Panganan sugih ing vitamin B

meja sarapan

Ana kemungkinan sing vitamin B sing paling angel diduweni langsung saka pangananSanajan iki ora ateges ora micronutrient penting supaya awak bisa mlaku kanthi bener.

Penting, sampeyan ngerti panganan kasebut, uga mupangate saben vitamin B sing ditawakake. Aja ragu-ragu lan tetep maca ing ngisor iki ngerti kabeh babagan vitamin iki.

Kita nuduhake sampeyan babagan 10 panganan paling apik sing kudu sampeyan ngerteni supaya bisa nambah konsumsi vitamin megah iki.

Panganan sugih ing vitamin B

Salmon

Iwak berminyak minangka pilihan sing apik kanggo nambah dosis, Salmon khusus duwe akeh protein lan asam lemak omega 3, iki mbantu nglindhungi jantung lan arteri. Ngemot vitamin tartamtu saka klompok B, kaya B1, B2, B3 lan B6.

Ati

Sanajan sawetara wong nggunakake kanthi rutin, ati bisa dadi sehat banget kanggo awak kita. Iki minangka salah sawijining daging organ sing paling akeh dikonsumsi ing saindenging jagad lan uga salah sawijining panganan paling akeh vitamin B. Kanggo saben 100 gram ati, kita entuk 80 mikrogram vitamin B12. Kajaba iku, protein iki berkualitas, nyedhiyakake mineral, vitamin lan lemak sehat.

sikil pitik panggang

Turkey

Daging Turki dianjurake banget kanggo kabeh wong, gumantung saka umur lan jenis kelamin. Iki minangka daging kalori sing kurang lagi wae duwe lemakwis akeh protein lan vitamin B. Iki minangka salah sawijining daging sing paling apik ing pasar. Yen sampeyan kesel mangan daging pitik pitik kalkun, sampeyan ora bakal kuciwa.

Walnut

Antarane kacang-kacangan, kenari cocog kanggo nambah jumlah vitamin B Ing awak, kenari alami minangka panganan enak sing bisa dikonsumsi kapan wae. Dheweke energik lan sehat banget. Resep bisa ditambahake menyang pirang-pirang resep, mung kudu mbayangake bayangan.

endhog

Kuning telur

Kuning endhog pancen energik banget, akeh wong sing mbuwang amarga dheweke ngira nggawe sampeyan lemu banget, nanging, dheweke salah banget, endhog meh dadi panganan super. Kuning nawakake lemak sehat lan protein kualitas premium, saliyane, vitamin klompok B, B12, B1, B2 lan B6. 

Sardin

Liyane saka iwak biru sing bisa dituku kanggo mupangat saka vitamin B minangka sardin, saliyane, mbantu ngatur kolesterol lan njaga ati. Sardin uga duwe rega sing kompetitif banget, mula ora dadi sebab ora nganggo.

mangkuk karo bayem

Bayam

Kita mesthi menehi jeneng bayem ing atusan dhaptar panganan, bayem minangka sekutu sing sampurna kanggo ningkatake lan njaga kesehatan zat besi. Dheweke duwe kalori sing sithik banget, ngemot serat, nambah rasa jenuh lan ngindhari hawa nepsu panganan. Dikemas karo vitamin lan nutrisi, sampeyan ora kudu ketinggalan.

Avocado

Woh cilik iki apik banget, minangka suplemen alami sing gampang lan gampang dilebokake ing panganan. Ngemot lemak lemak lan vitamin B sing akeh. Uga dikenal minangka anti-inflamasi alami sing stabil denyut jantung.

Keju

Sapa sing ora seneng karo keju sing apik? Keju nyedhiyakake kaluwihan gedhe babagan panganan lan panganan. Saka dheweke sampeyan bakal entuk jumlah sing dibutuhake vitamin iki saliyane kanggo kalsium lan protein sing sehat.

kale

Kale

Vitamin B kasedhiya kanggo kabeh jinis panganan, ing dhaptar iki kita wis menehi komentar babagan panganan tartamtu sing cocog omnivora, karnivora, vegetarian lan vegan. Kale minangka pilihan sing apik, sifat-sifat kasebut ora bakal dadi wong sing preduli. Kasedhiya serat sing akeh, mbantu ngilangi bobot awak lan nggampangake pencernaan.

Apa mupangate vitamin B

Vitamin penting kanggo awak supaya bisa mlaku kanthi bener. Vitamin B minangka kompleks vitamin sing kasusun saka macem-macem vitamin, sing nyukupi macem-macem fungsi.

toples vitamin

Mula, ing kompleks iki, kita bakal menehi pitunjuk babagan saben jinis vitamin sing dikhususake.

  • B1: Sing tanggung jawab njaga sistem saraf, kesehatan kardiovaskular, sel getih lan otot supaya tetep sehat.
  •  B2: Jinis iki mbantu ngasilake energi, metabolisme lan kanggo oksidasi karbohidrat, protein lan lemak. Saliyane, njaga a kesehatan apik ing kuku, kulit lan membran lendhut. 
  • B3: Mbantu sel nampa oksigen, nyuda sintesis kolesterol lan njaga kulit supaya tetep sehat.
  •  B5: Sing khusus iki tanggung jawab nyuda kolesterol, ngrangsang sistem kekebalan awak, ngontrol metabolisme lemak lan mbantu ngasilake energi kanthi efisien.
  • B6: Vitamin iki nguatake sistem kekebalan awak, mbantu nyegah masalah kulit lan saraf. Saliyane, bisa ngatasi rasa mual lan bisa ngilangi racun saka awak liwat urin. 
  • B9: Terlibat ing sintesis DNA, nyegah anemia lan njaga kesehatan sel getih abang sing apik.
  • B12: Mbentuk sel getih abang lan nambah sistem saraf. 

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.