Panganan sing dilarang asam uric

sikil karo asam urat

Penting kanggo ngontrol level asam urat ing awak, minangka gejala yen ora dikontrol bisa uga ana masalah kesehatan jangka panjang.

Tingkat dhuwur saka asam urat bisa nyebabake duwe asam urat Nyegah minangka serangan paling apik ing pirang-pirang masalah kesehatan, mula kita menehi saran paling penting kanggo ngurus panganan.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani apa ciri khas asam urat, apa panganan "sing dilarang" sing sampeyan kudu nyingkiri supaya ora nambah kahanan, apa sing nyebabake asam urat dhuwur utawa sithik. 

Karakteristik asam urat

El asam urat ditemokake kanthi alami ing awak. Iki digawe saka purin ing sawetara panganan nalika rusak. Yen kita kakehan panganan sing akeh ing purine sajrone wektu, awak bisa uga kakehan asam urat tanpa sampeyan ngerti.

Ing taun-taun pungkasan, jumlah wong sing tingkat asam urat dhuwur saya mundhak udakara 50%. Awak bisa ngilangi keluwihan kasebut ing getih liwat cipratan, nanging yen ana akeh, bisa uga ora bisa ngilangi kabeh perkara kasebut. Mula, kita kudu nulungi dheweke kanthi mbenerake pola makan.

Panganan sing kudu dihindari yen sampeyan duwe asam urat

Yen wis ndeteksi asam urat sing dhuwur, sampeyan kudu miwiti ngganti panganan supaya ora nambah level kasebut. Paling ora kudu diilangi saka panganan, nganti sampeyan duwe data sing sehat.

Gawe cathetan panganan ing ngisor iki sing kudu dielingi saben nggawe dhaptar blanja.

  • Daging: daging sing paling ngrusak yaiku daging domba lan daging babi. Dheweke sing paling ngrusak.
  • Produk offal: utamane jantung, ginjel, gizzards utawa ati.
  • Iwak: ngindhari konsumsi sardin, mackerel, teri, tunggal lan herring. Iki nyebabake kenaikan asam urat ing awak kita.
  • Seafood: kabeh jinis panganan segara laut kudu ora kalebu panganan, paling ora sajrone mangsa.
  • Konsentrasi industri lan duduh kaldu: sugih uyah lan pengawet, sing ngowahi produksi asam.
  • Panganan lemak: lemak jenuh lan uga krim utawa butter bisa nyebabake kita nambah tanpa karep.
  • Minuman: Kanggo ngresiki awak, sampeyan kudu nggunakake banyu, jus alami utawa infus tanpa gula. Saliyane, sampeyan ora ngombe kopi, omben-omben legi gula lan karbonat, utawa minuman beralkohol.
  • ing permen industri utawa malah krasan: penyalahgunaan permen ora positif utawa sehat, mula kita kudu ngindhari kanthi cara apa wae.
  • Susu lemu: tegese, kabeh sing wis utuh, keju karo kabeh lemak utawa susu lan yogurt lengkap. Kita kudu ngganti kanggo pilihan skim lan lemak rendah.
  • Sayuran sing sugih ing purine: sing disorot bayem, bawang, kembang kol, asparagus utawa tomat.
  • Saos industri lan olahan: ing kasus iki, aja nyiksa mayonnaise, mustar, saos tomat utawa saos, barbecue, mustar lan madu liyane, lan liya-liyane.

Gula ing tangan

Penyakit lan panyebab sing nyebabake asam urat dhuwur

Duwe asam urat sing dhuwur ora mung ana gandhengane karo panganan tartamtu, nanging bisa uga disebabake amarga ana penyakit sing nyebabake tingkat mbebayani utawa patologi tartamtu awak sing langsung ana gandhengane.

  • Duwe kabotan u kelemon
  • Njupuk alkohol ing keluwihan
  • Jaga panganan sing akeh purine. Umumé, mangan akeh daging abang, sosis, iwak, kerang, panganan legi utawa kacang-kacangan tartamtu.
  • Yen kita nandhang sangsara penyakit sing mengaruhi langsung ing ginjel, Iki uga bisa nyebabake kita owah-owahan ing level.
  • Njupuk pangobatan tartamtus uga bisa nyebabake gangguan.

Sengsara hyperuricemia, ana gandhengane langsung karo penyakit ing ngisor iki.

  • Wis asam urat, kanthi kakehan asam ing sendi sing ngasilake rasa nyeri lan rasa ora nyaman kaya nalika kobong.
  • Pitungan ing ginjel.
  • Nefrolithiasis 
  • Penyakit ginjel kronis utawa akut.

Kepiye yen aku duwe asam urat sing sithik banget?

Minangka komentar sing mesthi digawe, ora apik yen ekstrem ing level, mula, yen tingkat asam urat sing sithik banget uga serius, amarga bakal ngasilake sawetara perubahan ing awak.

Hyporuricemia bisa katon yen nandhang patologi ing ngisor iki:

  • Sindrom Fanconi utawa penyakit Wilson. 
  • Diabetes.
  • Ora cukup protein saka pitik, daging sapi o iwak biru. 
  • Entuk keluwihan omben-omben alkohol 
  • Pangobatan kayata kortison, salisilat, lan estrogen. 

Kanggo ngerti apa kita duwe level asam urat sing dhuwur utawa kurang, waca data ing ngisor iki:

  • Wanita: kudu dijaga antarané 2,4 lan 5,7
  • Wong: tetep antarane 3,4 lan 7,0 

Sampeyan kudu nggatekake kanggo ngerti yen sampeyan duwe level dhuwur utawa kurang. Cathet panganan sing "dilarang" supaya ora nambah kesehatan yen sampeyan duwe asam urat. Yen sampeyan ngira level sampeyan ora bisa dikontrol, aja ragu-ragu golek dhokter kulawarga kanggo tes getih kanggo nemtokake manawa sampeyan duwe level sing bener.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.