Aluminium lan kesehatan

Apa hubungane aluminium lan kesehatan? Label minangka salah sawijining unsur sing akeh banget ing planet iki, keluwihan bisa ngrusak kesehatan. Nanging, sabenere amarga akeh banget, ngindhari kena pengaruh minangka tugas sing rumit.

Ana macem-macem sumber aluminium ing saben dinane, sing utama yaiku panganan, sanajan ora mung siji. Ing ngisor iki minangka kunci sing kudu sampeyan ngerteni babagan logam iki.

Artikel sing gegandhengan:
Logam ing awak

Kepiye yen ana aluminium sing berlebihan ing awak manungsa?

Aluminium mlebu awak utamane liwat panganan. Dianggep rata-rata udakara limang miligram aluminium sing dijupuk saben dina. Dosis iki ora bakal mbebayani, amarga adoh banget ing ngisor iki sing dianggep mbebayani kanggo kesehatan.

Nanging, ora kabeh wong nuduhake pendapat kasebut. Lan ana wong sing takon manawa jumlah sing dijupuk paling sithik. Sawetara panliten babagan aluminium lan diet ngemot luwih akeh macem-macem produk beku lan roti.

Nalika ana keluwihan aluminium, bisa akumulasi ing organ lan ngasilake pirang-pirang gejala lan masalah kesehatan, wiwit muntah lan diare nganti penyakit sing luwih serius. Sawetara paneliten wis nyebabake paparan otak sing dhuwur lan suwe lan nambah risiko nandhang penyakit kayata demensia.

Panganan apa sing bisa dipangan kaya aluminium

Aluminium ing panganan bisa ditemokake kanthi alami utawa ditambah sajrone diproses. Perlu dielingake, ora beda karo vitamin utawa mineral, ora bakal ana mupangat kesehatan saka kalebu panganan sing kaya aluminium ing panganan.

Aluminium alami

Iwak tartamtu kalebu panganan sing paling akeh duwe aluminium. Nanging sumbangan kasebut bisa beda-beda gumantung saka siji spesies menyang spesies liyane, amarga spesies kasebut dhuwur banget lan ora pati penting kanggo wong liya.

Daging seger, endhog, lan woh-wohan lan sayuran uga ana aluminium. Bayam minangka sayuran sing sacara alami nglumpukake aluminium paling akeh, luwih saka sisane.

Nalika ngombe, kita kudu nyorot teh kasebut. Kanthi kontribusi aluminium sing luwih murah yaiku jus buah lan kopi. Nanging, konsentrasi logam iki ing banyu keran dadi endhek banget.

Aluminium ditambahake

Industri panganan bisa nyakup aditif aluminium ing pirang-pirang produk kanthi macem-macem tujuan. Perlu dipertimbangkan anane aluminium tambahan ing keju lan kakao olahan, uga bubuk panggang lan acar.

Yen sampeyan pengin ngindhari, aluminium biasane didhaptar ing dhaptar bahan kanggo produk sing dimaksud. Nanging, jumlah kasebut bakal aman miturut macem-macem agensi, dadi ora ana alesan kanggo kuwatir.

Sumber aluminium liyane

Aluminium ora diwatesi mung kanggo panganan, nanging sampeyan uga bisa nemokake elemen iki ing endi wae ing saben dinane. Deodorant, peralatan dapur, lan kaleng soda minangka sawetara perkara sing ana ing umume omah sing ngemot aluminium.

Kabinet obat sampeyan uga bisa ngemot aluminium. Lan logam iki uga bisa ngakses awak liwat obat sing ana ing counter, kayata obat penghilang rasa sakit utawa antacid.

Deodorants

Apa kelek sampeyan ketiak abang sawise nggunakake deodorant? Iki bisa uga amarga akeh produk kasebut ngemot aluminium. Reaksi alergi bisa uga ana kemungkinan antiperspiran sing luwih kuat.

Goleki deodorant kanthi tingkat aluminium sing sithik banget. Lan yen kringet ora masalah, pikirake deodoran alami, sing masker ora enak nanging ora efektif nyegah kringet.

Peralatan pawon

Quinoa sing wis dimasak

Aluminium saka peralatan masak aluminium, kayata panci utawa wajan, umume aman. Pangobatan nonstick lan perawatan liyane bakal nyegah supaya ora mlebu ing panganan.

Nanging panganan asam, kayata tomat, bisa larut ing lapisan permukaan iki lan nyebabake luwih akeh aluminium ing panganan kasebut. Amarga iku, luwih becik golek alternatif kanggo aluminium nalika masak utawa nyimpen panganan kasebut.

Apa sing kudu ditindakake kanggo mbusak aluminium saka awak

Ora prelu nindakake perkara khusus kanggo nyopot aluminium saka awak. Wong sing sehat bisa nindakake tugas iki kanthi alami. Apa sing bisa ditindakake yaiku njupuk langkah-langkah ing saben dinten kanggo nyuda logam kasebut.

Ana sawetara perkara sing dianggep bisa nyegah aluminium, ing ngisor iki sing paling misuwur:

Nggunakake alternatif kanggo aluminium kanggo masak

Aja deodorant lan pangobatan karo aluminium (sampeyan bisa nyoba sulih alami)

Apa aluminium duwe mupangate ing awak utawa ora?

Aluminium minangka zat sing kudu ana ing awak amarga menehi macem-macem mupangat, amarga sampeyan kudu nindakake macem-macem panganan, sing ora ana kekurangan daging, woh-wohan, sayuran lan susu. Nilai aluminium paling dhuwur ing awak sapa wae ditemokake ing ovarium, testis, ati, lan paru-paru.

Nanging, iku penting banget supaya sampeyan ngerti manawa sajrone panelitian akeh ditemtokake manawa wong sing ora duwe jumlah aluminium sing cukup ing awak bisa nandhang kelainan sing beda kayata pangowahan analogi vitamin B utawa aktivitas nyuda dehidrogenase suksosa.

Keuntungan saka aluminium ing awak

Sanajan ana akeh panelitian sing negesake manawa aluminium ora ono gunane kanggo kesehatan, ing wong liya bisa maca manawa logam nyedhiyakake sawetara seri manfaat positif kanggo awak:

  • Iki bakal mbantu sampeyan entuk pangembangan sistem saraf sing optimal.
  • Iki bakal mbantu sistem pernafasan sampeyan bisa digunakake kanthi luwih apik.
  • Sampeyan bakal mbantu ngatasi turu.
  • Iki bakal mbantu sampeyan nyegah usus supaya ora nyerep fosfor.
  • Iki bakal mbantu sampeyan nduwe kahanan ossifikasi kartilago sing apik.
  • Iki bakal mbantu sampeyan duwe kapasitas mental sing luwih apik.
  • Iki bakal mbantu sampeyan nambah kahanan sendhi.

Yen sampeyan pengin ngerti liyane babagan apa logam ing awak kita lan ngapa pentinge kanggo kita, ketik link sing mung ditinggalake lan bakal dakkandhani, kajaba aluminium, manungsa butuh logam liyane kanggo fungsi metabolisme sing tepat.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

12 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   alicia ngandika

    artikel kasebut pancen ngelawan apa sing diandharake dening panelitian ilmiah sing serius, aluminium iku mbebayani tumrap kesehatan lan kudu dihindari, tulung jawab !!!!!

    1.    alirium ngandika

      Panliten nuduhake manawa aluminium mbebayani banget kanggo kesehatan, deleng file aluminium. DW

    2.    Eduard ngandika

      Sinau ilmiah sing serius?: Artikel iki mbahas babagan panelitian kaya ngono.

    3.    Eduard ngandika

      Sinau ilmiah sing serius?: Artikel iki mbahas babagan pasinaon kaya ngono. Apa sing sampeyan ngerteni babagan masalah iki kanggo ngilangi artikel iki? .-

  2.   Caesar ngandika

    Alice: Yen aluminium mbebayani tumrap awak, nanging isih ana unsur tilase sing kudu ana ing awak manungsa, bisa dingerteni yen beracun, nanging kabeh sing kakehan ala. Aku wis paneliti sawetara lan dudu kaca pisanan sing dakwaca sing nyebutake padha.

  3.   Caesar ngandika

    Sanajan sampeyan butuh referensi kanggo artikel iki ¬¬

  4.   CAROLINA ngandika

    AKU DIPERTANI DOKTOR ALAM, Lan sawise nindakake sawetara evaluasi, aku entuk kesimpulan yen aku kelangan ALUMINIUM.
    Amarga gabung, dhengkul, sing pecah akeh banget. LAN KANGGO PERATURAN TURUN LAN AMBEGAN Uga. Amarga aku nggunakake AMBEGAN BANYAK. Dheweke menehi panjelasan lan katon logistik sing pas.

  5.   fia ngandika

    Angel kanggo alesan ing sawetara baris, mula kita bakal nggawe sintesis.
    Kabeh makhluk urip duwe unsur-unsur kimia ing komposisi, mula meh ora bisa dimangerteni bagean sing dadi bagean saka awak, alam iku wicaksana, dudu tangane manungsa. Keracunan unsur kimia luwih saka wujud, kepiye lan jumlah sing diarani unsur kasebut tinimbang ing unsur kasebut dhewe, yaiku: 
    FORM: ing asupan saben dina, kita njupuk kabeh unsur kimia, kalebu logam berat arsenik, timah, merkuri, cadmium, barium; Timbal beracun yen dihirup (ditangani) nanging ora diombe liwat banyu keran lan ing sawetara panganan beracun mung yen diolah nganggo sampah utawa timah sing ditangani.
    CARA: Ora padha yen njupuk sereal kanggo ngombe wesi utawa tembaga, sing kasedhiya kanthi alami kanggo awak manungsa, tinimbang njupuk wesi lan tembaga langsung, awak bakal nolak. PALING APIK: Kita njupuk uyah saben dina, lan iku enak lan perlu, nanging ora ana sing wani njupuk loro sendok amarga ora bisa nyritakake.

    Cekakipun: Papan-papan ing endi alam isih prawan, adoh saka manipulasi manungsa, ekosistem kasebut akeh, sehat lan sugih, tanpa masalah keracunan saka panganan lan senyawa.

    1.    marco ngandika

      Panaliten ilmiah nemtokake manawa ora nemokake peran sing tuwuh ing aluminium ing awak sing migunani, kosok balene, bisa ditemokake yen ana ing awak, utamane wong sing duwe masalah ginjel amarga ora bisa ngilangi aluminium ing awak. awak pengin nyingkirake aluminium nanging ora bisa, ana aluminium ing komplong soda, deodorants, ing pot pawon, kanthi jumlah sing ora kaetung, jarene awak manungsa duwe aluminium iki, nanging dheweke durung nemokake peran sing bisa ditindakake ing awak manungsa sing ono gunane, nanging yen sampeyan wis ngerti manawa yen menyang otak iku neurotoxin sing kuat, nalika sampeyan masak ing panci aluminium sampeyan ngerti pira sing dibebasake? ati-ati banget diwaca maneh, mangga ngracun dhewe.

      1.    Eduardo ngandika

        Komentar ilmiah ing artikel iki nolak klaim sampeyan manawa aluminium iku mbebayani, lan ora mung iku, nanging luwih becik manawa kesehatan kita nggunakake.

      2.    Eduardo ngandika

        Apa jinis studi ilmiah sing menehi saran supaya ora ngonsumsi panganan alami amarga ngemot aluminium? - Ati-ati, ampun aja nganti kekurangan panganan sing ngemot aluminium, amarga alam wis nyedhiyakake kesehatan kita .-

  6.   Marcos ngandika

    Aluminium minangka unsur alamiah (anorganik), ana ing kulit bumi nanging dudu bagean dhasar proses biologis, lan sanajan konsentrasi minimal, beracun kanggo makhluk urip; sawetara wong luwih sensitif tinimbang wong liya kanggo keracunan iki. Tulung waca, goleki