Diet Mediterania

Diet Mediterania

Mesthi sampeyan wis krungu pirang-pirang yuta, guneman ahli nutrisi lan dokter negara iki akeh mupangate Diet Mediterania kanggo kesehatan lan awak. Diet Mediterania wiwit pirang-pirang abad kepungkur cara sing sehat banget panganan sing diikuti kabeh kutha ing zona Mediterania.

Ana akeh negara sing ngetutake jinis diet iki: Spanyol, Italia, Siprus, Yunani utawa Portugal. Sabanjure, aku bakal crita babagan diet sing sehat banget kanggo awak lan sampeyan ora bisa ketinggalan ing panganan saben dina.

Karakteristik panganan ing Mediterania

Ora ana diet Mediterania siji, ana macem-macem jinis ing jinis diet iki amarga akeh negara ngetutake jinis diet iki. Nanging lan sanajan ana bedane lan keanehan, diet Mediterania duwe sawetara jinis fitur umum lan dheweke nuduhake ing kabeh negara.

  • Elemen utama ing panganan Mediterania yaiku minyak zaitun.
  • Konsumsi sedheng nalika nedha awan.
  • Alimentos sugih serat kaya dene woh-wohan, sayuran lan kacang-kacangan. Roti lapis dheweke kudu melu mangan. Luwih becik mangan udakara 3 lembar buah saben dina lan njupuk sayuran kaping loro utawa telu seminggu.
  • Nalika nerangake masak, elaborasi saka piring kasebut iku sederhana lan ngati-ati banget.
  • Ing jinis panganan iki, ora ana konsumsi panganan sing akeh protein, kayata daging abang. Kosok baline, yen ana orane tartamtu saka iwak utawa unggas.

Diet ing Mediterania

  • Umume nggunakake produk kayata bawang lan papak lan gunakake minangka dhasar kanggo nyiyapake sajian sing beda-beda.
  • Ana rasa khusus kanggo Jeruk lan amarga rasa asam kayata cuka utawa lemon, kalorone umume digunakake piring mangsa kaya salad.
  • Panganan panganan ing Mediterania biasane diiringi segelas anggur Rioja.
  • Nalika nyiyapake sajian lan resep liyane, kabeh jinis produk seger biasane digunakake, kayata sayuran, iwak utawa woh-wohan.
  • Konsumsi saka nasi lan pasta ing jinis panganan iki biasane cukup dhuwur, khususe udakara 3 utawa 4 kali seminggu.

Makane, tinimbang mbahas babagan diet Mediterania kanthi eksklusif, kudu luwih bener tinimbang urip mediterania, amarga luwih saka cara mangan, iku cara urip kanthi seri adat istiadat sing khas banget kayata napsu sawise mangan.

Keuntungan saka diet Mediterania

Diet Mediterania nyedhiyakake akeh mupangat kesehatanSing paling penting, mbantu nyingkiri penyakit kardiovaskular lan kanggo nyegah risiko kena sawetara jinis kanker. Anehe, mupangat kasebut wis dingerteni sawetara taun kepungkur, utamane ing taun 60an sawise sinau sing ditindakake Walanda.

Panaliten iki nuduhake prabédan gedhe sing ana ing antarane jumlah kematian amarga penyakit sing gegandhengan karo jantung ing negara kaya AS karo negara liya kaya Yunani. Bedane iki amarga kanggo jinis panganan lan cara urip sing ditindakake saben masarakat. Sawise sinau iki, bakal dingerteni mupangat pirang-pirang yen awak duwe panganan adhedhasar panganan Mediterania.

Masalah saiki ing panganan Mediterania

Saiki Diet Mediterania iku ora duwe penting sawetara taun kepungkur lan wis terlantar karo jinis diet liyane kurang njlimet lan kurang sehat kanggo awak. Jam kerja suwene lan penggabungan wanita ing pasar tenaga kerja nyebabake pilihan sing luwih apik kanggo jinis fast food. Saiki distribusi lan rantai panganan sing gedhe dominasi pasar dadi ana macem-macem produk sing bisa dikonsumsi.

Kabeh faktor kasebut nyebabake Diet Mediterania wis terlantar karo diet Anglo-Saxon sing luwih sugih lemak kewan lan luwih kurang sehat lan migunani kanggo awak tinimbang panganan Mediterania.

mupangat saka diet mediterania

Bahaya panganan Mediterania ilang

Sanajan wis dikenal ing taun-taun pungkasan ing negara kita, kalebu jinis panganan kaya wong Anglo-Sakson adhedhasar panganan sing kurang njlimet lan panganan jinis lemak kewan sing luwih gedhe, mula ana sethithik kesadharan ing mayoritas masarakat kanggo panganan sing luwih sehat kanthi kurang lemak sing nyedhiyakake akeh mupangat kanggo awak.

Umume ahli nutrisi lan spesialis ing negara kita negesake manawa penting banget kanggo ngetutake panganan kaya ing Mediterania kanggo nyegah penyakit kardiovaskular sing bisa ditindakake, mesthi bersatu kanggo pangembangan saben dina olahraga utawa aktivitas fisik. Kaloro elemen kasebut gampang banget lan gampang ditindakake, para ahli negesake manawa bobote wong bakal nyukupi Lan ora bakal ana masalah keluwihan bobot.

Pramila penting banget kanggo ningkatake ing antarane populasi sing luwih enom, rasa sing dikarepake masakan sing luwih rumit kayata Laut Tengah adhedhasar panganan sing sehat kaya woh-wohan lan sayurankanggo mbantu dheweke urip sehat tenan lemak ala tenan kanggo awak.

Ing taun-taun pungkasan, klompok politik sing diwakili ing Senat wis negesake pentinge promosi jinis panganan kayata Mediterania sabisa-bisa amarga mupangate ora kaetung sing nyedhiyakake awak. Amarga alasan iki lan amarga tambah akeh pimpinan Spanyol lan media liyane, mula ora ana jinis bebaya Diet Mediterania bisa uga ilang saka panganan saka Spanyol.

Banjur aku bakal menehi video kanggo sampeyan mupangate akeh sing diet Mediterania nyumbang kanggo awak lan kesehatane wonge dhewe.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.