Cara nyepetake metabolisme

Cangkir kopi

Ngerti carane nyepetake metabolisme bisa migunani banget, luwih-luwih yen metabolisme alon. Nalika ora cukup cepet metabolisme bisa dadi alangan sing ngalangi sampeyan ngilangi bobot sing sampeyan butuhake sanajan sampeyan usaha.

Metabolisme minangka cara lan rating awak sing digunakake kanggo ngowahi panganan dadi energi lan ngobong. Mula iku faktor sing nemtokake bobot awak lan lemak awak. Kajaba iku, nandhani kecepetan nalika lemu utawa bobote. Temokake bab-bab sing paling efektif kanggo nambah metabolisme lan mula miwiti ngobong luwih akeh kalori saiki.

Apa sebabe metabolisme sing alon?

Wanita kesel

Sampeyan wis ngerti, ana metabolisme cepet lan metabolisme alon. Amarga iku sawetara wong bisa mangan kabeh tanpa nambah bobote, dene liyane langsung weruh panganan sing gedhe banget ing pinggul. Lan metabolisme luwih cepet, luwih akeh kalori sing bisa dikonsumsi tanpa digatekake kanthi ukuran.

Jenis kelamin, umur, lan massa otot minangka sawetara faktor sing mengaruhi tingkat metabolisme. Nanging peran sing paling gedhe ing tingkat sing ngobong kalori awak bakal dimainake dening genetika.

Wong sing duwe metabolisme alon asring diwarisake saka wong tuwa liwat gene. Metabolisme sing alon bisa nyebabake masalah kaya kabotan lan obesitas. Amarga mengaruhi cara awak nggunakake energi, Ing ngisor iki minangka panyebab umum metabolisme sing alon:

  • Pangowahan hormonal
  • Stress
  • Kurang turu
  • Panganan sing abot banget, lemak akeh, utawa kurang karbohidrat
  • Pangobatan medis tartamtu
  • Skipping panganan utawa ngganti wektu mangan asring

Babagan sing mbantu nyepetake metabolisme

Wanita lagi mlaku

Nanging, ana sawetara kabiasaan sehat sing bisa mbantu nyepetake metabolisme. Dadi, yen awak alon kanggo ngobong kalori sing dipangan, coba tips sederhana iki.

Latihan olahraga

Olahraga dianggep minangka salah sawijining strategi paling cepet kanggo nyepetake metabolisme. Pindhah mbantu mbantu ngobong lemak, akumulasi metabolisme sing mudhun alon. Iki uga nggawe otot, sing penting kanggo metabolisme, amarga otot sing sampeyan duwe, dadi luwih cepet.

Dadi olahraga yen durung, priksa manawa sampeyan wis bener gabungake latihan aerobik kanthi latihan kekuatan. Yen sampeyan wis olahraga, temokake cara kanggo ngenalake kegiatan fisik sing luwih akeh menyang rutinitas saben dina. Metu saka kursi saben rong jam maneh kanggo nggegirisi plancongan utawa jongkok minangka ide sing apik.

Artikel sing gegandhengan:
Cara entuk luwih saka latihan kekuatan

Ngombe banyu cukup

Metabolisme sampeyan bisa saya suwe yen ora ngombe cukup banyu. Alasane yaiku H2O bakal pengaruhe panggunaan energi, promosi bobot awak. Dadi, aja lali menehi jaminan banyu ing awak saben dina. Lan elinga, sampeyan uga bisa menehi banyu kanggo awak liwat panganan sing sehat. Contone sing apik yaiku semangka.

Gunakake uyah yodium

Tiroid butuh yodium kanggo ngatur metabolisme. Tuku uyah yodium tinimbang uyah biasa. Kajaba iku, apike manawa diet kalebu panganan sing sugih yodium, kayadene udang.

Cangkir kopi ijo

Ngombe kopi

Kafein minangka salah sawijining perkara sing paling efektif nalika miwiti mesin metabolisme.. Teh uga bakal ngasilake efek sing padha. Saliyane, kafein ora disaranake kanggo wong sing nandhang penyakit tartamtu. Dadi, dhisik karo dhokter sampeyan supaya bisa ngombe yen aman kanggo sampeyan.

Mangan luwih akeh serat

Ana pirang-pirang karya sing nuduhake manawa mayoritas masarakat duwe panganan sing kurang serat. Antarane akeh mupangat saka zat iki (sing bisa ditemokake ing pirang-pirang panganan) yaiku menehi kontribusi njaga metabolisme supaya tetep aktif.

Anjir

Ngonsumsi vitamin B, zat besi lan kalsium

Vitamin B, zat besi lan kalsium kalebu ing nutrisi sing ana gandhengane karo metabolisme sing nyepetake. Biji-bijian utuh minangka sumber vitamin B, sanajan babagan zat besi, wenehi bayem lan kacang-kacangan kaya kacang utawa kacang. Kalsium ditemokake ing produk susu lan sayuran kayata brokoli utawa ara.

Supaya panganan sing ora sabar

Ana akeh wong sing laktosa utawa intoleransi gluten. Peradangan sing bisa kedadeyan ing usus ing kahanan kasebut, bakal mengaruhi macem-macem aspek kesehatan, kalebu kacepetan metabolisme. Nalika sampeyan takon ahli babagan carane nyepetake metabolisme liwat panganan, dheweke uga asring menehi saran supaya matesi natrium lan pengawet, sing asring ditemokake ing kabeh jinis panganan rangkep.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.