Kita ngandhani apa edamame, sifat lan cara njupuk

     polong edamame nganggo uyah

Edamame lagi nyapu omahe wong akeh. Sampeyan bisa uga ora ngerti persis apa panganan iki, apa sifat-sifat kasebut utawa kepiye carane bisa dipangan kanthi tepat. Aja kuwatir, ing ngisor iki, kita bakal menehi katrangan kanthi rinci.

Konsumsi kedele saya akeh, nyebar ing saindenging jagad. Edamames minangka panganan sing sehat, sugih banget nutrisi lan cocog kanggo dadi cemilan sing sehat.ing edamame asale saka kedele, jenenge nuduhake sajian sing digawe karo kedele ijo iki, dudu produke dhewe. Yaiku, polong ijo ora diarani edamame Persiyapane gampang banget, sawijining aspek sing nyebabake akeh wong ngenalake panganan kasebut.

Apa sing diarani edamame?

Edamame minangka polong utawa kacang ijo saka kedhele, dheweke wis diklumpukake sadurunge diwasa. Werna ijo, warna sing padha karo kacang polong lan kacang buncis sing kita ngerti. Asale saka kulawarga legum lan ukurane sithik. Ing polong kedelai ijo ditemokake ing antarane 2 utawa 3 bundel kedelai lan celah kasebut gedhe banget.

Edamame, Ditutupi rambut cilik, karakteristik sing kudu dingerteni kanggo ngerti cara mbedakake saka legum seger liyane.

edamame pedhes

Properti edamame

Sabanjure, kita critakake apa sifat lan mupangate edamame sing apik.

  • Iki minangka sumber sing apik kanggo protein sing asale saka sayuran.
  • Iki misuwur ing konten gedhe ing kalsium lan zat besi. 
  • Panganan iki yaiku kurang gajih, sing cocog kanggo kabeh wong sing ngupaya nyuda utawa ngontrol kolesterol.
  • Nduweni sifat antioksidan, amarga akeh isi isoflavones. Isoflavon mbantu wanita menopaus kanggo njaga kulit lan organisme sing apik.
  • El edamame, konsentrasi magnesium, mineral sing nambah kesehatan tulang.
  • Kandhungan zat besi lan protein berkualitas tinggi bisa dadi panganan sing bisa ngisi energi.
  • Nduwe konten sing apik banget ing serat. Kanggo saben 100 gram edamame kita entuk 8 gram serat. 
  • Iki minangka panganan sing bebas gluten, mula sing alergi karo lem bisa ngombe tanpa masalah.
  • Tetep kita sistem kekebalan sing kuwat. 
  • Punika a sumber energi sing gedhe. 
  • Dianjurake kanggo wong penderita diabetes
  • Ngurangi masalah ginjel 
  • Mbenakake kesehatan balung kita. 
  • Nyegah anemia kanggo isi serat sing dhuwur.

Edamame, asale saka kedele, iki uga nambah indeks ing bahan ing ngisor iki:

  • Protein sayuran
  • Serat.
  • Kalsium
  • Wesi
  • Isoflavon
  • Vitamin K.
  • Kalium
  • Magnesium.
  • Mangane

edamame masak

Kepiye carane sampeyan mangan?

El edamame Gampang dipangan, gampang disiyapake lan asile apik banget. Nalika mangan, polong kasebut dibukak kanthi bantuan untu utawa tangan, kanthi ilat kita nglumpukake pari-parian ing njero lan polong dibuwang. Iki kayata mangan pipa.

Sing paling umum lan sederhana yaiku godhok mau ing banyu kanthi uyah sithik. Udakara 3 utawa 5 menit. Sawise digodhog, kita bisa ngiringi serpihan minyak lan uyah utawa rempah-rempah. Saliyane, kita bisa mbusak biji-bijian lan ditambahake menyang salad, utawa tumis ing wajan kanthi kecap cilik lan bawang putih cincang.

Biasane, njupuk minangka aperitifDisedhiyakake kanthi polong sing digodhog lan kita mangan kaya pipa. Bisa digawe anget utawa adhem. Rasane entheng lan digabung karo panganan sing akeh.

edamame saka pasar

Tuku ing endi

Saiki, sawise misuwur panganan iki, kita bisa nemokake edamame ing macem-macem permukaan lan pasar sing wis dingerteni dening kabeh wong. Bisa ditemokake ing macem-macem format, seger, wiji, siap dipangan utawa bekuBanjur kita critakake ing endi sampeyan bisa entuk panganan sing enak iki.

  • En Amazon Spanyol wiji edamame bisa dituku kanggo budidaya.
  • Ing supermarket Lidl Nemokake beku, kanthi format 400 gram.
  • En Mercadona, salah sawijining pasar swalayan Spanyol gedhe lan saiki wis akeh cadangan, kita nemokake jumlah 500 gram ing bagean beku.
  • En persimpangan Kita nemokake ing format sing luwih cilik, 100 gram edamame sing siap dipangan, cara sing sampurna kanggo nyoba yen sampeyan isih durung ngerti.
  • En Menyang lapangan, ing supermarket iki, kita nemokake kanthi format 300 gram beku.
  • El Pengadilan Inggris, kita adol edamame kanthi jumlah 500 gram, lan sampeyan bakal nemokake ing departemen beku.
  • La SirenPasar swalayan iki, sing umume adol produk beku, uga wis tuku edamame, kanthi format 400 gram.

edamame karo uyah

Edamame Nduwe rega regane mulai 1,80 € nganti udakara 4 euro, gumantung saka merek lan jumlahe.

Yen sampeyan manggon ing kutha ukuran medium, sampeyan bakal bisa nemokake pilihan kanggo entuk edamame, kanthi format apa wae. Nanging, yen ora entuk, sampeyan bisa pesen kanthi online, saiki ana akeh kaca web kanthi toko online sing menehi produk seger lan dikirim menyang kita ing wektu sing cendhak.

Terusake, coba panganan sing sehat iki lan wis modis. Pilihan sing sampurna kanggo cemilan cepet, tanpa kalori lan enak. Dolanan resep lan tambahi cara sing paling disenengi. Sampeyan mesthi bisa menehi sentuhan sing sampurna kanggo pasugatan sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.