Glicerina vexetal

xabón de mans

Tamén se coñece como glicerina vexetal glicerol É un líquido claro e inodoro feito de aceites vexetais, especialmente aceite de palma, soia ou coco.

Se queres saber que é a glicerina vexetal, para que serve, que pode facer por ti, que propiedades ten e onde o poida conseguir, non dubide en seguir lendo estas liñas.

A glicerina tamén se coñece como glicerol e obtense a partir de aceite vexetal mediante un proceso chamado hidrólise.

lavar as mans

Que é a glicerina vexetal?

A glicerina vexetal é un líquido transparente e incoloro que tampouco engade ningún cheiro, ten un sabor doce e é soluble en auga e alcol.

Ten moitos usos e abrangue moitos campos da industria cosmética, alimentaria e farmacéutica. Ademais, úsase como substituto do alcol en tinturas botánicas e herbáceas.

Propiedades da glicerina vexetal

Faise a partir dun proceso de hidrólise. Este proceso consiste na presión que se exerce sobre os aceites a unha determinada temperatura xunto cunha certa cantidade de auga.

Esta presión fai que a glicerina se separe dos ácidos graxos e sexa absorbida pola auga. O que resulta é destilado para acadar unha maior pureza. A glicerina vexetal pura ten unha textura similar ao xarope porque na súa composición hai tres grupos hidroxilo.

beneficios

Usos da glicerina

Os usos da glicerina poden ser múltiples, coñecelos e sorprender co que pode facer por vostede.

  • Mantén a pel hidratada e húmida. Axuda a pel a recoller máis auga do aire e secar.
  • Cura o pel seca, áspero e irritado.
  • Suaviza a pel. Evite que a nosa pel pareza envellecida, aplique glicerina para alisar a pel e así evitar problemas asociados coa idade. Enrojecemento, irritación ou sequedad.
  • Minimiza a perda de auga da pel. 
  • Mellora a calidade da pel e fainos non ter espiñas.
  • Protexe a pel dun xeito saudable, Pode actuar como un protector natural da cara ou das zonas onde o aplicas.
  • Nutre a pel. 
  • Limpa os poros, elimina a sucidade e o po que se deposita na pel.
  • Mellora o aspecto da túa pel. Farao máis suave, máis flexible e máis elástico.
  • A glicerina tamén se usa para engadir dozura alimentos baixos en hidratos de carbono. 
  • Glicerina non causa cavidades. 
  • Atópase en produtos domésticos como xampú ou pasta de dentes. 
  • Úsase como remedio tópico para Queimaduras. 
  • No supositorios tamén aparece glicerina.
  • Esta substancia é libre de alérxenos e certificado kosher. 

Onde mercar glicerina

Glicerina pódese mercar na farmacia ou en tendas especializadas de produtos naturais. É fácil de atopar aínda que é certo que o seu consumo non está moi desenvolvidoSobre todo, é a industria a que a usa para introducila como complemento.

xabón con flor

Precaucións para o uso

Este aceite vexetal ten que empregarse en determinadas circunstancias. É dicir, dende entón temos que ter en conta o clima que nos rodea En climas moi secos non se debe empregar xa que pode ser prexudicial para a pel. 

A glicerina ten que estar en contacto co clima húmido, porque a partir de aí obterá a auga para mellorar a calidade do cabelo, a pel e outras áreas do corpo.

Xa sabes un pouco máis sobre a glicerina vexetal, un produto non tan coñecido pero que usamos a diario sen darnos conta.


O contido do artigo adhírese aos nosos principios de ética editorial. Para informar dun erro faga clic en aquí.

Sexa o primeiro en opinar sobre

Deixa o teu comentario

Enderezo de correo electrónico non será publicado. Os campos obrigatorios están marcados con *

*

*

  1. Responsable dos datos: Miguel Ángel Gatón
  2. Finalidade dos datos: controlar SPAM, xestión de comentarios.
  3. Lexitimación: o seu consentimento
  4. Comunicación dos datos: os datos non serán comunicados a terceiros salvo obrigación legal.
  5. Almacenamento de datos: base de datos aloxada por Occentus Networks (UE)
  6. Dereitos: en calquera momento pode limitar, recuperar e eliminar a súa información.