Apa turnip

Turnip minangka sayuran sing kalebu kulawarga sing salib, minangka panganan sing akeh nutrisi sing ngandung belerang, uyah mineral lan vitamin ing antarane unsur liyane. Sampeyan bisa nggunakake kasebut kanggo nggawe persiyapan ing pawon lan kanggo ngobati macem-macem penyakit sing nandhang awak.

Sayuran iki digunakake dening akeh wong kanggo ngobati macem-macem penyakit lan / utawa penyakit kayata inflamasi umum, nyeri untu, asma, negara flu kanthi komplikasi paru-paru, weteng, bosok awak, batuk, adhem lan bronkitis.

Sawetara jinis turnip:

  • Turnip Mayo, wujude putih lan bunder.
  • Turnip Base, ukurane putih lan medium.
  • Turnip Teltow, ukurane putih lan cilik.
  • Turnip Stanis, wungu.
  • Turnip Autumn, wernane abang utawa ijo lan ukuran medium.
  • Turnip Virtudes, putih lan manjang.

Apa turnip

turnip amba

Kita ngomong babagan sayuran sing kalebu kulawarga sing salib. Iki uga dikenal minangka sayuran ijo utawa lobak putih, uga kalebu jeneng liyane. Sanajan duwe akeh spesies, sing paling komersial lan dikenal yaiku kulit sing putih. Nandheske manawa wilayah sing metu utawa ing ndhuwur, bakal duwe warna sing beda, padha karo kain wungu. Iki amarga nalika wiwit munggah ing bumi, srengenge tanggung jawab kanggo menehi warna.

Kabeh jinis sing ukurane luwih cilik mesthi bakal dienggo dipangan manungsa, dene godhong digunakake kanggo ternak. Dikandhani, turnip minangka salah sawijining panganan sing dikonsumsi dening peradaban kuno. Loro-lorone wong Roma lan wong Yunani nganggep panganan kasebut enak. Iki nyebar liwat wektu, nganti tekan kenthang, sing muncul ing Eropa ing abad kaping XNUMX.

Jinis turnip

jinis turnip

Antarane macem-macem jinis turnip sing kudu disorot, sing paling misuwur utawa sing paling digunakake sajrone pirang-pirang taun:

  • Bola emas: Jeneng iki jenenge amarga bentuk, meh sampurna, bunder lan kanthi warna kuning padhang. Iki minangka salah sawijining sing paling misuwur lan uga paling tuwa.
  • Putih lan ungu: Sing paling umum. Kaya sing wis kasebut, uga wujud bunder sing bisa nyorot rong warna. Putih minangka salah sawijining sing utama kanggo pangkalan lan wungu kanggo permukaane.
  • Turnip Tokyo: Ukurane luwih cilik tinimbang jinis liyane. Sanajan duwe bentuk bunder, sisih ndhuwur iku rata. Yen dipangan mentah rasane legi.
  • Bola salju: Putih minangka protagonis jinis turnip iki. Maneh, bakal duwe rasa sing legi lan jus banget.
  • Wanita kulit putih: Kanthi diameteripun mung 3 inci, jinis liya sing kudu dipikirake. Sanajan duwe warna putih ing sisih ndhuwur, kita nyorot bagean ndhuwur sing luwih cerah lan luwih ayu.
  • Milan Red: Macem-macem sing luwih kondusif kanggo wilayah sing adhem, amarga cenderung nolak suhu musim salju kanthi apik. Wernane abrit.
  • Siete Ndhuwur: Varietas iki beda banget, amarga ing kene godhong minangka protagonis lan bisa dipangan. Dheweke duwe nilai nutrisi sing dhuwur lan bakal sampurna, ing sajian saben dina minangka salad.
  • Pethel: Ing kasus iki wujude bakal luwih dawa lan sempit. Nanging daginge isih putih lan empuk banget.

Propiedades

Properti turnip

Turnip duwe persentase dhuwur saka vitamin C. Kanthi mung 100 gram panganan iki, kita bakal duwe udakara 21 mg vitamin C lan 20 kalori. Dadi penting yen kita lagi diet utawa pengin njaga bobot awak. Nanging saliyane iku, kudu diandharake yen godhong akeh antioksidan, uga nyoroti vitamin liyane kayata A utawa K.

Antarane mineral sing kudu disorot uga kalsium wesi utawa magnesium lan tembaga. Kanggo menehi ide sing luwih konkrit, terus nganggo 100 gram produk iki, kita bakal entuk 6 gram karbohidrat, 1 gram protein, 2 gram serat lan 0 gram lemak. Nalika natrium bakal 67 mg lan 5% kalsium uga 16% zat besi.

Keuntungan

Keuntungan turnip

  • Salah mupangat turnip panggunaan ing diet penurunan bobot awak. Kurang kalori lan indeks serat sing dhuwur, iku penting dadi protagonis ing sajian sing paling sehat.
  • Mbenakake pencernaan: Thanks kanggo serat, mbantu pencernaan luwih apik. Mangkono ngindhari masalah gangguan pencernaan utawa gastritis, lan liya-liyane.
  • Ati-ati kesehatan kardio-vaskular: Amarga ngemot indeks vitamin sing dhuwur, ing antarane kita nyoroti K, iku bakal cocog banget kanggo ngurus jantung, supaya bisa nyegah penyakit sing padha.
  • Balung sing kuwat: Kalsium uga ana ing umbi. Dadi, ngerti iki, bakal cocog kanggo nglindhungi balung, nyisihake penyakit kayata osteoporosis.
  • Paru-paru sing sehat: Thanks kanggo vitamin A, panganan iki bakal ngatasi paru-paru, supaya luwih sehat, utamane kanggo ngrokok.
  • Anti-tuwa: Uga bakal ngurus kulit lan bakal nyegah penuaan dini. Yen kulit garing, iki bakal dadi obat sing apik kanggo pamitan.
  • Nyegah katarak: Kesehatan mata uga bakal ana ing tangan sing apik.
  • Marang panandhang asma: Iki amarga duwe sipat anti-inflamasi, amarga gejala penyakit iki diperang.

Cara masak turnip

Pancen nalika masak turnip bisa rampung kanthi macem-macem cara. Ana wong sing milih njupuk mentahan lan salad. Dene liyane seneng panggang utawa panggang.

  • Sampeyan bisa nindakake turnip tumis. Kanggo nindakake iki, kita kudu ngresiki lan kupas, uga dipotong cilik utawa cilik. Kanthi lenga sethithik lan trikatuka sing disigar sacukupe, kita bakal nambah ing wajan. Kita bakal ninggalake dheweke udakara 4 utawa 5 menit banjur wis. Sampeyan bisa nambah uyah utawa rempah-rempah sing disenengi.
  • Panggang: Ing kasus iki, kita kudu ngethok potongan sing luwih gedhe. Kita lebokake ing panggangan lan taburi bawang putih cincang uga minyak sithik. Sanajan kita uga bisa nggawe saos banjur ditambahake menyang turnip.
  • Sampeyan uga bisa nyincang kanthi apik lan tambahake menyang sup utawa krim, kanthi asil sing luar biasa.
  • Kanggo salad, dheweke uga dadi penting. Ing kene akeh wong milih mangan sing mentah lan dicampur karo bahan liyane sing sampeyan seneng, amarga bakal gabung karo kabeh wong kanthi sampurna.
  • Minangka hiasan kanggo sajian daging, dheweke uga bakal misuwur amarga roso lan kreativitase.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

5 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   zaida ngandika

    Iku apik banget
    ngirit panganan iki
    Iku mbantu aku akeh kanggo diet heh

  2.   nereid ngandika

    xq disen q estaann del navo q tegese = ??????

  3.   Jennifer_xperia ngandika

    Navo minangka sayuran sing sehat kanggo nulungi penyakit kayata ...}

  4.   vasque cahya ngandika

    Halo, ing panganan aku mesthi mangan turnip.

  5.   Nancy ngandika

    Mesthi wae manawa navo kasedhiya kanggo diabetes