaga tingkat omega 3 lan omega 6 sing apik ing awak, yaiku asam lemak tak jenuh sing nikmati sifat paling apik kanggo njaga kesehatan.

Wektu iki kita bakal fokus ing Omega 6, nanging kanthi cara siji ora bisa dingerteni tanpa liyane. 

Iki minangka lemak sing penting lan ora jenuh jenuhawak sampeyan bisa ngasilake, penting ngerti panganan sing akeh kanggo omega 6 kanggo nambah kesehatan.

Omega 6 tumindak ing njero awak, mupangat kanggo kita, tnduweni kuwalitas sing hebat sing bakal dakcritakake ing ngisor iki.

aliran getih

Apa mupangate omega 6

Omega 6 tumindak ing awak kanthi mbentuk hormon lan membran sel. Kajaba iku, cocog banget kanggo sistem kekebalan supaya bisa fungsi kanthi apik, saliyane iku, ngurus kita kesehatan saraf lan transmisi sinaptik. 

  • Ngurangi trigliserida lan kolesterol ing getih.
  • Iki digunakake kanggo nambah kualitas gegandhengan rambut, nyegah rambut rontog lan tetep sehat lan sehat.
  • Disaranake kanggo wanita nalika isih ana ing omah jamane pramenstruasi, kolaborasi kanggo nyuda gejala.
  • Sing nandhang sangsara diabetes Mupangat banget amarga nyuda tingkat insulin getih.
  • Iki mbantu sistem sirkulasi, saengga bisa mbantu para pria sing ngalami impotensi.
  • Jaga ati kita, nyegah penyakit kardiovaskular sing ana gegayutan karo alangan arteri.
  • Nyingkiri masalah penglihatan, amarga dhukungan saka sirkulasi getih.
  • Ngrangsang sistem kekebalan awak. 
  • Lemak iki nyuda tumindak radikal bebas sing langsung mengaruhi kulit lan nyebabake kulit durung diwasa.

lenga zaitun

Panganan sugih ing omega 6

Omega 6 asam lemak wis misuwur lan ditemokake ing pirang-pirang panganan, sayuran uga kewan.

Sing ditemokake utamane ing minyak sayurSing paling misuwur yaiku minyak safflower, panganan iki ora dikonsumsi minangka panganan, nanging mung ditemokake ing bentuk suplemen utawa bahan panganan liyane.

Ing njero kembang srengenge, jagung, kedele, kacang utawa minyak wijen Kita uga bisa entuk omega 6. Kita kudu eling yen minyak iku kalori banget, sanajan sehat ora kena disalah gunakake. Saliyane, kita bisa nemokake ing njlimet industri, kayata cookie utawa margarin.

Kanggo ngringkes, tulis endi panganan sing paling apik kanggo entuk Omega 6.

nueces

  • Minyak sayur: kembang srengenge, jagung, wijen, zaitun lsp.
  • Kacang-kacangan: kenari, kacang, almond, kastanye lsp.
  • Wiji: Biji flaks, biji bunga matahari, wijen, borage, chia, lsp.
  • Kutu 
  • Alpukat 
  • Gandum lengkap. 

Kaya sing wis kasebut, omega 6 gegandhengan banget karo omega 3, lanAna sesambungan sing artine yen entuk bathi saka siji, luwih becik sampeyan nggunakake liyane. Mula, disaranake 4 bagean asam omega 6 kanggo saben bagean omega 3.

Dina iki, ana macem-macem panganan lan resep kanggo ngobati kabeh jinis penyakitkhusus, kanggo ngilangi bobot, kanggo nambah massa otot, minangka persiyapan maraton, lsp. Kanggo umume, luwih akeh omega 6 tinimbang omega 3 sing disaranake, kanthi transformasi lan entuk manfaat sabanjure dikurangi.

Amarga iki, kita ndhukung panggunaan kaloro bahan kasebut kanggo nambah lan entuk bathi 100%.

Minyak wijen

Panganan sugih karo omega 3 lan omega 6

  • Kenari: Dheweke sugih karo omega 3 lan omega 6, amarga iki, sampeyan bisa milih kenari kanggo ngrampungake panganan, sawetara kenari kanggo cemilan bisa dadi wiwitan sing paling apik.
  • Minyak canola: Jenis minyak iki malah ngemot omega 9, amarga saka iku, ing antarane kabeh bahan-bahan sing ditemokake, sing pertama ing dhaptar kasebut kudu ditemokake. Sampeyan bisa nggunakake kanggo masak utawa nganggo salad.
  • Lecithin: Suplemen iki minangka suplemen alami sing sugih banget karo omega 3 lan 6, mula bakal migunani banget kanggo ngatur tingkat glukosa lan kolesterol ing getih.

Mung contraindication apa sing ditemokake karo asam omega 3, 6 lan 9, yaiku supaya entuk bathi kanthi kebak kita kudu nggunakake kabeh telung jinis, akeh wong sing ora ngerti, nanging ora ono gunane kanggo fokus mung karo siji jinis omega.

Gaya urip lan panganan sing dikonsumsi saben dina wis ora sehat maneh, lemak trans, karbohidrat, gula Iki kasedhiya banget ing panganan lan iki ateges sawetara nutrisi alami lan sehat ora bisa tumindak sing cocog.

kapsul

Cara ngonsumsi

Asam lemak polimaturaturat kajaba kanggo ngonsumsi saka panganan ing ndhuwur, se bisa dipikolehi saka suplemen sing dibungkus. Kadhangkala, gumantung saka kasus kasebut, luwih becik nggunakake produk alami sing dibungkus amarga ngemot nutrisi sing luwih akeh sing kurang.

Kita kudu sinaoni mbedakake lan ngerti apa bahan lan panganan kanggo saben bahan, ing pirang-pirang acara, kombinasi akeh bisa dadi solusi kanggo ngobati penyakit suntingan tartamtu.

Kita menehi saran supaya luwih dhokter menyang kulawarga kanggo takon kabeh keraguan babagan produk alami, amarga sanajan kabeh ono gunane, bisa uga ora tumindak kanthi cara sing padha ing saben wong.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.