Diet astringen

Wanita sing nutul wetenge

El awak bisa uga ora ana ing kondisi sing sampurna saben dina, awak bisa uga kena pengaruh a nutrisi ala, amarga kurang pertahanan utawa sawetara penyakit virus.

Ing kasus iki, kita pengin ngomong babagan carane ngurus organisme Nalika ngalami diare, cara paling apik yaiku njaga panganan astringen sing mbantu njaga weteng sing kuwat.

Diare bisa muncul tanpa kita pengin, usus kita mandheg bisa digunakake kanthi bener amarga infeksi, utawa sawetara intoleransi panganan. Ora kepenak banget yen duwe diare utawa duwe weteng sing ora apik, mula, bakal dicritakake ing ngisor iki kepiye cara diet astringen sing kudu sampeyan tindakake kanggo nambah lan nyingkiri diare.

 

Diet astringen

Una panganan astringen Bisa mbantu kita yen ora duwe usus sing apik, nalika diare, lara weteng utawa weteng sing alus.

Sabanjure kita pitutur marang kowe apa panganan kasebut sing kudu dikonsumsi supaya awak bisa pulih sanalika bisa.

Diet astringen tTujuane kanggo ngobati sistem pencernaan nalika ana sing lara weteng, duwe usus sing iritasi utawa diare parah. Rencana mangan kudu diganti supaya awak pulih kanthi lengkap, kudu kalebu serangkaian panganan sing bisa ngilangi diare.

Napa kita lara diare?

Sadurunge menehi komentar babagan panganan sing kudu dipangan lan panganan sing kudu dicegah, kita kudu ngerti kepiye utawa apa sing nyebabake diare.

Kita kabeh nandhang iki indisposition, lan bisa tahan sedina nganti pirang-pirang minggu, gumantung saka keruwetan virus utawa apa sing nyebabake.

  • Parasit usus sing ngganti pencernaan kita.
  • Virus.
  • Beda infeksi, amarga wis mangan panganan kanthi kondhang utawa ngombe banyu sing ora bisa diinuman.
  • Bakteri kaya e-coli utawa salmonella.
  • Sindrom usus sing gampang nesu.
  • Wis liwat a operasi ing usus cilik.
  • Penyakit kayata Penyakit Crohn.
  • Intoleransi saka laktosa
  • Duwe alergi kanggo lem
  • Duwe pangowahan ing tiroid

Kanggo njupuk diet ing diet astringen

Kita kudu ngetrapake pirang-pirang aspek nalika nindakake panganan astringen supaya bisa sukses. Amarga yen ora ngetutake sawetara langkah, kita bisa uga ora pulih ing wektu sing dikarepake.

  • Sampeyan ora kudu mangan akeh ing panganan
  • Apike, mangan lima utawa enem panganan saben dina kanthi jumlah sithik.
  • Sampeyan kudu ngombe akeh cairan supaya ora dehidrasi
  • Aja kabeh panganan sing akeh serat.
  • Aja nganggo panganan adhem banget utawa panas banget, bisa ngowahi usus.
  • Panganan kudu macem-macem.
  • Aja nganggo kacang-kacangan utawa panganan sing ngasilake gas. 

Jeruk nipis

Panganan kanggo nindakake pola diet astringen

Jeruk nipis krasan

Nalika kita ing tahap pisanan diare, kita kudu akeh hidrasi lan nyingkiri panganan sing padhet amarga awak ora ngidinke. Sing paling penting yaiku nyiyapake jeruk nipis buatan, kanthi jus telung lemon dicampur ing liter banyu. Tambah sendok cilik gula, uyah sithik, lan soda manggang.

Minuman iki bakal tumindak minangka omben isotonik, bakal nyedhiyakake mineral lan nutrisi sing dibutuhake awak.

Infus

Teh herbal bisa ngatasi weteng lan nggawe kita aran apik. Sing paling becik yaiku dikonsumsi chamomile utawa infus mint. Omben-omben iki ngilangi rasa sakit sing ana gandhengane karo iritasi weteng utawa kram usus, lan uga mbantu bangku dadi luwih konsisten.

Probiotik

Probiotik sehat banget wiwit saiki minangka bakteri sing migunani kanggo saluran pencernaan, dheweke nggawe weteng kuwat lan bisa nglawan bakteri liyane sing beracun. Dheweke uga mbantu ngisi maneh flora, mula sampeyan bisa ngonsumsi susu kefir, banyu kefir utawa yoghurt utawa produk susu sing diperkaya probiotik. 

Roti putih karo quince

Sampeyan bisa mangan roti karo quince ing wayah esuk utawa sore kanggo cemilan. Saenipun, sampeyan kudu golek roti jinis biskuit lan wis digawe glepung gandum putih, ora nate integral.

Sampeyan bisa nggawe dhewe Quince utawa tuku langsung ing area kulkas ing supermarket.

Daging ayam minangka pilihan pertama

Mangan unggas sing langsing, kayata pitik. Daging sing akeh protein sing bisa mbantu nyuda weteng lan nyegah diare nganti pirang-pirang dina.

Toma susu pitik dipanggang utawa dimasak nganggo jeruk nipis. Iki bakal nambah sipat astringen saka loro panganan kasebut.

Nasi putih

Bisa uga panganan sing paling disaranake nalika diare, nasi putih minangka karbohidrat sing kudu kita lebokake nalika miwiti ngidinke panganan sing padhet. Apa sampeyan bisa nindakake? banyu beras ing omah, nambahake teken kayu manis sethithik kanggo rasa.

Kentang masak

Kentang bisa mbantu kita njaga pola mangan, kita mung kudu ngerti cara masak kentang supaya ora mengaruhi kita utawa ngganggu usus kita. Sing paling ideal yaiku nggawe kentang tumbuk kentang supaya weteng ora kesel lan bisa duwe panganan sing berkualitas.

 Mangan iwak putih

Aja ngindhari iwak berminyak, sing sanajan migunani banget, lemak bisa ngganggu weteng lan terus diare. Sing paling becik yaiku dikonsumsi cod utawa hake, loro iwak putih sing bisa ditemokake kanthi gampang. Sampeyan uga bisa ngiringi iwak iki nganggo kentang masak utawa puree wortel.

Panganan sing kudu dihindari

Sawise sampeyan ngerti panganan sing paling apik kanggo nindakake pola diet astringen, kita bakal menehi pitunjuk babagan panganan sing kudu sampeyan hindari supaya weteng ora lemes lan sampeyan bisa duwe kualitas urip sing luwih apik.

  • Coklat susu.
  • Sayuran serat dhuwur.
  • Bawang mentah, papak, utawa mrico lonceng.
  • Panganan goreng
  • Daging abang.
  • Mentega.
  • Lemak
  • Susu lemu dhuwur.
  • Omben-omben alkohol

Sengsara diare Banget banget, ndadekake kita lemes lan pungkasane bisa nyebabake kerusakan wetengMula, yen sampeyan ngalami diare luwih saka seminggu, luwih becik sampeyan golek dhokter kulawarga supaya sampeyan bisa menehi saran babagan panganan utawa perawatan sing bener kanggo ngobati weteng iki.

Kangge, elinga iki panganan astringen mbesuk yen sampeyan diare utawa weteng kesel.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.