Depresi Non-Musim - Hasil sing Terang kanggo Terapi Cahaya Putih sing Terang

Terapi cahya putih sing padhang

Terapi cahya putih sing padhang minangka perawatan kanggo jinis depresi sing dikenal minangka kelainan afektif mangsan (SAD), nanging miturut panaliten anyar, iki uga bisa nguntungake depresi sing ora mangsan.

Nggabungke cahya karo antidepresan wis bisa digunakake kanthi apik ing perawatan saka depresi non-musim, sawijining penyakit sing saiki diobati kanthi psikoterapi lan obat antidepresan, sanajan episode sing bola-bali asring banget.

Kanggo riset, sekelompok wong sing depresi dudu musim diundang kanggo nggabungake Prozac kanthi cahya saben dina 30 menit kanggo sumber cahya putih sing padhang. 60 persen pasien ndeleng gejalanya entek.

Nganti saiki dinuga terapi cahya sing padhang ngilangake SAD kanthi ndandani gangguan ing jam internal awak sing disebabake amarga peteng sing tuwuh ing musim salju, nanging panliten anyar iki nuduhake manawa uga mupangat neurotransmitter otak, kaya serotonin, sing mengaruhi swasana.

Nanging, cara ngobati depresi anyar iki isih cukup sawetara sing ora dingerteni, kayata suwene perawatan kombinasi cahya padhang ditambah Prozac. Saliyane, kesimpulan saka panelitian uga mbukak kemungkinan perawatan cahya putih sing padhang bisa digunakake dhewe tanpa mbutuhake antidepresan, sing yen dikonfirmasi bakal dadi warta apik kanggo wong sing depresi, amarga bakal ngidini obat tanpa obat utawa paling ora nyuda asupan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.