Keuntungan akeh persimmon persimon

khaki mbukak

Saiki kita nemokake sawetara jinis kesemek, nanging sing saiki kuwatir yaiku khaki Persimon. Iki minangka jeneng sing dingerteni kesemek, sing duwe pulp sing atos lan abang, woh-wohan iki tuwuh lan denominasi asale ing Ribera del Xúquer.

Kesemek utawa kaki minangka spesies wit buah sing jenenge ilmiah Dijupuk khaki. Wis dibudidayakake wiwit abad kaping XNUMX ing China lan Jepang, nanging ing pertengahan abad kaping XNUMX macem-macem Rojo Brillante iki muncul sacara spontan ing wilayah Valencia ing Ribera del Xúquer.  

kesemek mateng

Kanggo mbedakake macem-macem jinis kesemek kita mung kudu ngamati pulp, yen pulp empuk lan luwih kenthel yaiku khaki Klasik, woh sing biasane dipangan nganggo sendok, dene macem-macem sing angel yaiku kesemek Persimon, sing bisa dipotong lan dikupas kaya apel lan rasane padha karo Klasik.

Sejatine buah kasebut padha, mung bedane yaiku mateng. Klasik dipanen diwasa, nalika el kesemekón diklumpukake semi diwasa. Sing terakhir ngliwati proses kanggo ngindhari astringensi amarga woh iki sadurunge tekan wektu mateng banget astringen lan mula ora cocog kanggo dikonsumsi.

Persimmon Persimon katon ing musim gugur, woh sing enak sing nyedhiyakake mupangat kesehatan. Werna warna oranye, rasane kepenak banget lan ukurane tomat. Dianjurake kanggo wong sing ngalami tekanan darah tinggi utawa kolesterol dhuwur.

Sipat persimon Persimón

wit kesemek

Iki minangka panganan sing akeh kandungan vitamin, mineral lan serat. Miturut piramida panganan sing disaranake, penting banget ngonsumsi 3 lembar buah saben dina lan paling ora 5 sayuran utawa sayuran saben dinane. Persimmon minangka woh lan konsumsi luwih disaranake, sanajan kaya ing kabeh kasus, kita aja nyalah gunakke panganan, ora ono gunane lan kesehatan kanggo kita.

Persimmon beda karo woh-wohan liyane amarga sampurna kanggo ngobati sawetara masalah kesehatan, amarga kandungan vitamin, mineral lan serat.

  • Sembelit lan diare: cocog kanggo ngobati sembelit kadang-kadang lan kanggo mungkasi diare, iki amarga pektin, lendir lan tanin. Persimmon sing mateng dianjurake kanggo nambani konstipasi, lan kesusahan keras kanggo ngobati diare amarga kahanan astringen.
  • Hipertensi arteri: sugih kalium lan ngemot sodium sithik amarga iki, dianjurake banget kanggo wong sing ora butuh kakehan uyah.
  • Kolesterol dhuwur: Woh-wohan umume mbantu njaga tingkat kolesterol apik lan persimmon utamane uga berjuang kanggo nyuda kolesterol jahat lan nambah kolesterol apik.

Persimmon sugih karo vitamin A, C lan B1 lan B2. Wong-wong sing ora ngidinke woh-wohan jeruk utawa mrico kanthi apik bisa nambah persimon liyane ing panganan supaya vitamin kasebut tetep akeh.

Apa persimmon persimmon nggawe sampeyan lemu?

Persimmon ditondoi kanthi antioksidan, ngalangi kita ngalami penyakit kayata kanker, lan uga bakal ngatasi penuaan prematur sel lan masalah kulit.

Akeh wong mikir yen woh-wohan duwe gula dhewe, fruktosa bisa nggawe kita lemu lan padha uga bisa kedadeyan karo kesemek. Nanging, kesemek manis banget lan sugih ora bakal lemu.

Nanging, iku panganan sing sehat, iku kudu ngurus panganan lan mung duwe 70 kalori saben 100 gram woh.

Dibandhingake karo woh-wohan liyane kita bakal ujar manawa ora nggawe kita lemuMenapa malih, ngewangi kita ngilangi bobot amargi manis, tekstur lan rasa nggawe kita supaya ora ngemil ing antarane panganan lan ngonsumsi produk sing ora sehat.

Tanduran kesemek kesemek   kesemek karo salju

Wit kesemek tuwuh alon-alon nalika isih enom, bisa nganti dhuwur nganti 10 utawa 12 meter. Kembange katon luwih mengko tinimbang wit-wohan liyane sing ndadekake tahan luwih saka es. Kita kudu negesake manawa woh iku dudu woh, sanajan kita nganggep kaya, mula dikumpulake ing wulan Oktober, amarga saka iku kita ujar manawa woh kasebut kalebu musim gugur.

Ing tengah musim semi, yen cuaca apik, kembang persimon pisanan katon.

Kayu watang gedhe rapuh, aspek sing bisa dadi masalah amarga wit iki bisa ngasilake woh sing akeh banget lan yen pang-pange ringkih bisa pecah amarga bobote. Yen cabang kasebut rusak, sampeyan bisa mbukak jamur lan serangga. Tanduran wit ora nuntut babar pisan lan adaptasi karo iklim Mediterania. Mula, yen sampeyan mikir nanem wit sing menehi woh, sampeyan bisa milih kesemek, mula ora bakal nguciwani.

Kalori persimmon persimmon

nandur kesemut

Persimmons akeh nutrisi, nyedhiyakake karbohidrat ing bentuk glukosa lan fruktosa, kurang lemak lan protein.

Ngemot vitamin A, C lan mineral kayata kalsium, zat besi, fosfor, kalium, natrium, lan magnesium. Iki minangka pilihan sing apik kanggo mangan ing wayah esuk kanggo mateni bug.

Uga ngemot karoten lan cryptoxanthin sing dadi vitamin A lan C ing usus cilik. Serat larut sing sampeyan duwe lendir lan pektin, seneng transit usus.

Perang penyakit degeneratif Thanks kanggo isi antioksidan sing dhuwur, disaranake ing kasus diare, kolitis. Iki luwih milih sesanti lan tuwuh lan pangembangan balung sing apik.

Nilai nutrisi saben 100 gram:

Kalori: 65,6 kkal

Karbohidrat: 16 g

Serat panganan: 1,6 g

Kalium: 190 mg

Magnesium: 9,5 mh

Pro-Vitamin A: 158,3 g

Vitamin C: 16 mg

Asam folat: 7 µg

Cara mateni kesemek

kembang kesemek

Persimmon Persimón mung minangka persimmon sing wis dipanen sadurunge jamane, sadurunge mateng. Iki nggawe pulp dadi angel lan bisa dikupas banjur potong kaya tomat utawa apel. Sadurunge mateng kesemek, kudu dipikirake manawa astringen banget lan ora cocog kanggo dikonsumsi, mula kudu ngliwati proses supaya cocog.

Sanajan kita nganggep rumit, nanging cukup gampang. Adate bisa digayuh bungkus woh-wohan ing kertas lan selehake ing srengenge kanggo entuk konsentrasi etilen sing luwih dhuwur, zat sing nyegah astringensi.

Titik komersial sing sampurna entuk ing Kamar kanthi suhu 20º kanthi swasana kontrol Isine konsentrasi 5.000 ppm etanol, lan asor 90%.

Yen kita pengin diwasa ing omah, sing paling apik yaiku ninggalake ing kothak kanthi woh-wohan liyane sing ngeculake etyneDheweke, uga apel, pir utawa gedhang.

Kepiye sampeyan mangan persimmon

carane mangan kesemek

Persimon yaiku woh sing enak, legi bangetTanpa wulu lan tekstur sing alus banget. Bisa digunakake ing irisan kanggo salad utawa panganan cuci mulut. Kita bisa nambani kaya apel.

Biasane dikonsumsi minangka woh seger. Gumantung saka macem-macem, kita bakal nemokake Klasik, sing menehi pulp sing luwih alus lan alus sing bisa dikonsumsi nganggo sendok. Nalika versi Persimón dikupas lan dipangan kaya woh-wohan liyane.

Cara liya kanggo nggunakake yaiku garing, bisa dadi bagean saka jajan, kue utawa puding. Bisa rampung roti senggol utawa kesemek.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   pilar ngandika

    Siji-sijine yaiku aku ora ngerti yen perlu dipangan nganggo kulit utawa tanpa kulit, kakis. Matur suwun banget, yen ana wong sing mangsuli.

  2.   Javier Varela ngandika

    Kanthi kulit

  3.   yesus ayala peña ngandika

    dipangan karo kabeh lan kulit, kaya apel ...

  4.   Pilar Martin-loacher ngandika

    Rasane enak nganggo kulit lan dikupas, diiris tipis lan sirup sithik isih gedhe

  5.   Maria orellana ngandika

    Aku ora ngerti woh iki, nanging aku seneng banget lan kanthi sifat-sifat sing akeh, aku mesthi dikupas nanging aku bakal nyoba nganggo kulit

  6.   Luisa ngandika

    Kapan waktune nandur persimon ing pot?