Diet alkali

panganan alkalin

Saiki ana akeh panganan kanggo ngilangi bobot awak, ana sing ora sehat lan mbebayani banget kanggo kesehatan lan liyane uga sebaliknya mbantu ngilangi bobot kanthi cara sing efektif lan sehat. Wektu iki aku bakal ngomong karo sampeyan panganan alkalin, sing mbela manawa akeh penyakit sing kedadeyan saiki amarga panganan sing kurang lan tingkat keasaman sing dhuwur sing ana ing awak. Kanthi cara iki, rencana ngilangi bobot awak menehi saran supaya mangan sawetara panganan sing duwe tingkat alkalinitas sing dhuwur, sing bisa nyuda tingkat keasaman sing diasilake dening panganan liyane.

Tingkat pH ing awak

Tingkat pH digunakake kanggo ngukur asam asam awak. Ing tingkat normal pH ing getih udakara jam 7,5. Panganan sing enak penting banget kanggo duwe kadar pH sing apik, mula bisa nyegah macem-macem penyakit. Diet alkali ngupayakake manawa pH ing getih cukup lan janji bakal ngilangi bobot awak, kesehatan tulang sing apik lan nyegah macem-macem penyakit sing disebabake tingkat keasaman sing dhuwur.

Panganan alkalin

Sing dikenal minangka panganan alkalin yaiku sugih ing mineral kayata natrium, kalsium, kalium lan magnesium. Diet alkali nganjurake panganan sing imbang adhedhasar seri panganan iki. Kanthi cara iki sampeyan kudu kalebu ing panganan saben dina woh-wohan lan sayuran kaya brokoli, asparagus, zucchini, tomat, utawa alpukat. Uga ora bisa ilang kacang-kacangan kaya kenari utawa kacang almond lan legum kaya kacang utawa lentil.

Panganan asam

Konsumsi panganan asam penting kanggo nggayuh tingkat pH sing apik ing getih. Dheweke sugih ing mineral kayata fosfor, zat besi lan yodium lan bisa ditemokake ing Daging abanging panganan laut, ing produk susu utawa ing gula olahan.

meja-alkalin

Kaluwihan saka diet alkalin

  • Iki minangka panganan sing nyengkuyung mangan sehat adhedhasar panganan bergizi kayata woh, sayuran utawa kacang. Kajaba iku, nglarang asupan lemak, alkohol utawa gula.
  • Tindakake jinis rencana penurunan bobot iki bakal nulungi wong kasebut supaya bisa ngasilake kilogram ekstra kanthi cara sing sehat lan efektif banget. Minangka bagean, konsumsi panganan asam lan alkalin uga bisa ngilangi bobot kanthi cara sing cukup.
  • Keuntungan liyane saka diet alkalin yaiku pencegahan penyakit sing bisa ditindakake kayata arthritis, nambah energi ing awak utawa mbantu nyuda tingkat kuatir ing wong kasebut.

Kerugian saka diet alkalin

Kaya umume panganan, sadurunge miwiti pola diet alkali disaranake menyang ahli nutrisi kanggo netepake manawa rezim sing kudu ditindakake utawa luwih becik miwiti karo jinis panganan liyane. Dhokter sampeyan kudu nindakake sawetara tes kanggo mriksa level pH ing getih lan ngerti yen sampeyan butuh asupan panganan asam lan alkali. Yen sampeyan diabetis, ora disaranake ngetutake jinis diet iki amarga bisa ngowahi kesehatan sampeyan kanthi serius.

diet-alkalin

Tips lan pedoman nalika miwiti pola diet alkali

Wong-wong sing mbela diet alkali, ningkatake yen keseimbangan pH nggawe memori nambah apik banget, yaiku awak duwe luwih akeh energi lan sing kualitas turu luwih dhuwur. Nanging, iki minangka jinis panganan sing ora bisa diwiwiti dhewe, luwih becik luwih dhisik menyang ahli nutrisi sing bakal mriksa sampeyan lan menehi saran yen sampeyan kudu miwiti panganan kaya ngono.

Sabanjure, aku bakal menehi conto babagan menu diet alkali saben dina supaya sampeyan ngerti lan sampeyan bisa nggawe menu dhewe.

  • Nalika sarapan, sampeyan bisa milih duwe jus digawe saka sayuran lan woh-wohan.
  • Kanggo wayah esuk, sampeyan bisa nggawa sawetara gelas banyu sapotong woh.
  • Nalika nedha awan sampeyan bisa nggawe sajian sayuran godhong ijo. Sampeyan bisa nggabungake sajian iki karo sawetara sereal utawa sawetara legume amarga luwih gampang sampeyan njupuk protein sing asale saka vegetal.
  • Kanggo cemilan sampeyan bisa infus utawa sapotong woh.
  • Minangka kanggo nedha bengi, luwih becik milih sajian kurang kalori lan entheng kayata sayuran panggang utawa gandum karo sawetara woh.

Unsur liyane sing mbantu ngimbangi pH ing getih

Kajaba saka diet alkali, ana uga elemen liyane sing bisa mbantu ngimbangi pH ing getih lan ngindhari masalah kesehatan mbesuk.

  • Nindakake sekedhik olahraga fisik biasa Iki mbantu metabolisme supaya bisa digunakake kanthi terus-terusan lan kanthi cara iki bisa nyingkirake impurities lan racun-racun sing ana ing awak lan bisa nyebabake pH mundhak banget.
  • Penting kanggo ngresiki awak saka wektu kanggo wektu. Kanggo nindakake iki, saliyane ngombe banyu sing bisa digawe ombenan jinis diuretik sing mbantu ngresiki bagian njero awak lan ngilangi racun.
  • Yen sampeyan pengin duwe keseimbangan ing awak, iku penting uga duwe keseimbangan ing level emosi. Yen sampeyan bisa nyawijikake pikiran lan awak, sampeyan ora bakal duwe masalah asam ing awak sing bisa nyebabake masalah ing mbesuk.

Kaya sing sampeyan ngerteni, diet alkalin ora bisa dianggep minangka panganan ajaib amarga sampeyan ora ngupayakake ngilangi bobot awak ing wektu paling cedhak. Sampeyan uga ora kabukten duwe efek rebound tumrap wong sing mutusake tindakake. Ing kasus apa wae, kaya sing kedadeyan nalika miwiti panganan tartamtu, luwih becik konsultasi karo ahli sing bakal menehi saran apa sampeyan kudu ngetutake utawa ora.

Banjur aku bakal menehi video panjelasan supaya luwih jelas kanggo sampeyan apa diet alkali.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.