Cara Ngatasi Kuwatir lan Depresi Tiba

Depresi

Sajrone musim gugur, dina luwih cendhek dibandhingake karo musim panas. Umume wong adaptasi tanpa kesulitan nyatane peteng sadurunge jam 6 awan, nanging sawetara, sing biasane sensitif, nandhang sangsara kuatir lan depresi amarga suryo srengenge mudhun.

Iki amarga kelainan sing diarani SAD. (kelainan afektif mangsan). Musim ganti, lan sinar matahari, sing mengaruhi irama sirkadian, jam internal awak manungsa sing melu produksi hormon, uga gelombang otak. Iki nyebabake wong sing sensitif banget ngalami perubahan swasana amarga sistem saraf pusat ngasilake reaksi nesu kaya sing diasilake dening jet lag.

Nguripake dina sing luwih cendhek lan luwih cendhek, nalika kita budhal kerja lan wis peteng banget, luwih gampang yen kita ngerteni yen pungkasan Desember, dina-dina bakal wiwit dawa maneh. Mentalisasi mbantu, nanging kadang ora cukup, lan ing kasus kasebut kita bisa nyoba atur ulang jadwal supaya bisa sinar srengenge bisa uga bisa utawa nggunakake terapi cahya putih sing padhang.

Suplemen vitamin D minangka obat liya kanggo SAD amarga akeh penyakit, utamane depresi, ana gandhengane karo kekurangan nutrisi iki. Aja ragu-ragu takon karo dhokter sampeyan babagan prakara iki, luwih-luwih yen sampeyan wis ngalami swasana sing kurang nalika mlebu musim gugur. Nanging, sampeyan uga bisa nyoba sawetara dina dhewe kanggo ndeleng manawa awak menehi respons positif marang nambah panganan sing kaya vitamin D ing panganan, kayata minyak ati cod, salmon, tuna, susu, yogurt, endhog, lan sereal sing diperkaya karo vitamin D.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.