Diet anti-inflamasi

Kranjang sayuran

Apa sampeyan luwih kesel utawa lara akhir-akhir iki tinimbang biasane? Nindakake diet anti-inflamasi bisa mbantu sampeyan luwih apik. Lan apa ana radhang sing nyebabake masalah kasebut.

Diet anti-inflamasi uga mbantu sampeyan mangan luwih apikamarga kalebu serangkaian pola makan sing sehat. Dheweke menehi jaminan babagan akeh nutrisi sing bermanfaat nalika tetep bisa mbebayani, kayata lemak trans. Sinau babagan apa lan kepiye carane bisa dilatih.

Apa sing diet anti-inflamasi?

Awak manungsa

Kaya jenenge, jinis diet iki rencana panganan sing kalebu panganan kanthi sipat anti-inflamasi. Panganan kanthi sifat kasebut dianggep bisa nyuda resiko nandhang akeh penyakit.

Ana akeh alasan kanggo menehi pola diet anti-inflamasi. Lan radhang sing terus-terusan bakal nyebabake akeh penyakit. Riset wis nggandhengake masalah iki karo kanker, diabetes lan Alzheimer, uga penyakit jantung.

Sapa sing diet anti-inflamasi?

Wong

Rencana mangan kasebut yaiku utamane dianjurake kanggo sampeyan sing nandhang penyakit sing nyebabake pembengkakan, kayata rheumatoid arthritis. Pangowahan kanggo diet ora bisa ngilangi masalah inflamasi, nanging dipercaya bisa nyuda gejala, kanthi nyuda suar utawa nyuda tingkat rasa nyeri.

Nanging, ora prelu nandhang inflamasi kronis kanggo ngetutake, nanging luwih becik panganan anti-inflamasi cocog kanggo kabeh wong. Lan dianggep minangka pilihan panganan sing sehat banget.

Panganan sing diidini

Kranjang woh

Intine, panganan anti-inflamasi ngusulake mangan panganan sing utuh tinimbang panganan olahan. Nanging ayo ndeleng kanthi rinci kabeh panganan sing diidini lan sing endi sing disaranake ora.

Woh-wohan lan sayuran

Umume panganan kudu kalebu rong klompok kasebut. Nang macem-macem warna sing paling jembar. Sawetara conto yaiku jeruk, tomat, lan sayuran godhong ijo kaya bayem utawa kale.

Artikel sing gegandhengan:
Woh-wohan musim semi

Lemak sehat séhat

Apa kalebu lemak sehat kayata minyak zaitun, alpukat, kenari, utawa wiji chia. Sampeyan kudu nyathet yen kudu ngontrol jumlah panganan kasebut amarga kalori. Contone, kacang duwe macem-macem mupangat, nanging watesane sithik saben dina. Yen ora, lemak lan kalori nglumpukake, nambah risiko kabotan.

Salmon

Pescado

Panganan anti-inflamasi biasane kalebu iwak paling ora kaping pindho saben minggu. Salmon, tuna, lan sardin kalebu iwak paling apik kanggo tujuan iki. Alasane yaiku, dheweke sugih karo asam lemak omega 3, sing nglawan peradangan.

Gandum lengkap

Sereal olahan diganti karo biji-bijian, sing, saliyane luwih akeh nutrisi, bisa mbantu nyuda. Contone, nasi lan roti gandum dipangan tinimbang putih. Kanggo bagean, oatmeal minangka panganan sarapan sing enak.

Kacang ireng

Sayuran

Iki minangka salah sawijining panganan utama panganan sing sehat, lan anti-inflamasi ora ana sing istiméwa. Alasane yaiku dikemas karo bahan serat lan anti-inflamasi.

Bayas

Raspberry, blackberry, utawa blueberry mbantu nglawan inflamasi. Rahasia yaiku ing zat sing menehi warna.

Teh ijo

Minuman

Nalika nerangake ombenan, teh putih lan teh ijo iku kudu digatekake. Saperangan cangkir saben dina bisa nglawan peradangan amarga polifenol. Anggur abang uga dianggep nguntungake kanthi sithik.

Spice

Kunir, jahe, kayu manis, lan cayenne Iki kalebu rempah-rempah kanthi sifat anti-inflamasi. Bawang putih uga bakal mbantu nglawan peradangan.

Coklat peteng

Amarga efek anti-inflamasi kakao, coklat gelap diidini (moderat).

Panganan sing kudu dihindari

Kripik kentang

Amarga bisa nyebabake efek sing ngelawan tinimbang sing sadurunge (ana gandhengane karo peningkatan peradangan), panganan anti-inflamasi ora ngidini sampeyan mangan panganan ing ngisor iki:

Panganan sing gresik

Lemak trans nambah LDL utawa kolesterol ala, nyebabake pembengkakan. Dheweke ditemokake ing panganan kayata jajanan industri utawa kentang goreng. Goleki label ing jeneng minyak hidrogenasi. Lemak jenuh, sing ana ing panganan kayata daging abang utawa olahan utawa pizza, uga kudu diwatesi.

Ing sisih liyane, panganan sing digoreng kanthi berlebihan nyebabake kabotan lan obesitas, uga nambah inflamasi. Aja nganti nggunakake minyak luwih sithik kanggo masak panganan. Siapke panggang, panggang utawa kukus. Nalika nerangake lemak susu, yaiku taruhan kanggo 0 persen.

Panganan sing wis diproses lan legi

Ing panganan anti-inflamasi disaranake supaya ora ana sing diproses utawa gula banget. Penyalahgunaan mau nambah risiko kakehan lan akeh gula lan kolesterol ing getih. Lan kabeh masalah kasebut ana hubungane karo inflamasi. Omben-omben lan omben-omben manis umume minangka conto.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.