Banyu kefir

Kefir nodul

Kefir minangka panganan sing sehat banget, nanging ing wektu sing padha angel uga entuk kefir banyu utawa susu, rong jinis kefir sing ana.

Kefir duweni sifat probiotik Apike banget kanggo organisme kasebut, mbutuhake njlimet tukang lan tindakake pandhuan supaya bisa nggawe kefir banyu. 

Kefir banyu, kaya kefir susu, duwe mikroflora sing padha. Ing kasus iki, kefir banyu luwih gampang digawe amarga ora mbutuhake susu mentah.

Banyu kefir

Yen sampeyan kerep nandhang masalah kesehatan gastrointestinal, sampeyan bisa nggawe kefir banyu kanggo njaga kesehatan lan tetep kuwat, saliyane, nyiyapake kefir banyu ing omah iku gampang, sampeyan mung kudu entuk probiotik supaya bisa ngrasakake banyu fermentasi iki.

Kanggo nggawe kefir banyu, sampeyan butuh pari-parian kefir, kanggo nggawe ombenan adhedhasar banyu. Pari-parian iki dikemas karo probiotik, mikroorganisme bakteri kualitas dhuwur sing ana ing lingkungan sing padha. Bakteri iki bisa mbantu kita tetep sehat lan pertahanan luwih kuwat.

Probiotik iki, yaiku bakteri sing apik sing ditemokake ing sistem pencernaanIki penting kanggo pencernaan lan nutrisi kanggo nembus ilen getih kita, uga kanggo nglindhungi kita saka penyakit.

Sistem kekebalan awak dilindhungi lan nambah kekuwatan, yen kita rumangsa ringkih, ngalami pencernaan, mual utawa masalah sing kurang nalika mlebu layanan, cathet lan sinau kanggo nindakake Banyu kefira supaya sampeyan luwih sehat lan lancar. Kajaba iku, kanggo njaga panganan sing seimbang lan olahraga kanthi rutin.

Kefir

Cara nggawe banyu kefir

Preparasi unjukan iki yaiku sederhana, cepet lan menehi asil sing apik banget. Mung butuh wektu istirahat lan fermentasi sithik Jam 48. 

Bahan kanggo nyiyapake

  • Kendi gelas saka 1 liter. 
  • Sendok kayu utawa plastik kanggo diaduk.
  • Kain, andhuk, utawa saringan kopi sing resik kanggo nutupi karafine.
  • Pita karet kanggo nggabungake saringan karo kendi banyu.
  • Saringan plastik kanggo mbusak residu gandum saka banyu.
  • Thermometer.

Bahan sing dibutuhake

  • Biji-bijian saka Kefir hidrasi. 
  • Setengah cangkir gula coklat.
  • Banyu.

Preparation, langkah demi langkah

Lebokake dhisik gula ing toples kaca. Tambahake setengah gelas banyu panas banjur aduk nganti gula bubar. Banjur tambahake 3 cangkir banyu suhu ruangan, saenane antara 20 lan 29 derajat.

Tambah pari kefir sing terhidrasi lan tutup kendi karo saringan kopi utawa nganggo andhuk. Langkah iki penting amarga fermentasi ngasilake gas lan kain poros dibutuhake supaya gas bisa uwal kanthi lancar. Ninggalake kendi ing papan sing aman lan dilindhungi nganti rong dina.

Sawise difermentasi, pisah pari-parian kefir banyu lan tambahake menyang sajian banyu gula sing anyar. Minuman bakal siyap dikonsumsi.

Properti kefir banyu

Minuman adhedhasar banyu iki nduweni sifat penting sing bisa mbantu kita tetep sehat. Sabanjure, kita critakake apa mupangat sing diwenehake saka omben-omben iki, saengga sampeyan mutusake ing omah, sampeyan bakal ngerti manawa awak bakal luwih sehat.

  • Ngramut a sistem pencernaan sehat
  • Iki nggawe kita rumangsa kepenak.
  • Mbantu mulihake flora pencernaan. 
  • Sugih karo nutrisi kayata bal-balan, vitamin B12, magnesium lan asam folat. 
  • Tambah kita pertahanan.
  • Ngramut a sistem kekebalan awak kuwat lan sehat.
  • Kefir nglawan bakteri ala ing usus.
  • Tumindak kasebut minangka antibakteri.
  • Mbantu pencernaan laktosa Tambahake toleransi kanggo produk susu yen ora sabar.
  • Nyuda serangan saka panandhang asma lan reaksi alergi.
  • Mbenakake gejala sindrom iritasi usus 
  • Gabungan ing konstipasi kadhang kala.
  • Ngapikake Proses pencernaan.
  • Nambah kesehatan balung kanggo isi dhuwur ing kalsium
  • Nyuda kegiatan saka sel kanker.
  • Ngalangi tampilan saka Kanker

Banyu kefir

ing gandum Del kefir Wis pirang-pirang taun digunakake kanggo njaga awak lan organisme sing sehat. Kagiyatan ing probiotik dheweke ngrewangi awake krasa kepenak. Kaya sing wis sampeyan ngerteni, nyiyapake omben iki gampang banget, kita mung kudu golek gandum kefir lan dienggo fermentasi ing banyu.

Sampeyan bisa nyiyapake omben-omben kasebut kaping pirang-pirang sing dikarepake, yen sampeyan rumangsa rada malas lan kurang pencernaan sajrone musim, sampeyan bisa milih ngombe utawa ngonsumsi produk kayata yoghurt kefir utawa susu kefir sing uga bisa ditemokake pasar swalayan

Aja ragu-ragu lan wiwiti nganggo banyu kefir krasan saiki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.