Panganan kanggo entuk massa otot

Endhog

Panganan kanggo entuk massa otot iku penting banget kayata olahraga ing awak sing kuwat. Yen tujuane kanggo nguatake otot, sampeyan kudu nantang awak liwat kegiatan fisik nalika ndhukung nutrisi sing tepat.

Nggoleki gizi apa ora bisa kurang ing panganan lan panganan sing paling apik kanggo entuk massa otot, kalorone asale kewan lan sing cocog kanggo vegetarian lan vegan.

Panganan lan massa otot

Massa otot

Ana akeh panganan kanggo entuk massa otot. Akeh sing sugih ing protein. Protein minangka kunci, amarga bisa mbantu otot pulih lan tuwuh sawise latihan.

Nanging latihan kanggo entuk otot minangka tugas sing angel banget kanggo awak, mula protein ora cukup. Karbohidrat lan lemak uga perlu. Iki duwe peran penting banget kanggo pola diet para atlit amarga suntikan energi.

Ing dhaptar ing ngisor iki, sampeyan uga bakal nemokake panganan sing subur karo vitamin lan mineral. Lan, yaiku supaya bisa tampil paling apik sajrone olahraga, kita ora bisa menehi nutrisi. Awak atlet butuh paket lengkap.

Salmon

Salmon

Iwak iki dianggep efektif banget kanggo ngasilake massa otot. Sebab sampeyan asupan protein dhuwur, sing udakara 20 gram protein kanggo saben 100 gram panganan iki.

Wong sing pengin entuk massa otot, uga kabeh atlit umume, bisa entuk manfaat akeh saka asam lemak omega 3. Salmon duwe omega 3 sing luwih dhuwur, lemak dhasar kanggo otot. Lan kaya ora cukup, kita uga bisa nemokake ing iwak iki sawetara vitamin klompok B.

Iwak tuna

Tuna kaleng

Saliyane menehi kontribusi sekitar 25 gram protein saben 100 panganan, tuna minangka injeksi vitamin sing apik, kalebu vitamin A, vitamin B12, niasin, lan vitamin B6.

Yen kita nambah kanggo kang sugih asam lemak omega 3 (ana gandhengane karo kesehatan otot) gampang dimangerteni kenapa iwak iki disenengi para binaraga.

Dada pitik

Dada pitik

Ora cukup protein bisa nyegah sampeyan entuk target otot. Digandhengake karo binaraga, susu pitik dikempalken karo protein, tekan 31 gram ing 100 gram.

Panganan iki uga nyedhiyakake niasin lan vitamin B6. Nutrisi kasebut mbantu awak bisa mlaku kanthi bener sajrone olahraga.

Daging abang

Daging abang

Daging sapi bisa nambah jumlah otot sing dipikolehi liwat latihan kekuatan. Alesané yaiku sarat karo protein, ditambah karo vitamin B, mineral, lan bun.

Supaya kalori daging sampeyan tetep bisa dielingi sanajan sampeyan nyoba nambah otot. Amarga alesan iki luwih becik milih daging tanpa lemak sing kurang lemak.

Endhog

Endhog

Endhog mesthi ditampilake ing dhaptar panganan favorit kanggo entuk massa otot. Lan ora nggumunake, amarga protein sing diwenehake khasiat utamane kanggo otot. Panganan iki ngemot leusin, asam amino sing mbantu binaraga.

Kauntungan liya kanggo njupuk endhog sing ana gandhengane karo peningkatan massa otot yaiku kontribusi kolin, yaiku nundha mula kesel nalika olahraga. Kita uga ora kudu lali karo vitamin B sing energik.

Yogurt Yunani

yoghurt kanggo sarapan

Susu susu gabungke protein asimilasi cepet lan alon. Sawetara riset nuduhake manawa kasunyatan iki nyengkuyung nambah massa otot.

Yoghurt Yunani utamane apik banget. Lan persiyapan kasebut ndadekake asupan protein luwih gedhe tinimbang yoghurt normal. Akeh ahli menehi saran supaya mangan yoghurt Yunani sawise latihan nggawe otot.

Panganan liyane sing mbantu sampeyan nambah massa otot

Susu sapi

Ing ngisor iki yaiku panganan liyane sing kudu sampeyan pikirake kalebu ing panganan yen pengin nambah massa otot:

  • Susu
  • Daging babi
  • Turki susu
  • Sikil
  • Curd
  • Bubuk protein

Jisim otot lan vegetarian

Chickpeas

Yen sampeyan vegetarian utawa vegan lan kudu ngasilake massa otot, pikirake panganan sing ora kewan kanthi protein sing akeh, kayata kacang, kedele, tahu, kacang buncis, utawa kacang. Kacang rangking kaping pisanan kanthi 34 gram protein saben cangkir, disusul karo kedele (28) lan tahu (20). Kacang buncis lan kacang buncis nyedhiyakake masing-masing 15 lan 12 gram.

Quinoa ora kaya protein ing telung panganan sadurunge (udakara 8 gram per cangkir), nanging asring kalebu panganan sing paling apik kanggo ngasilake massa otot. Iki amarga quinoa nyedhiyakake dosis karbohidrat sing apik, penting banget kanggo entuk energi sing dibutuhake supaya tetep aktif, uga magnesium, mineral sing penting kanggo fungsi otot lan saraf.

Semono uga nasi coklat. Nasi coklat mung ngemot 5 gram protein saben cangkir, nanging iki digabung karo karbohidrat sing sehat Dheweke ngrewangi olahraga kanthi luwih angel lan suwe.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.