Kepiye cara ngilangi rasa pait saka timun?

timun

Salah sawijining cara paling apik kanggo mbusak rasa pait saka timun minangka salah siji sing saiki bakal diwenehake. Sampeyan kudu mesek timun nganggo piso sing landhep lan ngethok kulit ing pucuk batang. Wis luwih gampang mandheg nalika udakara 3 sentimeter saka gagang. Kanggo ngrampungake sayuran iki, sampeyan kudu nganti pungkasan timun, amarga iku bagean sing rasa pait paling kuat.

Sawise ing timun nganti bagean-bagean sing rasane pait pekat, piso kasebut dibilas nganggo banyu adhem kanthi bener kanggo ngilangi kabeh rasa pait.

Sawise timun wis dikupas dadi pirang-pirang bagean kanggo ngilangi rasa pait, mula kudu dipotong dadi loro. Sawise iku, disaranake mbusak kabeh pari-parian, amarga timun nalika umure wis mesthi umume wiji sing bisa mengaruhi rasa, menehi rasa sing luwih pait utawa uga asem. Yen tanduran wis dikosong lan dikupas, kudu dipotong dadi kubus utawa irisan gumantung saka rasa.

Kajaba kanggo pil ing timun kanthi nyelehake batang, salah sawijining cara paling apik kanggo ngilangi rasa pait yaiku nyelehake ing banyu. Sawise dikupas, luwih becik dilebokake ing banyu seger suwene 2 jam supaya gula nyerep lan kamuflase rasa sing ora nyenengake.

Kanthi teknik iki, timun njupuk a roso éca lan jus. Banjur bisa dipotong kaya sing dikepengini lan dibumboni kaya sing dikarepake, kayata nggunakake rempah-rempah kayata oregano lan mint.

Saliyane panggolekan ing timun ing banyu seger, iku uga efektif banget supaya ditinggalake ing banyu sing adhem banget, utawa nganggo es batu udakara 5 menit. Pilihan liyane kanggo mbusak karep pait yaiku nyelehake ing susu karo gula sawetara menit, sawise dikupas, asile kaget.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.