glicerina vegetal

sabó de mans

La glicerina vegetal també es coneix com glicerol i es tracta d'un líquid transparent que no té olor elaborat a partir d'olis de plantes, en particular de l'oli de palma, soja o oli de coco.

Si vols conèixer què és la glicerina vegetal, per a què serveix, què pot fer per tu, quines propietats té i on la pots aconseguir no dubtis a seguir llegint aquestes línies.

La glicerina també es coneix com glicerol i s'obté de l'oli de les plantes a través d'un procés anomenat hidròlisi.

rentar-se les mans

Què és la glicerina vegetal?

La glicerina vegetal és un líquid transparent, sense color que tampoc aporta cap olor, té un gust dolç i és soluble en l'aigua i en l'alcohol.

Té moltíssims usos i s'embarca molts camps des de la indústria de la cosmètica, l'alimentària i la farmacèutica. A més, s'utilitza com a substitut de l'alcohol en les tintures botàniques i herbàcies.

Propietats de la glicerina vegetal

S'elabora a partir d'un procés d'hidròlisi. Aquest procés consisteix en la pressió que se'ls exerceix als dels olis a una temperatura determinada al costat d'una quantitat determinada d'aigua.

Aquesta pressió fa que la flicerina es separi dels àcids grassos i sigui absorbida per l'aigua. El que resulta es destil·la per aconseguir una major puresa. La glicerina vegetal pura té una textura semblant a la de l'xarop perquè dins de la seva composició es troben tres grups de hidroxil.

beneficis

Usos de la glicerina

Els usos de la glicerina poden ser múltiples, coneix-i sorprèn-te del que pot fer per tu.

  • Manté la pell hidratada i humida. Ajuda a que la pell reculli més aigua de l'aire i s'assequi.
  • cura les pells seques, Aspres i irritades.
  • Suavitza la pell. Evita que la nostra pell es vegi envellida, s'aplica glicerina per allisar la pell i prevenir així els problemes associats amb l'edat. Enrogiment, irritació o sequedat.
  • Minimitza la pèrdua d'aigua de la pell. 
  • Millora la qualitat de la pell i fa que no ens surtin granets.
  • Protegeix la pell de manera saludable, Pot actuar com protector natural de la cara o les zones on el aplics.
  • Nodreix la pell. 
  • Neteja els porus, elimina la brutícia i la pols que es diposita a la pell.
  • Aconsegueix realçar l'aparença de la teva pell. La farà més suau, flexible i elàstica.
  • La glicerina s'utilitza també per aportar dolçor als aliments baixos en carbohidrats. 
  • la glicerina no provoca càries. 
  • Es troba en productes de llar com el xampú o la pasta dentífrica. 
  • S'utilitza com a remei tòpic a les cremades. 
  • En els supositoris també apareix la glicerina.
  • aquesta substància està lliure d'al·lèrgens i està certificada com kosher. 

On comprar la glicerina

la glicerina es pot comprar a la farmàcia oa les botigues especialitzades de productes naturals. És fàcil de trobar encara que és cert que el seu consum no està molt desenvolupat, Sobretot és la indústria la que la fa servir per a introduir-la com a complement.

sabó amb flor

Precaucions d'ús

Aquest oli vegetal s'ha de fer servir en determinades circumstàncies. És a dir, hem de tenir en compte el clima que ens envolta, ja que en climes molt secs no s'hauria d'usar perquè podria ser perjudicial per a la pell. 

La glicerina necessita estar en contacte amb el clima humit, perquè d'aquí obtindrà l'aigua per millorar la qualitat de els cabells, la pell i altres zones de el cos.

Ja saps una mica més de la glicerina vegetal, un producte no tan conegut però que fem servir diàriament sense adonar-nos.


Sigues el primer a comentar

Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.