Wolung manfaat tomat ceri

Tomat ceri

Tomat ceri minangka panganan sing apik banget. Umume luwih legi tinimbang tomat sing luwih gedhe, asupan kasebut nggambarake akeh mupangat kesehatan. Kajaba iku, sampeyan bisa nemokake ing supermarket sajrone taun.

Bahan tomat sing fleksibel banget, tomat jinis iki bakal menehi rasa daging, iwak, salad lan pasta. Kajaba iku bakal mbantu sampeyan nggawe pasugatan sing sehat lan entheng, kayata roti panggang utawa tusuk sate. Ana akeh alasan kanggo seneng panganan cilik iki.

Apa tomat ceri?

Salad tomat ceri

Iki tomat miniatur, polos lan sederhana. Dheweke bisa dadi cilik kaya pucuk jempol, nalika ukuran maksimum sing digayuh yaiku bal golf. Gampang dipangan lan, sanajan ukurane sithik, panganan sing enak banget lan nutrisi.

Saiki ana ing umume supermarket, tomat iki duwe jeneng ing basa Inggris kanthi mirip karo ceri. Nanging, ora mesthi bunder lan abang kaya kasebut. Sampeyan bisa nemokake kanthi macem-macem bentuk lan warna, nanging tetep katon apik. Mergo kasunyatan manawa dheweke siyap mangan kanthi kepenak ing siji gigitan, nyumbang akeh (dhewe utawa nganggo minyak lan uyah).

Sifat tomat ceri

Tomat ceri sing wis dawa

Amarga luwih cilik, sampeyan bisa uga mikir manawa ora nutrisi kaya tomat biasa. Nanging ora kaya ngono. Nyatane, Nutrisi, tomat ceri ora bisa meri karo para sedulur.

Nalika nerangake babagan vitamin, kalebu ing panganan sampeyan njamin a dosis vitamin A, C lan K saben dina sing apik. Kontribusi vitamin B uga menarik, kaya dene vitamin B6 lan B9. Sampeyan bisa uga ngerti sing terakhir kanthi jeneng liyane: asam folat.

Perlu dielingi, kajaba vitamin, uga tomat ceri jumlah kalium lan mangan sing nyenengake diwenehake. Ing jumlah sing luwih sithik, panganan iki uga nyedhiyakake mineral liyane, kalebu kalsium, zat besi lan seng.

Kalori tomat ceri

Ukur weteng

Akeh wong sing kudu njaga supaya jumlah kalori bisa diet. Yen sampeyan kalebu salah sawijine, sampeyan bakal kepengin ngerti tomat ceri minangka panganan kalori sing kurang lan isine meh ora lemu. 100 gram tomat ceri mung nyedhiyakake 18 kalori, jumlah sing mbutuhake wektu sithik kanggo nyisihake yen sampeyan olahraga.

Yen kita nggabungake asupan kalori sing kurang karo fleksibilitas, rasa lan sifat sing gedhe, mula ora bakal ngerteni yen dianggep pilihan sing apik kanggo diet penurunan bobot awak, uga kanggo nyiyapake kabeh jinis panganan sing enak lan sehat.

Macem-macem

Varietas tomat ceri

Macem-macem tomat ceri sing asring ditemokake, lan umume digandhengake, yaiku abang lan bola. Nanging, kaya sing bisa dideleng ing umume supermarket, panganan iki bisa nggunakake macem-macem bentuk lan warna liyane.

Kajaba sing abang, tomat ceri kasedhiya ing warna liyane, kalebu ijo, kuning, ireng abang, lan oranye. Ana macem-macem jinis, lan sing luwih penting, tingkat rasa legi lan asam beda kanggo saben wong. Sawetara, kaya warna kuning pir, iku cocog kanggo wong sing ora tahan asam ing tomat gedhe.

Saben macem-macem bakal mbantu sampeyan menehi sentuhan sing beda kanggo pasugatan. Kanthi cara iki, luwih becik sampeyan nindakake riset kanggo ngerteni salah siji utawa luwih jinis sing disenengi. Lan kepiye sampeyan paling disenengi nalika dilebokake ing cangkeme (mentah, panggang, garing ...).

Apa kontribusi tomat ceri?

Tomat ceri

Kaya tomat gedhe, tomat ceri duwe akeh vitamin lan mineral, nanging utamane dihargai amarga kontribusi lycopene. Iki tanggung jawab kanggo warna abang lan dianggep minangka antioksidan alami sing kuat. Senyawa iki sing ana ing panganan sing dakpentingake ing kesempatan iki wis digandhengake karo kaluwihan penting. Lycopene bakal nyuda resiko kanker, uga penyakit jantung.

Minangka kanggo komposisi nutrisi tomat ceri, jumlah kalori, protein, karbohidrat lan serat (saben 100 gram panganan) kaya ing ngisor iki:

  • 18 kalori
  • 0.88 g protein
  • 4 g karbohidrat
  • 1 g serat

Manfaat tomat ceri

Awak manungsa

Kalebu tomat ceri ing panganan wis digandhengake karo macem-macem mupangat kesehatan. Ing ngisor iki minangka wolung mupangat sing diwenehake tomat ceri. Perlu dielingake, kayata karo kabeh panganan, sampeyan kudu mangan panganan sing seimbang kanggo nguntungake kabeh sifat:

  1. Telat tuwa
  2. Mbantu ngilangi bobot awak
  3. Ngatur tingkat kolesterol
  4. Ngurangi kuwatir
  5. Nyuda resiko kanker lan penyakit jantung
  6. Nyuda keliling pinggul
  7. Kulit, balung lan rambut tetep apik
  8. Ngalangi masalah sing gegandhengan karo sesanti

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.