Moringa: temokake mupangate

Moringa

Yen sampeyan seneng suplemen alami, sampeyan bisa uga wis krungu babagan kelor lan manfaate manfaat kesehatan. Iki diarani mbantu nyuda tekanan darah tinggi, radang, kolesterol, lan kadar gula darah. Iki uga ana gandhengane karo penguatan pertahanan lan entuk energi.

Nanging apa sing diarani kelor? Apa sifat-sifat kasebut? Kepiye carane njupuk? Ing kene, sampeyan menehi sampeyan kabeh tombol kanggo ngerti kanthi lengkap.

Apa iku?

Moringa oleifera yaiku a wit asli India sisih lor sing mupangat kesehatane ditemokake ewonan taun kepungkur. Ditanam kanthi wiyar ing Afrika lan Asia Kidul. Ing Amerika Selatan lan Tengah uga bisa ditemokake akeh perkebunan kelor.

Wit Moringa

Wit iki tampil apik banget ing wilayah sing panas banget lan garing, kahanan sing angel banget ditandur. Salah sawijining sebab yaiku bisa nyimpen banyu akeh ing oyot lan bagasi.

Kanthi dhuwur maksimal 12 meter, sacoro prakteke kabeh bagean wit iki digunakake, minangka panganan utawa bahan ing obat tradisional. Malah bagean kayata oyot lan bagasi digunakake. ROOT bisa digunakake kanggo nggawe teh, dene jus diekstrak saka batang sing ditrapake ing kulit kanggo ngobati kabeh jinis kulit.

Propiedades

Saiki, akeh wilayah sing anget ing donya nggunakake amarga khasiat khasiat sing ora umum, sing dianggep bisa nyukupi kebutuhan pokok. Nyatane, akeh wong ngarani "wit ajaib".

Nalika umume tetanduran dikenal kanthi nutrisi tartamtu, kelor ditondoi kanthi ngemot macem-macem nutrisi. Vitamin lan mineral ditemokake ing jumlah sing cukup dhuwur lan kombinasi sing migunani.

Godhong Moringa

Godhong

Godhongé sugih karo vitamin. Dheweke ngemot akeh vitamin A, sing apik kanggo mripat sampeyan, uga protein, vitamin B6, vitamin C, zat besi, riboflavin, lan magnesium. Nanging, katon manawa bagean saka wit iki uga bisa ngemot antinutrien sing akeh banget.

Antioksidan

Kandungan antioksidan bisa nglindhungi sel lan nyegah kanker. Properti sing kudu dipikirake, amarga pola makan akeh wong ora kalebu zat antioksidan sing cukup amarga nyalahake panganan olahan.

Protein

Godhong kelor dihargai banget kanggo pasokan protein tanduran. Bebarengan karo kedele lan sawetara liyane, kalebu sawetara tetanduran sing akeh protein. Nanging kayane, ora kaya sing pertama, protein gampang diasimilasi. Amarga alasan iki, bisa dadi alternatif sing apik kanggo wong sing ora sabar utawa alergi kedelai.

Wiji kelor

Bibit

Wiji ngemot minyak sing bisa digunakake kanggo masak lan kosmetik. Sawise dipencet, digunakake kanggo ngresiki banyu, properti sing migunani banget ing negara berkembang ing endi banyu resik angel dipikolehi.

Pods

Polong luwih akeh ing vitamin C tinimbang godhong (Siji cangkir luwih gedhe tinimbang sangu saben dina kanggo nutrisi iki). Nanging luwih murah ing vitamin lan mineral.

Kembang kelor

Asam amino

18 saka 20 asam amino ditemokake ing kelor. Iki uga minangka salah sawijining tanduran sing ngemot sangang asam amino esensial, yaiku tanduran sing kudu dipikolehi liwat panganan amarga awak ora bisa ngasilake.

Bioavailabilitas nutrisi

Sampeyan kudu nyatet sing luwih akeh panelitian sing dibutuhake kanggo nemtokake bioavailabilitas kabeh nutrisi saiki ing moringa. Nanging, iki nduweni dukungan gedhe babagan iki, lan suwene wis puluhan taun digunakake ing negara-negara berkembang kanggo ngatasi lan nyegah gizi kurang.

Carane ngombe

Bubuk Moringa

Moringa dianggep umume minangka panganan etnis. Ing wilayah tartamtu ing India lan Afrika godhong lan polong dipangan. Ing negara berkembang, godhonge migunani kanggo wong sing kurang gizi penting. Infus lan minyak esensial disiapake karo bagean wit liyane.

Langkah demi langkah, moringa tekan mainstream. Godhong kelor didol minangka suplemen panganan ing negara-negara kulon, ing bubuk utawa kapsul. Godhonge diwadhahi bubuk ijo. Iki minangka cara paling apik kanggo ngreksa kabeh nutrisi. Sampeyan bisa nemokake suplemen kasebut ing toko panganan kesehatan.

Nganggo suplemen moringa oleifera ora bakal nyedhiyani akeh nutrisi dibandhingake karo panganan sing seimbang adhedhasar panganan sing seger. Nanging, amarga konsentrasi nutrisi sing akeh, yen dikombinasikake karo diet rendah kalori lan sodium rendah, dipercaya yen kelor bisa ngiyatake kesehatan masarakat. Cekakipun, bisa dadi dhukungan sing menarik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.