Diet Scardale

diet scardale

Diet Scardale yaiku salah sawijining jinis pola diet bobot awak sing ditondoi nyuda bobot cepet banget, amarga asupan kalori sing sithik banget. Iki minangka salah sawijining panganan paling tuwa wiwit digawe lan disiapake dening Dokter Herman Tarnower ing taun 1970 lan diterbitake ing taun 1978. Nanging lan sanajan wis pirang-pirang taun, isih ana akeh sing ditampa dening wong-wong sing mutusake ngilangi bobot awak ing wektu sing cendhak.

Diet Scardale adhedhasar ide gabungan protein, karbohidrat lan lemak, ing proporsi ing ngisor iki ing diet dina tartamtu: 43% protein, 22,5% lemak lan 34,5% karbohidrat. Ing taun 70 lan 80 Diet iki ditampa kanthi umum dening mayoritas, amarga ana risiko ing ngisor iki panganan protein sing dhuwur banget dheweke babar pisan ora dingerteni.

Nganti saiki, ora dianjurake supaya ngetutake panganan sing protein, amarga bisa nyebabake kerusakan nandhang ginjel lan kemungkinan ngalami penyakit balung khas kayata osteoporosis. Malah ing taun 70-an, amarga ana kerusakan jangka panjang, para ahli nutrisi nyaranake ora ngetutake luwih saka rong minggu saurutan.

Miturut basis diet iki, wong sing arep nindakake bisa uga bakal kélangan udakara 400 gram sedina. Mung ana 3 panganan saben dina, ngilangi mangan awan lan cemilan. Dhasar panganan kalebu woh-wohan, sayuran lan daging tanpa lemak. Dadi panganan protein sing akeh banget, wong kasebut pancen wareg lan arang ditinggal luwe. Masalah utama kanggo panganan iki lan biasane kedadeyan ing panganan ajaib sing diarani matesi akeh panganan sing perlu kanggo pangembangan awak sing pas.

Ciri khas panganan Scardale yaiku menehi saran paling ora ngombe udakara 4 gelas banyu saben dina Sanajan ora ana watesan lan sing disaranake yaiku 8 gelas utawa rong liter banyu. Asupan cair migunani banget kanggo awak amarga mbantu kanggo ngilangi racun lan kelangan lemak akumulasi.

Menu jinis diet scardale

Sabanjure aku bakal nuduhake sampeyan apa sing bakal ana menu khas saben dina ing diet Scardale. Kaya sing wis dakkandhakake sadurunge ing jinis diet iki, mung ana 3 dhaharan sedina: Sarapan, nedha awan lan nedha bengi.

  • Sarapan kalebu setengah jeruk bali utawa woh-wohan mangsan, irisan roti gandum tanpa kopi utawa teh tanpa gula.
  • Ing panganan sing bisa dijupuk pitik panggang bebarengan karo salad sing disandangi sendok minyak zaitun. Sampeyan bisa duwe sepotong woh 4 kali seminggu.
  • Ing nedha bengi, sampeyan bisa milih iwak sing ora akeh lemak, sawetara sayuran panggang utawa kukus lan gawanen karo sendhok minyak zaitun.

Diet scardale

Dilarang lan diijini panganan ing diet Scardale

Supaya luwih jelas babagan diet Scardale, aku bakal menehi dhaptar ing ngisor iki panganan pareng utawa sampeyan ora bisa njupuk ing kasus apa wae lan sing bisa dipangan tanpa masalah lan sing diidini.

  • Panganan sing dilarang kanggo diet Scardale yaiku saka isi pati dhuwur kayata kentang, panganan kanthi lemak tambahan kayata butter utawa krim, umume produk susu, jus buah, alkohol, permen utawa produk delicatessen.
  • Ing istilah panganan sing diidini Lan sampeyan bisa nggabungake ing diet tanpa masalah, ana sayuran kayata wortel, timun, tomat, bayem utawa brokoli. Sampeyan bisa nggunakake pemanis tinimbang gula lan cuka utawa rempah-rempah, bisa dilebokake ing dressing. Babagan asupan protein, sampeyan bisa duwe daging utawa iwak nanging kudu tanpa lemu.

menu diet scardale

Kaluwihan saka diet Scardale

Diet ajaib asring ana Barang sing apik lan ala lan wong-wong sing mbela dheweke lan wong liya sing ngritik dheweke, uga bakal kedadeyan karo diet Scardale. Supaya sampeyan wis ngerti sadurunge miwiti panganan Scardale, ing ngisor iki aku bakal ngomong babagan macem-macem kaluwihan utawa mupangat sing nuwuhake jinis diet kaya iki.

  • Iki minangka panganan sing bakal sampeyan lakoni asil sing apik ing wektu cendhak banget. Yen sampeyan kudu ngilangi bobot kanthi cepet, iku panganan sing sampurna.
  • Kanthi kasusun saka panganan sing digawe karo sawetara panganan tartamtu, Sampeyan ora kudu edan ngetung kalori saben produk utawa ndeleng yen bobot saben panganan sing sampeyan timbang.
  • Ora prelu ditambah karo apa wae jinis olahraga utawa kegiatan fisikYen sampeyan tindakake pandhuan sing wis ditemtokake, diet bakal ilang kilo sing wis disetel.

Kekurangan saka diet Scardale

  • Kaya biasane kedadeyan ing jinis diet iki, panganan sing bakal sampeyan tindakake babar pisan ora imbang lan awak ora nampa kabeh nutrisi sing dibutuhake kanggo fungsi kanthi sampurna.
  • Sarapan ora nyedhiyakake cukup nutrisi utawa energi kanggo miwiti dina.
  • Mung ngemot 3 panganan saben dina, sampeyan bisa uga kurang energi, sawetara kekurangan utawa duwe keluwen.
  • Miturut sawetara ahli nutrisi, panganan iki ora kudu suwe amarga bisa nyebabake masalah kesehatan sing serius kayata tambah asam urat utawa dehidrasi. Kajaba iku, ginjel bisa rusak utawa cilaka.
  • Sanajan olahraga fisik iku sehat kanggo awak, nanging ora dianjurake, amarga kurang gizi lan kanggo sawetara kalori sing dikonsumsi sedina muput.

Yen sampeyan mutusake kanggo miwiti pola makan Scardale, penting sadurunge konsultasi karo dokter kulawarga kanggo menehi saran yen bisa uga ana risiko kesehatan.

Video babagan diet Scardale

Banjur aku ninggalake sampeyan video panjelasan babagan diet Scardale supaya sampeyan bisa sinau luwih sithik babagan iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.