Diet kanggo netepake

cah wadon olahraga

Ing dina sing ditemoni, ana apa sing diarani "nyembah awak«, Akeh wong sing kuwatir babagan fisiologis, kepiye tampilan, bobote lan bobot lemak sing ana. Ana akeh sing kepengin duwe awak sing luwih jelas lan apik.

Duwe awak sing kenceng lan tanpa lemak akumulasi minangka ide sing kasedhiya ing akeh wong, mula bakal dakcritakake tips paling apik kanggo nindakake panganan kanggo netepake lan apa sing kudu diikuti.

Ana panganan sing ngobong lemak sing mbantu kita netepake otot, yen kita tindakake kanthi bener, kita bisa entuk awak sing dikarepake, sanajan kudu terus nganggo rutinitas olahraga kanggo nada lan netepake otot. 

Apa sampeyan pengin menehi tandha otot?

Karakteristik panganan kanggo netepake

Akeh atlit ngalami kesulitan kepengin nemtokake awak, kanggo ngilangi lemak akumulasi ing wilayah tartamtu tanpa kudu menehi volume otot lan kekuwatane. Mula, penting banget kanggo nindakake nutrisi sing tuntunan lan cukup supaya ora kedadeyan.

Yen sing sampeyan goleki yaiku ngilangi lemak lan netepake otot, sampeyan kudu entuk keseimbangan antara asupan karbohidrat lan protein. 

Tips dhasar sing kudu dielingi

Sampeyan kudu dingerteni manawa kanggo nindakake kinerja fisik sing cukup, karbohidrat kudu dijupuk supaya awak duwe energi lan mbangun massa ototNanging, yen ngluwihi asupan karbohidrat, kita bakal nyebabake tinimbang ora ngasilake energi saka lemak ing awak, mung bakal entuk saka karbohidrat, mula kudu ditawakake kanthi bener.

Sabanjure, kita critakake apa kunci kanggo ngobong lemak lan ora ngilangi otot.

  • Asupan kalori lan pengeluaran energi sampeyan, kudu imbang. Yen sampeyan nglampahi luwih akeh energi tinimbang nyumbang kanggo panganan, awak bakal nggunakake lemak, sing cocog. Nanging, yen sampeyan ngluwihi wates karo karbohidrat, sampeyan ora bakal bisa ngobong lemak.
  • Nganggo karbohidrat sing nyerep alon-alon, nyuda anane antara 5% lan 10%.
  • Mangan 5 dhaharan saben dina kanthi jumlah moderat. Sampeyan ora kudu suwe ora mangan panganan, mula proses metabolisme bakal aktif.
  • Aja ninggalake proteinNalika arep ngobong lemak lan netepake otot, protein penting kanggo njaga jaringan otot sing apik.
  • Ngurangi asupan lemak, aja ngilangi, nanging mangan panganan sing akeh asam lemak sehat, kayata kacang utawa alpukat. Minyak klapa utawa minyak zaitun prawan.
  • Aja lali hidrat. Yen sampeyan atlit, sampeyan kudu hidrat banget sawise olahraga, luwih becik kanggo otot lan organ supaya pulih lan nampa nutrisi saka aliran getih luwih apik. Kajaba iku, sampeyan bakal mbantu ngilangi lemak lan racun.

Diet kanggo netepake lan ngobong lemak

Diet sing dipikolehi saka internet ora kudu dianggep regane, kudu dipersonalisasi lan kudu disesuaikan karo tujuane, kabutuhan lan awak saben wong. Amarga iku, kita menehi saran menu, piring tartamtu supaya sampeyan duwe ide dhasar babagan pola makan definisi.

Sarapan

Sabanjure, kita bakal ngomong apa sarapan "jinis" supaya sampeyan bisa ngatur tahap definisi otot lan ngilangi lemak.

  • Gandum lengkaps gandum utawa ejaan sing digulung, nganggo susu skim.
  • Sepotong woh mangsan: oranye, kiwi, pisang, apel, lsp.
  • Endhog, luwih becik njupuk luwih akeh bening tinimbang kuning, mulane sarapan scrambled saka rong wong kulit putih lan kuning siji becik banget.
  • Yogurt polos karo woh wohan beri abang.
  • Kopi ireng utawa susu skim.

Cemilan diidini

  • Njupuk infus mint, adas, chamomile, lsp.
  • Jus woh-wohan alami, dirancang sadurunge latihan.
  • Irisan saka roti Integral nganggo minyak zaitun lan tomat, sosis sing kurang lemak, kalkun, tuna alami utawa keju seger sing wis diremes.
  • Bar gandum wutuh. 
  • Smoothie lan sayuran alami lan krasan.
  • Protein goyang.

Panganan lan nedha bengi

  • Karbohidrat, pasta lan beras kanthi jumlah moderat, ora ngluwihi 100 gram. Sing paling ideal yaiku njupuk 75 gram panganan.
  • Protein: dhadha pitik utawa daging putih sing ramping.
  • Iwak panggang utawa panggang.
  • Piring lan kursus pertama: Sup utawa krim sayuran, salad, sayuran panggang, sayuran panggang, brokoli, sayuran rebus utawa kukus, lsp.

Kaya sing sampeyan ngerteni, iki dudu panganan sing biasa, amarga kaya sing wis dakkandhakake, menehi indikasi tartamtu supaya sampeyan bisa nggawe menu dhewe adhedhasar ide kasebut. Saenipun, yen sampeyan pengin netepake otot lan nyingkirake lemak awak sing akumulasi ing wilayah tartamtu, sampeyan menyang spesialis utawa ing gym, pelatih bisa nuntun sampeyan njupuk keputusan.

Babagan definisi lan panganan, lanMinangka proses alon-alon sing mbutuhake ketekunan lan kekarepan, duwe tujuan sing jelas lan nyata kanggo nggayuh awak sing dikarepake ing wektu sing cukup.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.