Diet sing lembut

panganan sing hambar

Yen sampeyan wis nate krungu babagan diet hambar, Wangsulan: Bab ingkang sapisanan sampeyan kudu ngerti iku dudu rencana penurunan bobot awak sing bakal ilang sekilo kilo kaya kedadeyan ing jinis panganan liyane kayata panganan Atkins utawa Perrone. Yen sampeyan kasengsem lan pengin ngerti luwih lengkap babagan panganan sing lembut, mula aku bakal nerangake kabeh Apa sampeyan kudu ngerti babagan iki, apa sing kalebu lan sapa sing dadi masarakat manawa dheweke kudu ngetutake.

Apa sing diet lembut?

Diet sing empuk minangka rencana mangan kanthi durasi tartamtu dhokter menehi resep sadurunge beda penyakit pencernaan utawa sawise sawetara jinis intervensi bedah. Dokter milih jinis diet iki, supaya pasien bisa mangan panganan kanthi gampang lan sampeyan bisa ngunyah lan ngulu tanpa masalah. Ing pirang-pirang kasus, diet iki biasane ditindakake nalika wis rampung panganan cair lan pasien siyap ngulu alon-alon lan tliti. Komposisi saka diet, bakal beda-beda gumantung karo kahanan klinis pasien.

Panganan apa sing bisa sampeyan panganan kanthi panganan sing lembut?

Ana akeh panganan sing mumpuni alus lan iku cocog kanggo dilebokake ing jinis panganan iki, ing endi wong sing ngetutake biaya ngunyah, ngulu utawa mbutuhake pencernaan sing entheng lan ora rumit. Sawetara panganan sing bisa dadi bagean saka panganan sing lembut Padha:

  • Bubur sereal kaya oatmeal utawa gandum semolina.
  • Pasta masak nganti lancar lan gampang dipangan.
  • Frutas alus lan alus kaya gedhang mateng, cantaloupe, utawa semangka.
  • Woh-wohan sing dimasak utawa digodhog kayata pir utawa apel.
  • Sayuran masak tanpa kulit lan bisa gampang ditumbuk kaya wortel utawa kembang kol.
  • Produk susu kaya yogurt utawa krim keju nyebar.
  • Krim es
  • Custard
  • Puding

Iki mung sawetara conto panganan sing sampeyan bisa ngombe tanpa masalah wong sing ngetutake panganan sing lembut.

Panganan sing dilarang lan sing kudu dihindari nalika diet ora sopan

Ana sawetara panganan apa sing kudu sampeyan ngindhari nalika sampeyan ngetutake jinis diet iki amarga ora larut kanggo pencernaan utawa angel dicerna utawa dikunyah. Sawetara panganan terlarang yaiku:

  • Roti karo wiji lan pari-parian.
  • Kripik.
  • Beras
  • Kacang-kacangan kanthi kulit sing angel kayata kacang buncis utawa kacang buncis.
  • Woh-wohan garing.
  • Apel, peach, utawa nanas.
  • Daging abang, pitik utawa kalkun.
  • Sosis utawa hamburger.
  • Keju sing ditambani.

sup panganan empuk

Menu conto ing panganan sing lembut

Akeh wong sing mikir yen pola diet ora sopan bisa nyebabake sampeyan dadi mboseni lan ketat, nanging ing ngisor iki aku bakal nuduhake sawetara conto sawetara menu Karo sampeyan bisa nikmati macem-macem panganan sajrone jinis diet lan mangan sithik kabeh.

Desayuno

  1. Endhog digoreng kanthi keju parut, keju sing wis ilang lan melon cilik.
  2. Endhog rebus lan yogurt krim.
  3. Gamelan digawe nganggo susu, pisang, bubuk koko, yogurt, lan pemanis utawa gula sithik.

Nedha awan

  1. Salad tuna kanthi mayones lan sawetara rempah-rempah. Puree apel.
  2. Salad endhog kanthi mayones lan rempah-rempah. Salad Melon.
  3. Pea puree. Woh pir ing manis.
  4. Turki muter karo irisan alpukat.

rega

  1. Salad Pasta Karo Tuna.
  2. Salmon panggang karo ubi jalar.
  3. Pure quiche lan puree kembang kol.

tuladha panganan empuk

Tindakake panganan sing sehat lan seimbang

Penting banget sampeyan ngerti manawa pola diet sing lembut ora cocog karo panganan sing diet jinis sehat lan imbang ing awak sampeyan nampa kabeh gizi sing dibutuhake kanggo operasi sing padha. Ora bisa kangen klompok pangan penting uga kanggo woh-wohan, sayuran, produk susu utawa sereal. Banjur aku bakal menehi sampeyan seri saran supaya awak sampeyan nampa panganan sing sehat:

  • Aja nganti kakehan mangan panganan sugih gula, apamaneh sing ora duwe gizi.
  • Lebokake panganan menyang panganan saka werna (ijo, kuning utawa oranye) kanggo njupuk asupan cukup vitamin ing awak sampeyan.
  • Sampeyan paling ora kudu mangan udakara 1.200 kalori saben dina. Yen saben dina sampeyan mangan kalori luwih sithik tinimbang sing wis kasebut ing ndhuwur, sing paling normal yaiku awak sampeyan miwiti kelangan otot kanthi cara progresif.
  • Ati-ati banget nalika nerangake asupan lemak. Kasunyatan manawa sampeyan ngetutake diet sing lembut ora ateges sampeyan duwe kebebasan total kanggo mangan kabeh jinis lemak. Kanggo ngindhari asupan lemak sing ora proporsional, luwih becik mangan produk susu kanthi lengkap skim utawa skim lan gunakake duduh kaldu daging kanggo menehi rasa murni kanggo puree.

Tips paling anyar babagan diet sing hambar

Yen sampeyan duwe diet sing beda-beda amarga beda-beda, penting supaya sampeyan ora kelangan katrangan pandhuan utawa tips diet paling anyar. Coba ngunyah kanthi becik lan mangan kanthi alon, supaya bisa gampang nyerna nalika bisa lan ora duwe Masalah weteng umume kaya gas ngganggu. Yen wis rampung mangan, coba ngaso sawetara menit lan lakoni pencernaan kaya ngono.

Sing paling disaranake yaiku njaga panganan sing lembut sajrone udakara 3 0 4 dina banjur bukak sethithik utawa sethithik kanggo ngenalake macem-macem jinis panganan kanggo entuk panganan normal sing bisa didhahar nutrisi lan vitamin sing dibutuhake kanggo awak sampeyan. Yen sampeyan wis ngerteni manawa dina iki, sampeyan isih nemoni masalah nalika mangan panganan tartamtu, sampeyan kudu golek dhokter sing dipercaya.

Kaya sing wis diwaca lan diwaca ing artikel iki, bisa diet sehat, imbang lan sugih sanajan sampeyan lagi ing diet sing lembut. Nderek seri pandhuan lan karo kreatifitas sithik Sampeyan bisa nggawe menu sing menarik sing bisa cepet pulih saka masalah kesehatan lan menehi nutrisi sing apik kanggo awak.

Ing ngisor iki aku nuduhake video sing kabeh bakal luwih jelas lan panganan apa wae sing bisa disedhiyakake ing jinis panganan iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   dhokter ngandika

    Iki minangka rekomendasi paling ala kanggo panganan sing durung tau diwaca.